Compte! No ens passem!

487px-guido_reni_020

Guido Reni

Era una nit d’hivern plujosa, tronava i feia molt de fred. Estàvem tota la família a casa i jo i el meu germà com sempre ens estàvem barallant. Ell volia ajudar-nos a mi i a la mare amb el sopar, però jo deia que era massa petit, que a la cuina només faria nosa  i que jo sola ajudaria millor la mare. Llavors, els avis ens van dir que s’ha de valorar a tothom, petits i grans, joves i vells, ja que ningú no és més que ningú. Així que perquè entenguéssim el que ens volien dir ens van explicar una història per ensenyar-nos a respectar les persones:

Apol·lo era un noi jove, atractiu i polivalent. Un dia, a l’institut, aquest es va enfadar amb el seu amic, Eros, ja que Apol·lo deia que ell jugava molt millor al futbol que ell, perquè Eros era un tap de bassa. Eros es va molestar i va dir que li demostraria que ell no era menys que ningú jugant a futbol. Van jugar el partit i Eros va fer gala d’un talent i domini magistral de la pilota. Encara que ja havia demostrat que era millor que Apol·lo jugant a futbol, va decidir venjar-se del que li havia dit abans, així que va començar a parlar a Apol·lo d’ una noia molt guapa, Dafne. Eros va ressaltar moltíssim les seves virtuts i la seva bellesa, tant la va alabar que Apol·lo va acabar per enamorar-se perdudament d’ella. Però, el pervers Eros va anar amb Dafne i va fer el contrari que amb Apol·lo. Va parlar a Dafne molt malament d’Apol·lo, va dir-li les coses més terribles que se li van ocórrer i així va fer que Dafne rebutgés i fugís d’Apol·lo. Apol·lo la buscava tots els dies per l’institut i després la seguia fins a casa seva. Ella estava molt espantada, un noi que odiava la perseguia i no la deixava en pau, va arribar a un punt en què se sentia assatjada. Un dia en què Dafne va arribar corrent del carrer i es va refugiar a casa no ho va suportar més i li ho va explicar al seu pare. Aquest li va dir que no patís, que precisament avui li havia de dir que es mudaven, ja que al seu pare li havien donat feina a Madrid. Ella va acceptar contenta. No li va dir a ningú que marxava, ni tan sols a les seves amigues. Però la tarda que marxava cap a Madrid, allà estava Apol·lo, la va intentar convèncer de que no marxés però, ella va fugir corrents per ficar-se al cotxe. Li va caure un fulard mentre corria, van arrencar tan ràpid que Apol·lo no li va poder tornar, aquest va ser l’únic record que li quedà d’ella, ja que mai més la va tornar a veure però sempre lluïa el fulard pel coll.

Quan els avis van acabar d’explicar-nos la història, jo em vaig mirar el meu germà i em vaig disculpar pel que li havia dit abans. Ara cada cop que ens barallem amb algú, recordem aquesta història i intentem aturar la baralla, ja que no ens agradaria gens trobar-nos amb un Eros venjatiu, tot i que sigui petit!

Núria Yela

1r Batxillerat

10 thoughts on “Compte! No ens passem!

 1. teresa

  Tot i que no m’imagino el pulcre Apol·lo jugant a futbol…, et felicito per aquesta narració en què el mite de Dafe i Apol·lo s’acutalitza i es barreja amb el conte de la Ventafocs. M’imagino el déu amb el fulard a la mà com el príncep amb la sabateta de la seva estimada desconeguda.

 2. Coty

  Ave Núria!
  La història està súper ben troabada, has aconseguit fusionar la història antigua amb una de moderna d’una manera molt bonica: canviant la punteria de la caça pel futbol, les fletxes per paraules, la metamorfosi en un arbre pel fulard… M’ha agradat moltíssim!
  Segueix així 😀

 3. andreaa

  AVE
  a mi també m’agradat molt la historia, esta molt treballada, molt “currada” hahahha. Segueix així!!
  VALEEE!

 4. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Concurs de recreacions mitològiques

 5. Sílvia Espinach García

  Ave Núria!
  Quina recreació més original. Una història dins d’una altra però, les dues portades a l’actualitat. I les dues inentant explicar el mite de Dafne. I, el final, com Apol·lo perdudament enamorat s’ha de conformar amb el foulard, en la versió original, Dafne convertida en llorer. Dafne, la nimfa que va haver de sacrificar el seu cos, per poder evitar al seu pretendent.

 6. molina.rocio2012

  M’ha agradat molt aquesta recreació! És molt original, de debò. M’agrada aquesta unificació de dos històries.

  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *