Domus en època medieval?

Com ja va esmentar la Marga, a TV3 fa poc que hi ha un programa que es dedica a revelar el secrets que la història encara no ens ensenya: Sota Terra. En l’últim capítol emès es preguntaven si la Domus del Pi, ubicada aVilanova  de  Sau, era del segle XII com indiquen els documents o era més antiga, com deien alguns. Aquí us passo el capítol perquè en disfruteu.

Abans de veure’l, pensava que tractaria de romans, però al final, en descobrir que en realitat la casa era de finals del segle XII, és a dir, en plena època medieval, em vaig fer la pregunta: per què s’anomena “domus”?  Com que jo no he estat capaç d’entendre per què s’anomena “domus” a una mena de fortí medieval, us proposo que doneu hipòtesis sobre aquest tema.

Arnau Lario Devesa

2n ESO

2 thoughts on “Domus en època medieval?

  1. teresa devesa

    Cal felicitar TV3 per la iniciativa de fer un programa d`arqueologia. Anirem seguint els diferents temes a veure si n’hi ha m’es de tem`atica cl`assica. Si en trobes algun altre d’interessant, fes-nos-ho saber.

  2. Margalida Capellà Soler

    Sota Terra, Arnau, té un fòrum de debat molt interessant al Facebook on potser et caldria també posar aquest apunt, ja que formules una pregunta molt interessant. Aquí tens el corresponent a aquest capítol: http://www.facebook.com/board.php?uid=71340169264#!/topic.php?uid=71340169264&topic=17839
    Després de vacances suposo que els alumnes també et donaran un cop de mà! Esperem que tractin més temes clàssics, tot i que sigui per aficionar el gran públic a l’arqueologia i a sentir interès pel nostre patrimoni i pel nostre passat.
    Moltes gràcies per fer-ne difusió aquí. Molt bon estiu clàssic!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *