5 thoughts on ““House”, referents clàssics?

 1. Irena

  Ave!:D
  No segueixo la serie però algún cop si que m’he le vist.
  Aquest emblema és de la medicina, m’ha semblat veure-la en alguna farmàcia.
  La Vara de Asclepio o Vara de Esculapio(en llatí)Déu de la medicina fill d’Apol.lo i la mortal Coronis.Ens explica que el seu pare li va confiar el centaure i li va donar l’art de la medicina i de laa caça. Apol.lo y Atenea van investigar sobre l’educcació i li van donar dos ampollas plenes de sang de la Gorgona. Una d’aquestes estava enverinada, i l’altre contenia propietats per resucitar a la gent. Asclepio va dominar l’art de la resurrecció i resucitar un gran número de persones importants.
  els referents són la vara, les dos serps i les ales.
  valee!

 2. nuria

  Salve Lida!
  En House és la canya ^^! Jo he seguit durant molt de temps la seva sèrie i ha enganxat a moltíssima gent amb la seva actitud; ja que és un metge brillant, però fa cas omís de les normes y te bastant mal caràcter.

  Els referents clàssics són, com molt bé ha dit l’Irena; la vara de Asclepio, que és el fill d’Apol·lo. La seva capacitat de reviure els morts va ser el motiu pel qual Zeus el mata amb un llamp. Trobo bastant raonable que s’utilitzi aquest símbol a la medicina i també que l’hagi utilizat una sèrie que va de metges.

  Valee! 😀

 3. Alissa Komarova

  Hola:)
  Bueno, pues moltes gracies Irene i Nuria per l’explicació, perque no podia encontrar lo que significava la creu que surt en la imatge, perque realment no segueixo les series de “House”, a vegades miro, pero molt poc.

  Asclepio revivia els morts i per això Zeus el va matar, per això s’utilitza aquest símbol en la medicina en aquesta serie.

 4. Saraa

  Sóc seguidora de House desde que va començar la sèrie! M’hagrada moltíssim l’humor intel·ligent dels guionites, i ara em sorpren el referent clàssic a la sèrie. És genial.
  Escolapi el vam treballar l’any passat a la sortida d’Empúries, i sino recordo malament la serp representava, am els seu canvi de pell, la regeneració.
  Bona troballa! Vale! 😀

 5. Pingback: De rebus competentibus « Iaenus Weblog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *