Tàrraco morta

Mireu quina tira còmica he trobat. M’ha semblat interessant.

Qui me’n comenta els referents clàssics i la seva relació amb els esdeveniments recents que pretèn criticar?

Andrea Sala

1r batxillerat INS Isaac Albéniz

18 thoughts on “Tàrraco morta

 1. Carlos Cuevas Agraz

  Ave!!
  Molt bona aquesta Andrea!!
  Com a referent clàssic podem trobar els “ludii gladiatori”(lluita de gladiadors) al amfiteatre sino m’equivoco.
  Pretén criticar la contaminació de tot tipus que es fa actualment, ja sigui nuclear, indústrial, a l’aigua… i també les pèssimes infraestructures que es creen ara.
  La frase de “Visiti Tarragona avui, potser demà ja no hi serà”, fa referència a aquesta crítica, és a dir, que si seguim contaminant tant i seguim fent aquestes pessimes infraestructures, tots els monuments que té Tarragona de la seva època de Tarraco quedaràn demolits. Ho diu com una metàfora ja que és difícil que tots aquests monuments històrics caiguèssin però és un avís que ens vol fer veure que com seguim amb aquest ritme de contaminació, ho arruïnarem tot.
  Jo ho he entès així, ara bé, poden haber-hi més punts de vista.

  Vale!!

 2. Ana Rosa

  Jopeeee amb el Carlos sempre ho comenta tot!
  Doncs jo donaré el meu punt de vista: com ha dit en Carlos avui en dia contaminem molt, hi ha molt perill nuclear y les infraestrutures son péssimes per aixó cada vegada els descobriments, ja no tan sols de Tarraco, sino de qualseol lloc, cada vegada es van deteriorant i a vegades ni tan sols queden restes.
  Més o menys ho he interpretat aixi.
  I com a referents podem veure diferents gladiadors amb diferent armament.

 3. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Ja ho veus, Ana, amb el Carlos qui no corre vola! Però tu també estàs sempre a l’aguait…
  Us demano que estireu el fi de la darrera frase de l’Ana. A partir de l’article del Carlos, qui em pot dir quins tipus de gladiadors ni surten representats. Què és la “Tàrraco viva”? Hi heu anat mai?

 4. andreaa

  olaaaaaaa
  estava buscant una imatge per fer la portada del dossier de llatí i em va sortir aquesta imatge que em va semblar interessant.
  Jo també la interpreto com a una manera més de queixar-se del tracte que li estem donan a la Terra, referint-nos que amb tanta construcció i contaminació estem acabant amb totes les coses maques que ens queden…

  AVEEE!

 5. Saraa.

  Ave!
  Bona troballa, Andrea!
  “Tarraco viva” és un festival romà que es fa a Tarragona, un festival cultural internacional dedicat i especialitzat en la divulgació històrica d’època romana. Es fan diferents activitats i té com a principal obrejctiu tant divulgar el coneixement de la història antiga com sensibilitzar a la gent de la importància de la conservació del Patrimoni Històric.
  Recordeu que a Badalona també es fa una festa romana, la “Magna Celebratio”, que vam treballar l’any passat també en un article.
  No hi he estat mai a la Tàrraco viva peò m’agradaria anar-hi.

 6. Thaïs

  Avee!
  Contestant a la pregunta de la Teresa:
  – El de davant sembla un “secutor” i el del mig sembla un “retiari pel trident” encara que no porti xarxa..
  No estan molt bé representants pel què he vist i llegit el treball del Carlos.
  Per la representació de la il·lustració crec que ja està tot dit.
  Per fi que hem visitat Tarraco, abans de que desapareixi per aquests grans mals del medi ambient i la societat ! Jajaja
  Valee!

 7. Ana Rosa

  No ho se segur pero diria que “Tarraco viva” es una mena de festival romà que es celebra a Tarragona al Maig peró no se en que consisteix.

 8. Edgar Baena

  Bueno Teresa, si no m’equivoco el dibuix representa diferents tipus de gladiadors però una mica variats, m’explico:

  M’he fixat que per exemple el primer gladiador que surt (a la dreta de la imatge) és clarament un samnita ja que porta tota l’armadura completa i l’espasa curta.

  El gladiador del centre crec que és una mica de dos tipus de gladiadors, l’armadura dels samnites i el trident dels retiaris.

  I l’últim gladiador la veritat no tinc ni idea de quin tipus pot ser ja que aquesta arma a l’explicació del Carlos no surt si no estic equivocat.

  Espero no haber-me equivocat i si ho he fet, corregiu-me!

  Edgar Baena

 9. Marc Cortés

  Si no m’equivoco Teresa els gladiadors que surten a la imatge serien secutors ja que van amb el casc, l’escut i una arma, encara que els secutors originals portaven espasa i no altres armes.

  Si m’equivoco corregiu-me ja que tinc dubtes..

  Valeee!

 10. Laura G

  Que bé veure Tarraco aquí! el pròxim dijous anem amb els nois i noies de l’intercanvi amb alemanya. Esperem que no estigui mortaa!

 11. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Teniu raó, que la prioritat del dibuixant no ha estat reflectir fidelment els tipus de gladiadors, però a grans trets crec que ha intentat presentar els tres tipus principals de gladiadors: traci, reciari i mirmilló. Ara bé, és cert que els escuts, els cascs i les armes no estan ben conjuntats. Edgar, es nota que has llegit amb atenció l’article del Carlos.
  Laura, que vagi bé a Tàrraco dijous!!!

 12. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » “Ludi apollinares” a la Tàrraco viva

 13. edgar delgado

  Jo crec que això no és del tot veritat, Tarragona s’esforça per conservar les restes romanes, crec que fan tot el possible per què no es fagi malbé, i a sobre sent patrimoni de la humanitat gràcies a això, no crec que sigui veritat el que diu la foto, ja veurem demà dimarts que tal està.

  Vale

 14. Francesc Martínez Sanchez

  AVE, Jo crec que l’autor d’aquest comic té tota la raó. L’objectiu del comic es que deixem de contaminar, perqué això podria afectar a les coses més importants que té la terra com per exemple Tàrraco. Nosaltres demà anem a Tàrraco i esperem que estigui molt viva.

 15. Margalida Capellà Soler

  Segur que sí! Espero que també la deixeu igual! Bona estada a Tàrraco amb els alemanys de l’intercanvi!

 16. Sílvia Espinach García

  Tira còmica, crítica social i publicitat per a la ciutat, tres en un! La vertitat és que la Tàrraco clàssica ha de mantenir-se viva, sigui com sigui, demà ho comprovaré a l’excursió amb els alumnes d’intercanvi.

 17. Paula Almeida

  Doncs jo espero que Tàrraco no estigui morta el pròxim dimarts.
  De totes maneres crec que l’autor vol reflectir el maltractament que tenim amb el nostre planeta. Ja que es refereix a la contaminació industrial, el perill nuclear i també les infraestructures, que poc a poc ens estan destruint a tots.

 18. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Fixeu-vos bé en els comentaris anteriors i veureu que el títol de l’article parafraseja el nom del festival de recreació històrica Tàrraco viva. És una celebració semblant a la nostra Magna celebratio, però de moltíssima més magnitud. Us animo a anar-hi aquest any! Paula, esperem que no n’estigui, de morta…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *