La cuina de la història del programa Sota terra Carrer Ripoll, 25 Barcelona , emès ahir a la nit a TV3, ens ofereix una altra recepta d’Apici que encara es cuina avui en dia, es tracta dels pèsols amb sípia:
Ingredients:
300 g de pèsols
200 g de sepionets sense netejar
1 manat de coriandre verd
1 porro
1 cullerada de gàrum
1 got de vi blanc
1 got de vi de panses
Pebre negre
Orenga
Comí
Oli d’oliva
Sal
Elaboració:
1. Bulliu els pèsols i, un cop escumats, afegiu-hi el porro, el coriandre picat i els sepionets.
2. En un morter, esmicoleu pebre negre, orenga i una mica de comí. Deixateu-ho amb el garum i el vi blanc i afegiu-ho a la cassola dels pèsols.
3. Afegiu-hi el vi de panses, un bon raig d’oli d’oliva i deixeu-ho bullir uns 10 minuts.
4. Emplateu els pèsols, empolsineu-los amb pebre i serviu-los.
Gaby
Ja ho deia l’Albert en el seu treball de recerca de fa una pila d’anys sobre la cuina romana avui, “encara avui és possible cuinar les receptes d’Apici i encara són de gourmet!” A casa, també fem a l’època dels pèsols aquesta recepta amb sípia! L’haurem de provar de fer amb pèsol sec i així la podrem cuinar tot l’any, perquè el congelat pot tenir gluten i com sabeu no som molt amics!
Veig el programa des que va començar i el trobo molt interessant. Encara no he provat de cuinar cap dels plats, tot i això, m’agradaria fer-ho. Aquest és un plat que pot ser força bo. M’encanten els pèsols! Provaré de fer-lo aquesta setmana i ja us diré el què.
També m’agradaria comentar que a casa tinc una versió actualitzada de com cuinar el famós garum. Quan la trobi us la penjaré.
Si fas la recepta dels pèsols, a més de comentar-nos què t’han semblat, no t’oblidis de fer-n’he una fotografia. Així tots podrem veure la fila que fan!
A més de penjar-nos a recepta, a veure si també fas gàrum i l’immortalitzes!