La història de Grècia a “Érase una vez el hombre”

Aquestes vacances veig cada dia un capítol de la sèrie de televisió Érase una vez el hombre i llegeixo el capítol corresponent del llibre. Tinc tota la col·lecció! He pensat que vosaltres que sou uns experts en Grècia i Roma em podria ajudar a saber si aquests dibuixos estan ben documentats i si és correcta la definició de Pèricles del millor sistema de govern, la democràcia. Aquí us poso el vídeo del Youtube sobre Grècia “El siglo de Pericles” capítol 6:

Imatge de previsualització de YouTube

Valèria, 3r de primària

27 thoughts on “La història de Grècia a “Érase una vez el hombre”

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Crec, Valèria, que aprofitaràs bé el temps de vacances amb Érase una vez el hombre i els meus alumnes quan tornin a les aules ho podran comentar. Molt bon estiu!

 2. Eulàlia

  Salve!

  Jo de petita també ho veia. Quan pugui ho reveuré.

  La democràcia no és el millor sistema polític, però és el més imperfecte de tots fins ara…

 3. Cristina Berjano

  Salve Valèria!
  Mai he vist aquets capítols de “Érase una vez el hombre..” Em sembla interessant ja que t’ajuden i bastant a averiguar coses i a informarte.
  Diria que la democràcia és un bon sistema molt millor que una dictadura, clarissimament.

 4. lourdes caparros

  Salve!

  Jo m’he passat una gran part de la meva infancia veien erase una vez…..ja que era una manera molt facil d’entendre les coses que feiem a l’escola per exemple http://www.youtube.com/watch?v=MaK1Axn1pCE

  Tambe m’enrecordo que el capitol i llibre que mes eh tingut present era el d’ion venien els nens.

  VALE

 5. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Noèlia, per avisar-me. Ara ja es veu.

 6. bautista.noelia2011

  Salve!
  De res Lida.
  La veritat és que no he vist gaires videos de erase una vez…
  Aquest video explica molt bé l’epoca romana i per als nens és una bona manera d’aprendre coses sobre els romans de forma divertida.
  Vale!

 7. Eric Andreu

  Bon vídeo. Jo tampoc veia “Érase una vez”,però sempre havia sentit que eren uns bons vídeos per entendre tot el que es volia saber pels nens. I veig que així és.

  La filosofia segons Pedicles consistia en que tant pobre com rics havien de participar en la vida política activa, i el que dominava era el que tenia l’art de la paraula i el que millor orava.

 8. María Mayor

  Salve!

  Jo també veia ‘Érase una vez’ quan era petita. Aquest video explica molt bé l’epoca romana i per als nens és una bona manera d’aprendre coses sobre els romans de forma divertida.

 9. Mireia Gil Tutusaus

  Xaipete!

  Bon article!

  M’ha agradat, ja que m’ha recordat a quan jo era petita que tenia tota la col·lecció de “Érase una vez”.
  Realment encara estant en batxillerat ho veig educatiu i pot arribar a ser molt útil per aprendre coses (encara que sigui per sobre) i ens pot arribar ajudar.

 10. Dani

  Ja no m’enrecordaba “Érase una vez el hombre” ho veia de petit i la veritat es que és molt útil per poder aprendre de forma divertida per els petits. Bon video de l’epoca romana.

 11. barroso.rebeca

  Xaipetee!!

  Considero que sí que és una bona manera d’aprendre la història de Roma i Grècia amb els vídeos de “Érase una vez el hombre”, ja que són força útils i a més amb els dibuixos és molt més fàcil d’estudiar. Jo de petita alguna vegada havia vist algun vídeo de “Érase una vez el hombre” a les classes de naturals per tal d’aprendre més sobre el cos humà, així doncs garanteixo que sí que van bé, ja que vaig aprendre moltíssimes coses.

 12. gimenez.judit

  Quins records, Valeria!
  Quan era petita tothom veia aquesta serie de pel·lícules. Jo sincerament no en tenia cap, però si que algun cop ho havia vist a l’escola. Més tard, durant l’ESO els professors ens en seguien posant! Fins i tot, fa dos anys, a l’optativa de biologia, crec recordar que el professor ens en va posar un tros per entendre els components de la sang. Ara els miro i semblen molt antics! Són molt educatius i expliquen molt bé les coses.

 13. Roser

  Χαιρε!

  Aquests video d’Érase una vez el hombre juntament amb els llibres són una molt bona manera d’interessar als més petits cap al món antic que representen la cultura grega i romana. Encara que no tots els detalls són correctes opino que és una manera d’introduir els coneixements bàsics del món antic en els nens, i també per als més grans,és una bona eina per resumir els nostres coneixements i ampliar-los a partir d’aquí. Feicitats!

 14. Alina Roman

  Xaipete!

  Moltes felicitats per aquest treball , trobo que aquest video ens mostra molt bé el segle de Pèrciles a mes de qué aquestes sèries són bastant interesants i és una forma ràpida i pràctica d’aprendre les coses. A mi em van servir per altres coses peró també poden servir per saber-ne més sobre cultura de Grècia i Roma. Sempre m’han agradat ja que ho fan molt bé mostrant diferents exemples perquè l’explicació sigui més fàcil acompanyada de representacions o imatges. És una bona forma d’ampliar els nostres coneixements en tots els àmbits.

 15. Xènia Serra

  Χαιρε!
  Molt bon apunt! Jo de petita mirava molt els videos d’Érase una vez el hombre i tenia molts dels llibres a casa. Aquests videos estan molt ben fets i ens ajuden molt a poder entendre millor la història.

 16. Pingback: Història del poble grec | Aracne fila i fila

 17. Aitor

  És una manera entretinguda per als nens d’aprendre, la definició hem sembla correcta pero una mica complexa per nens petits.

 18. Guangzhen Ye

  Salve!
  Felicitats! Aquest article m’ha agradat molt i sobre tot el vídeo. He vist alguns capítols d’aquests dibuixos animats i haig de dir que són entretinguts. Aquesta sèrie està ambientada en l’antiga època grega.
  Aquests dibuixos no són els únics en el qual estan ambientades en l’època grecoromana. Quan jo era petita m’agradaven molt els còmics de la col·lecció Astèrix el gal, on estaven en l’època romana . A més dels còmics es van fer pel·lícules.
  Aquí un deixo un enllaç dels còmics:
  https://www.brunolibros.es/autores.php?id=100017311
  I aquí algunes de les pel·lícules:
  http://es.ign.com/movies/93135/feature/todas-las-peliculas-sobre-el-mundo-de-asterix-y-obelix

 19. javier torres

  Jo si havia vist de petit Erase una vez m agradava molt i sempre m havia entretingut molt i la seva forma de explicar era fàcil i la podies entendre a la perfecció.
  Aquest vídeo explica molt be l època romana i la grega d una forma divertida i entretinguda

 20. Nerea Pérez

  Salve!
  Jo de petita veia molts capítols d’aquesta serie i em sembla una molt bona forma de fer apendre als nens la història d’una forma més fàcil i entretunguda per que els nens no s’abureixin.

  El discurs que fa Pericles (va ser un home d’estat grec atenenc tan important que va donar nom a tot el segle V aC: segle de Pèricles) en el video diu : ” L’estat demòcrata ha de abocar al servei de la majoria però procurar per a tots la igualtat davant la llei. Ha de protegir-se contra l’egoisme individual i protegir l’individu contra arbiterialitat de l’estat.”

 21. Carla Escolar Lopez

  Salve!
  M’agradat molt el vídeo perquè penso que explica molt bé aquesta part de l’història, concretament en aquest capítol; El siglo de Pericles.
  Quan jo era petita havia vist algún capítol d’aquesta serie i m’ ha fet recordar a quan els veia i m’ha fet ilusió.
  Crec que es una sèrie molt interesant, feta principalment per als nens, ja que es fàcil d’entendre i entretinguda per la manera d’explicar.

 22. Sonia

  De petita vaig veure aquesta serie, es una bona manera d’aprendre cultura clàssica amb dibuixos animats i molt interessant. Crec de podrém posar uns minuts d’aquest video quan anessim al Búfala.

 23. Paula

  Pericles fue un importante e influyente abogado, político y orador ateniense en los momentos de la edad de oro de la ciudad.

  No habia escuchado sobre esta serie antes.

 24. Oscar Rodriguez Robles

  Jo tambè tenia tota la coleció de ‘Erase una vez’ de petit, mels vaig llegir tots!
  Pericles era un militar i un politic de Atenes que es va introduir al partit democràtic.
  Aquesta és la definició de democracia segons Pericles: “L’estat democràtic a d’aplicarse a servir a la majoria i procurar a tots la igualtat davant de la llei”. Jo crec que es bona i correspon a la de avui dia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *