GIRONA: Del casc al CASC

Dijous passat vàrem anar d’excursió a Girona. Vàrem visitar el monestir de Sant Pere de Galligants on vàrem fer un taller d’interpretem les inscripcions romanes uns i altres coneguem una ciutat romana com Gerunda, vàrem fer una inscripció en llatí i un fragment de calçada romana amb mil·liari i tot.

Després vàrem visitar el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, on ens varen explicar com es fa arqueologia sota l’aigua, vàrem veure una fusta de set mil anys d’història, el tap de suro d’una àmfora i moltíssims tresors rescats del fons del mar. L’ordre de la sortida es va veure invertida per una confusió: el xofer va confondre el CASC amb el casc antic de Girona, el carrer Pedret amb la ronda Pedret i ens va deixar a quilòmetres alluny. Per acabar-ho d’adobar el personal del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona també ens enviava al casc i els vianants també. Vam guadir d’una vista preciosa de la ciutat! Com a deus ex machina va aparèixer una senyora amb cotxe i vàrem poder fer tot i més del que teníem programat. Com veieu, com diu la Lida, cal estudiar i ser ben competent! Aquí trobareu un Google maps del nostre recorregut que segurament servirà per evitar que ningú més no es confongui i vagi del CASC al casc i no a l’inversa. Gaudiu de l’àlbum fet amb les fotografies de tots i totes i també de la Margalida:

19 thoughts on “GIRONA: Del casc al CASC

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Un bell record d’un dia en què a més d’aprendre moltes coses interessants ens ho vàrem passar bé i riure molt tots plegats com bé es veu. Moltes gràcies a tots i a totes! També voldria donar les gràcies als professors que ens hi varen acompanyar: en Toni i en Joaquín. Sovint és difícil trobar voluntaris tan interessats! Fins demà!

 2. El-Mekki Hali Al-Kassir

  Margalida!

  La veritat, és que em va agradar molt tot i que m’esperava més, però la veritat que m’interesava molt anar i m’ho vaig passar de meravella amb els companys de 1r de Batxillerat, i potser tornaré amb el meu oncle, perquè a tots dos ens apassiona el món subaquàtic, ja fa uns anys que faig submarinisme, però pel meu compte i sense cap titulació però l’any que ve m’he matriculat a l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, que es troba a l’Ametlla de Mar, per estudiar busseig a mitjana profunditat. Espero tenir sort i que les coses em vagin molt bé, ja que és una cosa que no puc viure sense fer-la.

  Adeu!!

 3. Margalida Capellà Soler Post author

  Què més t’esperaves, Mekki? Et desitjo tota la sort del món per fer realitat aquest somni teu. Ja ens ho aniràs explicant!

 4. sasha kokina

  La música del vídeo es molt sentimental i fa que les fotos cobrin molt més sentiment!! M’encanta el vídeo i hem va encantar la sortida!!!
  A veure si fem una altre abans de acabar aquest curs!!

 5. mariano

  ave lida
  em va agrqadar molt la sortida lo unic que va ser una mica cansada perque vem caminar molt,pero al final va valdre la pena.
  tambe lo que mes em va agradar va ser el taller que vam crear amb les mans de una carretera romana:)

 6. Bet Rosell

  Ave!
  Em va agradar molt la sortida, tot i els petits contratemps que vam trobar… haha
  Va ser interessant poder entendre alguns aspectes de la vida romana com ho vam fer. La mostres arqueològiques em van impactar bastant, sembla increíble que existeixin restes d’objectes que ja hi eren fa milers d’anys!
  Com sempre, va estar molt bé, gràcies Lida per organitzar aquestes sortides!

 7. Sere eloisa velasquez chalas

  M’agradat molt la exculsió i penso que tindrien que repetir-le pero sense pujar la muralla aquesta que va deixar el cos sense resistencia,encara tinc punjes al cos de la pujada que vaig fer.pero bueno la veritat en va anar molt bé y m’agradaria repetir una aquestes exculsi’o de histories maravelloses.

  Li vui donar les gracies a la persona/es que va fer el videoo perque esta molt bé.

 8. Júlia Serrano

  Que maco que ha quedat el montatge! la música està molt ben escullida.

  L’excurció va estar molt bé, encara que tinguessim el petit problema de la confusió 🙂 però al final es va aconseguir que tot sortís com estava planejat.

  Em van agradar molt les activitats que vam fer, com la calçada romana.

  Vale!

 9. Laura G

  AVE!
  Al principi va ser cansat caminar tant, però estavem tots plegats i eren masses riures!
  Encara que va ser molt interessant esbrinar com els romans feien publicitat, sobre quins materials ho feien, i com…la meva part preferida de la sortida va ser al museu d’arqueologia. És super interessant aquest món! veure troballes de fa segles i milions d’anys, tant ben conservades, tant d’aprop…és realment increíble un cop penses la feinada que deu costar trobar-ho i conservar-ho, però deu ser també molt satisfactori fer-se amb aquestes joies que han quedat en l’oblit per tal d’anar descobrint el nostre passat.

 10. Toni Moreno Baza

  L’excursió va ser prou divertida, Lida! Encara que ens perdessim, tampoc va estar tan malament fer-ho. Així vam conèixer Girona dignament jaja
  Tots dos llocs que vam visitar van ser molt interessants, sobretot el CASC.
  Les fotografies d’aquell dia (que consti que estan fetes entre tots, perquè jo vaig tenir la càmara… mitja hora? la resta del temps va anar rotant jaja) estan penjades al meu facebook :)!

 11. lina

  Ave!
  Primer de tot tinc que dir que la sortida va estar molt bé, encara que vam estar molt de temps perduts. Una de les coses que més em va agradar va ser esculpir un llatinisme en la pedra, jo vaig posar “VITA BREVIS” que significa, “la vida es breve”. També em va agradar molt el Museu d’arqueològia Subaquàtica de Catalunya, perquè va ser molt interessant trobar peces de vaixells de fa 7 milions d’anys i també més posteriors.També vam veure més coses, com amfores de vi, timons, bales, etc.
  Al final tots vam tornar molt cansats, però crec que per tots va ser una bona experiència positiva, de la qual vam aprendre molt.

 12. Ana Rosa

  Doncs quin dia vareu tenir llavors si el conductor a confondre el lloc, però tot te la part positiva com es diu en l’article vareu gaudir d’una visita de la ciutat.

 13. Nicolás Mangui

  Ave!
  La salida estuvo wapísima la mejor hasta ahora y eso que nos perdimos al principio.

 14. Ricard Alcazar

  AVE!!

  Ha quedat molt bé el muntatge, amb la musica aquesta queda molt be,
  L’excursió em va agradar molt, encara que va haver alguns inprevistos va sortir com totom esperava.
  Vem aprendre,divertir-nos i ha sobre ens vem ficar en forma pujan i vajan la muralla aquella.

 15. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » Un tap de suro romà no perd les seves propietats!

 16. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » Com els grecs s’orientaven pel mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *