14 thoughts on “Del discòbol al tennistòbol

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Isabel, per compartir amb nosaltres aquest referent tan clàssic i alhora tan actual. Bon estiu i el curs vinent comptem de nou amb les teves interessants aportacions! Bones vacances!

 2. Pingback: El Discòbol de Miró | Aracne fila i fila

 3. Luis Steven Escobar Fajardo

  Hem recorda a la estàtua del discòbol, ja que tots els músculs del cos estan molt ressaltats i s’assembla una mica massa ajajajaj bona comparació
  🙂

 4. Guillem Méndez Aura

  Aquest dibuix recorda al Discòbol, escultura obra de Miró, un artista que va destacar pel naturalisme, les proporcions, el dinamisme i per l’equilibri de les figures. Jo crec que s’intenta representar a Rafa Nadal així ja que el Discòbol representa un esportista en tota la seva plenitud física i Rafa Nadal va arribar a ser el millor en el seu esport, el tennis. També el fet de que es veu el seu cos amb els músculs molt definits i ,en general, molt idealitzat ja que intenta imitar l’escultura i aquesta es va fer un un context històric en el qual els cossos s’idealitzaven i s’intentaven mostrar en el seu màxim esplendor i grandesa.

 5. Teresa Devesa i Monclús

  Crec que estaria bé que algun dels comentaristes enllacéssiu una imatge de l’estàtua de miró, per tal de poder apreciar-ne les similituds. També algú podria aprofundir una mica més en la importància de l’ideal atlètic grec en la tradició occidental. Hi ha més escultures antigues d’atletes?

 6. Mikela Urciuoli

  M’ha fet recordar a el Discòbol, amb aquesta pose que s’assembla molt i també amb els músculs molt ressaltats. Ha sigut molt graciós quan ho he vist.

 7. Aarón Cano Sánchez

  Em recorda a la estàtua “discòbol” de Miró.
  Em recorda a aquesta estàtua perquè surt el cos tot musculat d’un atleta.

 8. Aitor

  Recorda al Discòbol és una escultura del grec Miró anomenat l’Atenenc tot i que era d’Elèutera a Beòcia, i creada vers el 455 aC. Representa un atleta just abans de llençar un disc, en aquest cas abans de donar-li a la pilota.

  https://www.google.es/imgres?imgurl=https://image.slidesharecdn.com/7-eldiscbolmir-090929152902-phpapp01/95/el-discbol-mir-4-728.jpg?cb%3D1365077272&imgrefurl=https://www.slideshare.net/mcarmearanda/el-discbol-mir&h=546&w=728&tbnid=5lbIqpcGSpLyaM:&tbnh=160&tbnw=213&usg=__mP2VplMzAjef-AGrn7I9sMmxlK4%3D&vet=10ahUKEwjB-cD1qr7XAhVqKsAKHTEYBQQQ_B0IiQEwCg..i&docid=czu_zs1izhPOhM&itg=1&client=firefox-b&sa=X&ved=0ahUKEwjB-cD1qr7XAhVqKsAKHTEYBQQQ_B0IiQEwCg

 9. Javier torres

  recuerda a la estatua de el discobolo.
  Ya que se notan todos los músculos y parece que vaya a lanzar el disco

 10. Laia Garcia Calllariza

  Hem recorda a la estatua de Discòbol esculpida per Miró, ja que ressalta d’una manera molt clara tots els músculs del cos. Ressalta, més ben dit, representa l’ideal del cos musculós que tenien els grecs.

 11. Arnau Saumell Gasull

  Hem recordaa a la estatua de Discòbol de Miró, ja que es pot veure tots els músculs que estan en tensió, un gran objectiu físic per els grecs.

 12. Paula

  Se parece a discóbolo la estua tallada por mirón, se parece en la forma que estan los musculos de definidos

 13. Alba

  Em fa recordar a la estatua de Discòbol esculpida per Miró.
  Destaca d’una manera molt precisa tots els músculs, representa l’ideal del cos 10 i musculós que tenien els grecs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *