El laberint d’Ariadna de LasLagartas

‘El laberint d’Ariadna’, Cia. LasLagartas

‘El laberint d’Ariadna’ és un espectacle de creació col·lectiva de la companyia LasLagartas, en què hi ha una barreja de llenguatges: trapezi, flamenc, ombres xineses i el mite d’Ariadna com a punt de partida pel joc escènic. Es representarà dijous 1 i divendres 2 de juliol a les nou del vespre a la Sala Andy Warhol a la Nau Ivanow a la Sagrera,  Barcelona.

La història del mite comença amb un tribut horrible: cada nou anys, els atenesos havien d’enviar set nois i set noies a Creta, destinats a ser menjats pel Minotaure.
L’any vint-i-setè, Teseu, fill del rei Egeu d’Atenes, s’oferí a anar a Creta com una de les víctimes per intentar matar el Minotaure. Teseu no sabia com matar-lo i sortir del Laberint, però una part del problema se solucionà quan la princesa Ariadna, filla de Minos, s’enamorà d’ell a primera vista. Quan els guàrdies el van tancar al laberint, ella aconseguí donar-li d’amagat un cabdell de fil.
Va resultar que Teseu era un amant particularment poc agraït: va tenir amb ell Ariadna fins que el vaixell s’aturà a l’illa de Naxos. Ariadna s’adormí a la platja i, quan es va despertar, s’adonà que el vaixell havia llevat l’àncora i l’havia deixat abandonada.
El déu Dionís, que aparegué per l’aire, va quedar fascinat per la bellesa d’Ariadna i la prengué per esposa tot conduint-la a l’Olimp. Com a regal de noces li donà una corona d’or, la qual més tard fou convertida en constel·lació i coneguda com a Corona Boreal.

Notícia  facilitada per Mercè Otero. Més informació aquí.

One thought on “El laberint d’Ariadna de LasLagartas

  1. Margalida Capellà Soler Post author

    Moltes gràcies, Mercè, per donar-nos a conèixer aquesta nova representació del mite d’Ariadna en un final de curs molt dur, però de ben segur que no perdrem el fil i podrem sortir sanes i estàlvies d’aquest laberint agrest amb un monstruós Minotaure que ens vol exterminar. Assistir a aquesta representació ens animarà a seguir lluitant i a continuar estirant del fil. A veure si hi coincidim! El món clàssic continua ben vigent i una prova en són els múltiples espectacles que aquest estiu s’estan representant a Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *