Tàrraco des de Google Maps El Fil

Des de El Fil de les Clàssiques aquí teniu, per si us interessa, el Google Maps de Tàrraco amb vídeos, bon viatge!


Veure Tarraco en un mapa més gran

14 thoughts on “Tàrraco des de Google Maps El Fil

 1. andreaa

  Que bé!
  Així podem saber on està exactament l’aqüeducte, l’amfiteatre i tot el que visitarem a Tàrraco, realment això del google maps es sorprenentment practic, tot i que jo no se com s’utilitza aquest tipos de aplicació
  Vale doncs… Petoooons!

 2. Teresa Devesa i Monclús

  Gràcies Margalida. Com que vosaltres hi anireu més endavant, suposo que estàs avançant el mapa per a nosaltres. Tot un detall…
  Pel que fa al Google Maps, els de grec ja hi estan avessats, però haurem també de posar-nos-hi els de llatí.

 3. Margalida Capellà Soler Post author

  Bé, tot és començar! Efectivament, he avançat el mapa perquè he cregut que us podria fer servei, tot i que veig que tindràs uns guies d’excepció. Us anirem seguint!

 4. Margalida Capellà Soler Post author

  L’esperem, Ire! A veure si de Tàrraco també n’arriba algun!

 5. Toni Moreno Baza

  Tarragona, tal i com la coneixem actualment, és l’evolució de Tàrraco (Colonia lulia Urbs Triumphalis Tarraco), la ciutat romana que va impulsar August, l’emperador que va ser capaç d’impulsar gran quantitat de ciutats. Tot i que l’origen de l’assentament romà està relacionat amb un campament de guerra que va ésser utilitzat per a frenar l’avanç de les tropes cartagineses en el procés de les guerres púniques.
  La ciutat està dividida en tres estaments o plataformes: en la superior trobem el temple, en la mitjana els istruments de govern i comerç d’àmbit provincial, i en la plataforma inferior trobem les domus, i tots els edificis propis de la ciutat. Cal tenir en compte al epxlicar la distrubució dels elements de la ciutat que Tàrraco es tracta de la capital de la província romana, que ocupava gairebé tota la meitat septentrional de la peninsula ibèrica, i per aquest motiu tenia dos fòrums, un fet que no és típic en les ciutats romanes, que acostumaven a tenir només un fòrum. Cal destacar la presència d’un port amb gran importància i també d’edificis importants, com l’amfiteatre i el circ, dels quals encara en podem trobar restres a la ciutat de Tarragona.
  Parlant de restes romanes, també cal destacar la presència de l’arc de Berà, un arc triomfal situat a 20km de la ciutat al costat de la via augusta, amb funció territorial per separar dos territoris de la mateixa província de Tàrraco.
  I si parlem de restes, és important no oblidar l’aqüeducte anomenat Pont del Diable, força ben conservat a pocs quilòmetres de distància de la ciutat de Tàrraco, que revelen la quantitat de distància a la que eren capaços de transportar l’aigua del riu Gaià per a que arribés correctament a la ciutat.
  La torre dels escipions és també una resta romana de Tàrraco, que és un monument funerari que ha estat sempre relacionat erròniament amb la família dels germans Escipcions. Es troba a un costat de la via Augusta.

 6. Coty

  Arc de Barà.
  Es tracta d’un Arc de Triomf construït en època d’August. Aquest Arc tenia la funció de decorar o de commemorar alguna victòria a la ciutat de Tàrraco durant la Pax Augusta. Sota d’aquests monuments entraven els vencedors a la ciutat quan tornaven de les batalles victorioses.

  Torre dels Escipions.
  És un monument amb funció funerària i commemorativa d’una persona o família en concret, en aquest cas dels germans Escipions que es consideren els fundadors de la ciutat de Tàrraco. Es tracta d’un dels més ben conservats del territori català.

  Aqüeducte de les Ferreres.
  Els romans es preocupaven de que l’aigua potable arribés a les ciutats per molt o poc importants que fossin, per això van dissenyar uns aqüeductes que poguessin fer arribar l’aigua d’una manera constant des d’algun riu proper, en el cas de Tàrraco des del riu Gaià. Aquestes construccions tenien una suau pendent que permetia el moviment de l’aigua.

  Circ de Tàrraco.
  Era una de les activitats d’oci que més agradava. Tots tenien una planta en forma d’òval, aquest en concret es trobava dins de les muralles de la colònia molt prop del fòrum i es va construir al segle I.

 7. Carlos Rocamora

  Tàrraco – Monuments i construccións d’origen Romà

  Arc de Berà: Conegut col·loquialment com Arc de Berà, era un arc de triomf situat a una vint quilometres de Tàrraco i que formava part de la Via Augusta.

  Torre dels Escipions: Es tracta d’un monument funerari situat a la Via Augusta i a uns sis quilometres aproximadamnt de Tàrraco.

  Aqüeducte de les Ferreres o Pont del Diable: Es tracta d’un aqüeducte Romà contruit aproximadament al segle I aC durant el regnat d’August.

 8. Natàlia Rubio Post author

  L’arquitectura romana és probablement el testimoni més significatiu de la civilització romana. Es caracteritza per la diversificació de les seves construccions i la grandiositat dels espais interiors. La seva solidesa ha permès que moltes d’elles perdurin fins als nostres dies.
  Però, els romans no només van construir a Roma, sinó que també arreu d’Europa. A Catalunya, concretament a Tarragona, hi ha molts exemples d’edificacions romanes com vàrem poder veure el dia de la nostra sortida a Tàrraco:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *