El Parc del Laberint a “El Perfum”

A la pel·lícula El Perfum de Tom Tykwer (2006) es van utilitzar diferents espais del Parc del Laberint d’Horta, el jardí històric més antic de Barcelona. En concret, la façana i la terrassa que apareixen en diversos plans de la mansió d’Antoine Richis a Grasse pertanyen al Palau Desvalls, avui dia parcialment tancat (en el seu pati nosaltres hi vàrem deixar les motxilles). També hi surten dos jardins: el dels boixos retallats amb uns brolladors circulars al mig, al costat del Palau Desvalls (davant de la reixa del qual vàrem explicar els mites dels dos relleus) i el famós laberint vegetal, fet amb xiprer, que dóna nom al parc en el qual ens vàrem perdre amb els cordills de colors. També surten a l’escena les escultures, els gerros de terracota, la pèrgola i els jocs d’aigua.

Si heu vist la pel·lícula El perfum i si no és un bon motiu per veure-la, podríeu acabar de localitzar les escenes que ahir vàreu contemplar en visitar El Parc del Laberint d’Horta. Recordeu què és Amor i Psique a El Perfum? i al Parc del Laberint?

Aquesta pel·lícula és la història d’un assassí i està basada en la novel·la homònima de l’escriptor alemany Patrick Süskind, publicada el 1985 i que va esdevenir un best-seller, traduïda a més de quaranta-cinc llengües. Si voleu un llibre impactant, no us el perdeu!

9 thoughts on “El Parc del Laberint a “El Perfum”

 1. andreaa

  AVE!
  mira que la vaig veure fa poc i ahir no em vaig fixar que el laberint sortia a la peli…
  Això vol dir que la protagonista ha estat aBCN i jo o me enterat 🙁 amb lo que m’agrada l’actriu desde que la vaig veure a Peter Pan…
  enfi petons!

  vALE!

 2. Coty

  Ave! El llibre no me l’he llegit, però si alguns fragments que va haver de llegir la meva germana fa un temps, quan encara estàvem a Argentina.
  La pel·lícula té uns colors molt intensos i ben cuidats, crec que ho fan perquè amb imatges no es pot transmetre l’olor que és l’essència d’aquesta pel·lícula.
  Relacionat amb Eros i Psíque he trobat que al final del trailer diu ‘el alma de los seres es su perfume’ i Psíque és la personificació de l’ànima. A més, com a la pel·lícula la noia s’enamora de qui l’ha raptada.
  Vale!

 3. nuria

  Salve Lida!
  Jo he vist aquesta pel·lícula i ara que m’hi ficso, si que era el laberint d’Horta ^^.

  El perfum és una pel·lícula molt peculiar que em va agradar molt. En aquesta escena, el protagonista rapta a una de les seves 7 victimes per a formar el perfum perfecte.

  Valee! 😀

 4. Rebeca Sánchez

  El Perfum es una gran pel•lícula! Em va encantar quan la vaig veure, per els grans actors que hi apareixen(Dustin Hoffman, Alan Rickman…) per la interpretació del actor protagonista, per la fotografia, vestuari, música… M’agradaria llegir el llibre. Però no em vaig fixar que hi sortia el parc del Laberint… Hauré de tornar a veure-la, em fixaré més en les imatges:)
  Per cert, en la escena final en que surt tot el poble, durant la “orgia”, un dels meus professors de teatre te un paper i un gran primer plano:)
  Em va encantar visitar el parc, es preciós, mentre passeges pel laberint et venen a la ment tots els antics mites grecs.
  Fins demà!

 5. Alissa Komarova

  Hola!
  Je m’he llegit el llibre en Rus, perque la meva mare en te molts de llibres i sempre em recomenda llibres d’aquests, que quan tinc temps me’ls llegeixo i després quan va sortir la pel.licula me la van passar pirateada en rus i la vaig veure amb la meva mare.Pero en la pel.licula em recordo que no parlaven gaire.
  M’encanta!La volia tornar a veure fa poc amb el meu novio, aveure si es decideix.
  Quina passada no sabia que algunes escneses estàven rodades en El Laberint d’Horta! Qua guai!

  Os recomanu aquesta pel.licula!

 6. Marc Cortés

  Ave!
  Ja deia jo que em resultava familiar jaja.
  La veritat es que es un lloc de pel·lícula, es molt bonic.
  Em fa gràcia veure als personatges de la pel·lícula perduts dintre del laberint tal i com em va passar a mi!

  Per cert, molt bona la pel.lícula.

 7. Carlos Cuevas Agraz

  Ave^^
  Aquesta pel·lícula no la he vist però mai m’haguès podut imaginar que al parc on vàrem estar han gravat una pel·lícula!!:D
  Desprès de saber-ho m’han agafat moltes ganes de veure-la perquè així veuré altra vegada aquest intrèpid parc.
  I a més a mi m’agraden molt les pel·lícules d’assasins i de matances.

  I torno a remarcar que m’ha sorprès molt que el parc del laberint d’Horta surti en una pel·lícula!!

  Vale^^

 8. Yolanda

  Farà cosa d’un any i mitg que em vaig llegir el llibre de “EL perfume” i em va agradar moltíssim com s’expresava l’autor i la manera de plantejar la història, encara que la pel·lícula s’em va fer molt pesada, però sé que la tornaria a veure.

  vagi bé!

 9. stefanny

  Està molt bé la pelicula la tinc a casa: D … bo en la pelicula surt un laberint molt bonic, no m’havia assabentat que allà van gravar aquesta pelicula, que em deixo molt sorpresa, per la vida d’aquest noi és molt impactant com s’aconsegueix tenir l’olor apartir d’unes quantes dones que mata: O

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *