L’Odissea d’Homer

Durant l’estiu que portem he estat llegint diferents versions de l’obra d’Homer, l’Odissea. Han passat per les meves mans diferents llibres com la edició de l’editorial Teide, Les aventures d’Ulisses, o l’edició de la col·lecció de moda entre els nens: Geronimo Stilton, d’edicions Planeta.

LLIBRES - GERONIMO STILTON: LAS AVENTURAS DE ULISES

Després de llegir fins a quatre versions diferents de l’Odissea, no he trobat gaires diferències, llevat de la versió de Geronimo Stilton on, en ser llegida per nens, l’autor utilitza un llenguatge més planer (per exemple, en lloc de dir “morir”, diu “perdre” o “desaparèixer”) i en tota la història no explica ni una  mort.

Arnau Lario Devesa

2n ESO

N.B.:

28 thoughts on “L’Odissea d’Homer

 1. Tania Mongares

  Salvete!
  Aquest article m’ha semblat interessant, ja que L’Odissea és un llibre molt conegut i del qual s’han fet moltes version, les quals no s’obliden la historia original i no varien gairebé i això es d’agrair. Aquest llibre també a tingut la seva versió a la gran pantalla.
  Aquesta versió de Geronimo Stilton és una mica diferent en alguns aspectes, per exemple els fets més tràgics, han sigut adornats una mica ja que es una lectura destinada al públic més jove.
  Jo al igual que molt altres noi i noies he llegit llibres d’aquest protagonista i m’encantaven i crec que és tot un encert adaptar per porta als nens histories com aquesta, ja que es una forma d’apropar he introduir als joves, a llibres d’un gran valor tan literari com cultural, a la vegada que s’entretenen amb la historia.

 2. Rita Traver

  Salve!
  No em llegiria aquest llibre, ja que de petita recordo que era de les poques que no soportava llegir les històries de Geronimo Stilton i és bastant breu i bàsic com per llegir-lo ara, però volia comentar que m’ha sorprès i m’ha semblat molt interessant que es facin aquest tipus de llibres, ja que és una manera d’impartir coses als nens petits de manera entretinguda per ells i que així, ja de ben petits, s’interessin per la mitologia i s’entretinguin amb ella. És una lectura que sense dubte recomanaria a la meva germana petita, ja que a ella si que li encanten els contes de Stilton!

 3. Teresa Devesa i Monclús

  Així m’agrada, Rita, que tinguis un criteri clar sobre els teus gustos literaris. Ara ja sabem què no llegiries, només queda buscar el que sí t’atrau. Potser per casa tens alguna lectura que puguis portar-nos…

 4. Eloy Martinez Orozco

  Aquest llibre m’agrada molt ja que quan era petit he llegit molts llibres de Geronimo Stilton, i jo crec que aquest llibre està molt bé per als nens petits per iniciar-se al món clàssic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *