Licàon, l’home llop

Tothom recorda la història del licàntrop en el cinema! però potser no sabíeu que és un mite ovidià molt antic que nosaltres hem llegit a Narracions de mites clàssics, ed.Teide, i jo he trigat una mica en donar a conèixer el meu muntatge audiovisual. Val més tard que mai!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9WZVT6MZLzw[/youtube]

Xavi Martín 4t Llatí

50 thoughts on “Licàon, l’home llop

 1. Sasha Kokina

  Un esser superios, deu, va crear el univers. Primer va aver la edat d’or , després l’edat de plata i per últim va venir la pitjor la de ferro. El Jupiter vulia destruir l’edat de ferro i crer una de nova i va provocar un diluvi. Per veura si es veritat lo que li deian va baixar disfrassat d’homa a la casa inhospitalària, la casa de Licàon. Aquest no es creia que era deu i el van intentar matar mentrás durmia però no ho va aconseguir, tambè li va donar de menjar carn huma i Jupiter es va enfadar molt i el va espentar, quell va fugir i es va convertir en llop.
  M’agrada molt la canço m’agradaria saver el que diu i com es diu =)
  Està molt bé el montatge!!

 2. Júlia Serrano

  Abans de que existís el món, només hi havia una massa informe i desordenada, el Caos. Un Déu o força superior va donar lloc a l’univers, i per tant, també a l’home i els animals.
  Després hi va haver quatre edats: primer l’edat d’or, on es vivia molt bé i la gent era lleial i justa. A continuació van vindre la edat de plata i la de bronze, pitjors que la d’or, i per últim l’edat de ferro. Aquesta era cruel, violenta i criminal.
  El Déu Júpiter va decidir provocar un gran diluvi i a continuació va baixar a la terra disfressat d’home. Es va dirigir a la casa inhospitalària d’un tirà anomenat Licàon i es va presentar com a déu. Licàon no s’ho va creure i va decidir fer dos coses. La primera va ser que per la nit mataria a Júpiter per demostrar que era mortal. La segona, va ser que li va servir carn humana per sopar.
  Quan Júpiter es va adonar, va esfondrar la casa sobre el seu amo i el va convertir en un llop. Encara que Licàon s’hagués convertit, va conservar la seva faiçó anterior. Els mateixos pels grisencs, la mateixa violència, els ulls brillants i la mateixa ferocitat que tenia quan era humà.

  I d’aquí ve la creació de l’home llop. És curiós que moltes vegades, el les pel•lícules o llibres es la persona que es converteix en llop es algú bo i amable, que ho passa fatal perquè sap que es descontrola quan es converteix en llop. En canvi, en aquest mite el llop és una persona dolenta i cruel.
  M’ha agradat molt el muntatge.

 3. Hugo

  la veritat encara que el Déu Jupiter va crear tot: el animals, l´home, le terres, els rius, els mars…. etc.
  Péro quant hi va haver quatre edats: primer: l´edat d´or després, vingué l´edat de plata, i després l´edat bronze aquest alyúns es practicava la lleitat i la justícia altres eren, més cruel i violenta; i els de ferro es el més criminal de totes.
  I Jupiter va decidir destruir-la per crear-ne una de millor. Llavors Déu va baixar a la terre disfresat d´home i bo és tot el que eh entès. jejeje però m´agradat l´historia de Licàon.

 4. Rebeca Sánchez

  La cultura romana sempre a servit de referència en el món de la novel•la i del cinema, ja que sempre ha estat plena de histories amb molt de contingut i disposades a ser explotades, El mite del home llop ha estat utilitzat fins a la sacietat, i tots podem recordar-lo en la ficció moderna com ara en la literatura:

  En les novel•les de Harry Potter, un dels personatges principals més importants i de més rellevància en la trama es Remus Lupin, un licantrop que apareix en el tercer llibre de la saga i que pren una poció que fa que el seu esperit de llop no sigui tan violent durant la seva transformació en la lluna plena. La transformació nomes dura una nit, la resta de temps es un mag normal. Aquest personatge, però, apareix com a un esser bo i que cuida d’en Harry, així que J.K.Rowling transforma la idea de que l’home llop sempre ha de ser dolent, ja que a en Remus no li agrada ser com es, no li agrada ferir a les persones i lluita durant tota la seva vida per combatre la seva part de llop.
  També apareix un altre home llop en la saga. Fenrir Greyback, que a diferencia del personatge Remus, li agrada mossegar i forma part dels aliats a Voldemort.

  Whitley Strieber va escriure dos noveles dedicades a homes llop :
  The Wild explica que l’home llop es l’esser que porta la raó i la intel•ligència a l’esperit humà i The Wolfen descriu al home llop com a un esser malvat.

  The Talisman, de Stephen King, relata la historia d’un home llop que ajuda a Jack Sawyer en la seva aventura. En aquesta novel•la, els homes llop son protectors del Mon del Territoris.

  J.R.R.Tolkien també els inclueix en El Senyor dels Anells, però en aquest cas no poden canviar de figura, i els decriu com a esser dolents.

  En la saga de llibres Twilight, també apareix el concepte licantrop, però no com en la majoria de histories, ja que en aquest cas la raó del canvi de humà a llop s’assembla una mica mes al mite de Júpiter. El canvi no be produït per la mossegada d’un altre home llop, si no que es hereditari, i pot ser que tots aquets licantrops siguin descendents del malvat Licàon.

  En el cinema:
  Pel•lícules com Van Halen o Frankenstein deixen veure que l’home llop a marcat molt en la cultura popular.

  En la musica:
  Ara recordo que hi ha una cançó de el grup musical La Unión, que es diu Hombre Lobo en Paris, inspirada en un conte de Boris Vian que explica que Denis es un llop mossegat per un home llop i cada lluna plena, es converteix en home, i viu la nit com a un home normal.

  Be, me he enrotllat una mica, no se si servirà de molt però he volgut compartir una mica del que se sobre el tema dels homes llop, un tema que m’encanta i que trobo que es perfecte per parlar i fer grans projectes.

  El vídeo es genial! Esta molt ben fet i la musica molt encertada!

 5. Alissa Komarova

  Esta muy bien explicado y muy bien hecho el video, lo he entendido todo, porque aveces lo que suele pasar esque no se entiende nada, felicidades al xavi!
  Por lo que he entendido es una historia sobre un hombre que se transforma en un lobo por haver querido matar a un dios.
  Muy interesante la pequeña historia y las imagenes encuandran muy bien con el video y la historia.

  Ara me se una nueva historia!

 6. lina

  Ave lida!!! Júpiter va ser el creador de tot, passant per totes les edats ( l’ edat d’Or,de plata,després l´edat bronze fins a la de Ferro),cansat per el món que havia creat va decidir provocar un diluvi, per destruir la maldat que hi havia.El déu va baixar a la Terra disfressat d’home i va arribar a la casa del tirà Licàon, es va presentar com a déu però aquest no el va creura, així doncs el tirà va decidir matar-lo i no va funcionar, llavors el va oferir un festí amb carn humana I Júpiter se’n va adonar massa tard, furiòs per la actitud de Licàon el va convertir en llop.
  per cert molt bon vídeo:D

 7. sara

  el video està bé, però la foto del gos amb cara d’ home és una mica estranya!Aquesta historia a mi hem va agradar i penso que sigui facil de intendre el missatge d’aquest mite.
  Sara

 8. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » Cada setmana, un mite ovidià!

 9. sònia seve

  Salve!
  El video m’ha agradat, pero yo l’auria fet més creatiu o d’alguna manera que s’entengui millor. Pero esta molt be!

  Vale:)

 10. Ricard Alcazar

  Crec que aquest viedo esta molt bé daquesta forma ma sigut molt mes rapid de entendre.
  Esta molt treballat i esta molt ben representat per la musica i les imatges lo únic que no e trobat adecuat a sigut la foto del gos petit ..feia veure que era un homa llocp

 11. luna.laura1120

  Trobo que és un gran muntatge, amb aportació musical i audiovisual, però potser hi ha alguna imatge que es pot canviar, tot i així és un molt bon muntatge!

 12. zapico.ivan1220

  Hola!!!

  Aquest mite m’agrada molt i és molt apassionant. Sobre el tema dels licàntops han fet varies pel·lícules com “Underworld I, II, III”, és una sga molt bona i emocionant.
  També la saga “Twilight” que és una lluïta entre vampirs i licàntrops.

 13. Uxue Avilés

  Salve!!

  Crec que és un muntatge molt ben fet. Explica clarament el mite de Liàcon. M’agrada molt aquest mite, hi ha pel·lícules com la saga Crepuscle.

  Vale!!

 14. Laia Sánchez Puerto

  Salve!!

  Trobo que esta molt ben fet aquest muntatge. Explica clarament el mite i s’enten molt bé.

 15. Iria

  Molt ben fet el vídeo!
  Sempre m’ha agradat, la història de l’home llop i més des que sé d’on prové. Júpiter provoca un diluvi perquè el món tal i com era no li agradava. Després del canvi, baixa a la Terra per comprovar si havia canviat algo, pero veo que es impossible. encara que el Déu Jupiter va crear tot: el animals, l´home, le terres, els rius, els mars…. etc.
  Però es practicava la lleitat i la justícia altres eren, més cruel i violenta; i els de ferro es el més criminal de totes.I Jupiter va decidir destruir-la per crear-ne una de millor.
  Aquest mite m’agrada molt i és molt apassionant. Sobre el tema dels licàntops han fet varies pel·lícules com Crepúsculo..

 16. omaima

  Júpiter decideix baixar a la Terra per tal de comprovar els rumors que ha sentit sobre la crueltat i la criminalitat dels éssers humans de l’eda t de ferro, l’edat més criminal que ha existit en la història de la humaniat… un cop descobreix que tot el que es deia era veritat decideix tal de desfer-se de tot això, provocant un diluvi. Després, per comprovar, diguem-ne, el que ha quedat a la tarra, es trasnforma en humà i es presenta a casa d’un tirà, anomentar Líacon, a qui se li pesenta com a divinitat, cosa que Liàcon no es creu. Per a demostrar que Júpiter és un ser mortal, Liàcon decideix matar-lo durant la nit, però abans li serveix carn humana per menjar. Júpiter, enfurismat, decideix impartir-li un doble càstig: fa esfondrar la casa sobre el seu amo, i converteix a Liàcon en un llop… que encara avui en dia conserva el color grisenc del cabell, i la mateixa expressiò violenta, ferocitat iels ulls brillants que tenía quan era un humà.

 17. Juls Paris

  Salve!!
  -Licàon l’home llop
  Abans que existis el mar, les terres i el cel hi havia una massa desordenada, el anomenat Caos. Un Déu endreçà aquet desordre inicial que donà lloc a la creació de l’univers. Va crear els animals i l’home. Va crear també quatre edats: La primera, l’edat d’or, en els temps de la qual es vivia molt bé, es practicava la lleialtat i la justícia. A continuació l’edat de bronze, més cruel i violenta. L’ultima fou la del ferro, la més criminal de totes. El rei Júpiter va decidir destruir-la per crear-ne una de millor. Va provocar un diluvi. Júpiter disfressat d’homa va baixar a la terra i va entrar a casa de Licàon i es presentà com a Déu. Licàon no s’ho va creure i va plantejar de matar-lo durant la nit. Júpiter s’en adonà i amb la seva flama venjadora va fer esfondrar la casa sobre Licàon. Licàon aterrat va sortir pitant de casa i va començar a udolar, perque no li surtia cap paraula. La seva roba es va transformar en pèl, i el seus braços, en potes, es convertí en llop. Conçervà per aixó la mateixa ferocitat.

 18. Juls Paris

  Molt bon treball nois!!

  Hi han tres etapes, la d’or (la més esplendent, la de bronze una etapa més dura i per últim la de ferro la més criminal)
  Júpiter decideix baixar a la Terra per tal de comprovar els rumors que ha sentit sobre la crueltat i la criminalitat dels éssers humans de l’eda t de ferro, l’edat més criminal que ha existit en la història de la humaniat… un cop descobreix decideix com anular-la , provocant un diluvi. Després, es trasnforma en humà i es presenta a casa de Líacon, a qui cambia i se li pesenta com a divinitat, cosa que Liàcon no es creu. Liàcon per demostrat que és mortal decideix matar-lo durant la nit, però abans li serveix carn humana per menjar. Júpiter, enfuriasmat decideix donar-li un càstig: fa derribar la casa sobre el seu , i converteix a Liàcon en un llop… però Licàon sent llop conserva la seva violència.

 19. Belén Cansino Hernández

  Salve!

  Un bon vídeo que explica molt bé el mite de Licàon i Júpiter. Està ben treballat. Felicitats!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *