“Speculum”

La Knarik m’ha fet arribar l’agenda d’activitats culturals de Badalona del 2n trimestre del 2010 perquè hi ha trobat un espectacle anomenat “SPECULUM, el mirall del temps”, que es representarà a la Plaça de l’Assemblea de Catalunya divendres 7 de maig a les 22h, amb motiu de les festes de la ciutat. Diu el programa aquest serà l’acte central de les Festes de Maig, ja que, amb motiu de la proclamació de Badalona com a Capital de la Cultura Catalana 2010, es posarà en escena la llarga història de la ciutat per acabar projectant-la cap al futur. La cosa promet…

Badalona es mou. Moveu-vos vosaltes amb ella i aprofiteu el privilegi de ser durant un any el centre cultural de Catalunya! Alguns de vosaltres ja heu fet un primer pas amb  la participació a la Magna, però ho deixeu aquí i continueu consumint cultura, que us obrirà les portes al futur. I faig extensiu el consell als companys i companyes de Premià, a qui convidem a compartir la Festa amb nosaltres. Sabíeu que cada any cremem el dimoni per Sant Anastasi?

Gràcies, Knarik, i continua amb els ulls ben oberts…

TERESA

13 thoughts on ““Speculum”

 1. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Sabíeu això de la Capital de la cultura catalana? Podríeu dir-me quines ciutats ho han estat anteriorment?
  I a nivell lingüístic, qui m’explica què significa “Speculum” i esmenta mots de llengües romàniques que en provinguin etimològicament? I en català, el nom patrimonial corresponent també ve d’aquesta arrel? Si no és així, d’on prové?

 2. Margalida Capellà Soler

  Des del Fil hem participat a l’elecció de les set meravelles de Catalunya, dels set béns immaterials de Catalunya, els set savis catalans, les set meravelles de Badalona … actes promoguts per la Capital de la Cultura Catalana, podeu comptar amb nosaltres, i tant!

 3. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Gràcies pel suport! Quan vulgueu fer campanya per Premià, ja sabeu que em tindreu sempre al costat. Em sento badalonina d’adopció laboral, però el meu cor continua pertanyent a aquest poblat poble del Maresme, d’arrels també romanes, tot i que no tan il·lustre.

 4. Edgar Baena

  Avee!

  Doncs, algunes de les ciutats de la cultura catalana han sigut:

  Figueres (2009)
  Perpinya (2008)
  Lleida (2007)
  Amposta (2006)
  Esparraguera (2005)
  Banyoles (2004)

  “Speculum, -i n.” – Mirall

  Ho sento pero no em ve al cap cap mot que provingui d’aquesta paraula.

 5. Teresa Devesa i Monclús Post author

  L’Edgar ja ha fet una part de la feina, però encara no queda clar què és la capital de la cultura, derivacons etimològiques d'”speculum”… Qui ho completa?

 6. andreaa

  AVE!
  Doncs no sé si asistiré al “speculum” però sembla foça interessant això de la “mirada al futur”, jo com que estic al círcol catòlic suposu que com cada any participaré a la casa del terror que monta. Hi esteu tots convidats a ssistir-hi eeh! Només val un euro :O
  I bueno doncs a la cremada del dimano està clar que hi aniré, ja hi farem algunes fotos nO? Si assisteixo al “speculum” ja hi faré fotos i explicaré en que ha consistit.
  VALEEE!

 7. Thaïs

  La Capital de la Cultura Catalana s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català.
  Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior.
  aquest any és Badalona i estan reconstruint la rambla i tot aixo Jajaj
  valee

 8. andrea martinez serrano

  Una paraula derivada de “speculum” podria ser espectacle?

 9. Teresa Devesa i Monclús Post author

  No és exactament el que jo us demanava, però sens dubte els dos termes tenen relació amb el vert specto (observar). De fet, el mirall ens permet observar la nostra pròpia imatge.
  Continueu buscant…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *