Tot recordant el nostre centaure d’or

Tot recordant el nostre Centaure d’or que el curs passat un dia com avui, dia d’Internet, vàrem tenir l’honor de rebre de Chiron, volem felicitar des d’Aracne fila i fila els guanyadors i guanyadores de la convocatòria d’enguany. Reproduim aquí els mots oficials de Chiron en català:

aureus.png

Coincidint amb la celebració del dia d’Internet (17 de maig), Chiron atorga els seus Centaures d’Or a aquells blogs de temàtica clàssica, mantinguts per alumnes, que constitueixen un exemple a seguir i un estímul per tal de fomentar l’estimació pel món grecoromà.

En aquesta quarta convocatòria, el Centaure d’Or ha estat concedit als blogs:

Viamstratam, blog d’aula dels alumnes de clàssiques de l’IES Manuel García Barros d’A Estrada (Pontevedra)

Lingua Mater, blog personal d’Elena Recio, alumna de 4t de l’ESO de l’Instituto Santiago Apóstol  d’Almendralejo (Badajoz).

Chiron vol també premiar iniciatives sobre el món clàssic dirigides a alumnes. I, per tant, atorga també un Centaure d’Or al Concurs de Cultura Clàssica Odissea, organitzat per les seccions de la SEEC a Galícia, València-Castelló i Alacant, i que ja ha portat a terme la seva cinquena edició, pel seu decidit afany de promoure el coneixement de la civilització grecoromana entre els alumnes de secundària. Una iniciativa que busca i està preparada per créixer i agrupar en edicions pròximes totes les comunitats que tinguin interès a participar-hi.

Des de Chiron volem felicitar sincerament tots els premiats, alhora que els animem a seguir amb la seva tasca, i desitgem que s’estengui l’exemple entre els estudiants que tenen una estimació veritable pel món clàssic. No hi ha cap altra raó per a l’existència dels Centaures d’Or.

Passeu pels blogs guanyadors d’alumnes de Clàssiques com nosaltres i ja veureu com us agradaran! La feina ben feta sempre té recompensa!

Feliciter, amici amicaeque!

Aràcnids i aràcnides, els centaures del Cristòfol Ferrer

13 thoughts on “Tot recordant el nostre centaure d’or

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Realment és molt bonic de veure la feina ben feta d’aquests blocs d’estudiants de clàssiques premiats per Chiron, model a seguir per a altres blocs com ho ha estat Aracne fila i fila. Us puc dir que el bloc d’estudiants col·lectiu gallec Viam stratam durant tres anys s’ha anat reinventant a si mateix (la vida mitjana d’un bloc acostuma a ser de nou mesos!), i que el blog individual Lingua mater de Elena Recio pertany a un planeta de blogs d’alumnes de quart d’ESO d’Almendralejo a Extremadura (precisament de l’institut que van celebrar dimecres passat el Dia d’Europa i va sonar el rap de les clàssiques de l’Uri). El planeta de blogs d’estudiants crec que és una excel·lent idea, digna d’imitar.

  També és una gran iniciativa el concurs digital Odisea. És una llàstima que enguany Catalunya, malgrat tots els esforços i algun gran disgust per part meva, no hi hagi pogut participar. A veure si l’any vinent més alumnes de més comunitats, inclosa la nostra, hi poden participar. S’ho ben val i els alumnes de clàssiques d’arreu us mereixeu un concurs estatal com aquest, i tant!

  L’enhorabona a tots els alumnes guanyadors i guanyadores i als seus professors! Feliciter, Chiron!

 2. Álvaro

  Grazas Margalida, en nome dos “Clásicos” do MGB, profe e alumnos…!
  Esperamos que dentro de pouco poidamos ver aos arácnidos e arácnidas participando con nós no concurso Odisea.
  Bicos!

 3. Margalida Capellà Soler Post author

  ¡Ya sabes, Álvaro, cómo me gustaría! Felicidades por vuestro trabajo e ilusión.

 4. Maria Salat

  Felicitir als alumnes i a l’alumna que han guanyat enguany el Centaure d’or! He mirat els blocs, i estan molt bé els dos, per això crec que hauríem de fer que aquest univers dels blocs d’aula i de les Clàssiques s’ampliés i obrís encara més portes.

  També m’agrada la connexió que puguem tenir amb els blocs de tot el món, és interessant i obre les fronteres que hi puguin haver.

  Així doncs, felicitats altre cop, i difruteu el premi!

  Valete!

  Maria

 5. Bet Rosell

  Felicitats als blogs guanyadors! S’ho mereixien, están molt treballats!
  Em sembla molt important poder comparar-nos amb altres blogs (i qualsevol altre cosa que permeti posar en comú coneixements sobre la cultura clàssica, el llatí o el grec) que tractin els mateixos temes que nosaltres per intercambiar opinions o idees. És una forma molt especial d’aprendre (Gràcies Lida, per posar-nos-ho més fàcil des d’aquí!)
  Felicitats un altre cop, i molta sort l’any que ve!
  Vale!

 6. Pol Nóbrega

  Hola Lida!

  Llàstima que aquest any no haguem guanyat el centaure d’or, perquè jo crec que se’l mereix. Però ja serà l’any que bé. De totes maneres està molt bé tots els premis rebuts en només un any de blog.

  Valeee

 7. Margalida Capellà Soler Post author

  Pol, el centaure es guanya una vegada i ja el tenim com a blog col·lectiu. Ara bé us podríeu animar i fer el vostre blog clàssic individual!

 8. Edgar Delgado

  Felicitats als que hagin guanyat, ja ens va tocar guanyar a nosaltres, ara els hi tocarà a uns altres que s’estiguin iniciant en el món de les clàssiques, el premi els hi servirà d’incentiu, per continuar amb les classes digitals, que crec que són la millor manera per a aprendre.

  Feliciter!

 9. Alissa Komarova

  Salve i XaiPete!

  Em sembla molt bé que hagin atorgat els Centaures d’Or a aquells dos blogs, he entrat i he xafardejat una mica, s’ho mereixen.

  Nosaltres també en tenim d’un:), i n’estem molt d’orgullosos i tenim al Uri, que fa que el nostre blog sigui un èxit musical!xD!

  Es pot tenir dos Centaures d’Or? hi ha altres premis?

  🙂

 10. Margalida Capellà Soler Post author

  Alis, el millor premi és el treball diari i aprendre. Tenir un centaure d’or ja és el millor signe de qualitat per a un blog d’estudiants de clàssiques, a més també heu estat finalistes d’Edublogs 2010 com a bloc de batxillerat. Què més vols? Bé, podries obrir un bloc individual i aleshores podries optar al Centaure d’or de bloc de clàssiques individual! Aracne fila i fila ja ha tingut descendència en aquest sentit, Domus Sapientiae, a més d’altres blogs col·lectius com El vaixell d’Odisseu.

 11. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » Als meus amics centaures de Chiron

 12. Júlia Serrano

  Salve!!

  Felicitats a els dos blogs premiats! He entrat en aquests blogs i la veritat és que s’ho mereixen.

  M’alegro molt de que nosaltres també en tinguem un!! Es tot un honor!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *