¿Brutus, tú también?

La sèrie “El internado”, emesa cada dimarts a les 22:30, a Antena 3, també ens té en compte.
Com som de famosos els romans i el llatí!

Ahir, em vaig dedicar a sopar ben aviat per aposentar-me i començar a veure una de les meves sèries preferides. Vaig començar a veure-la, molt interessant i amb un punt d’intriga fabulós. Quan ja portava un ratet va haver-hi una escena que s’em va quedar gravada, i va ser quan vaig dir; haig de fer un article a Aracne, a la Gali li encantarà!

Es tracta de, el Camilo, professor de LLatí a la Laguna Negra ( lloc on es desenvolupa la història), està dinant al menjador de l’escola, quan Camilo afalaga el nou professor d’esgrima per les seves matrícules d’honor en el seu temps d’estudiant a la Laguna Negra. Ell reconeix que no era tot mèrit seu, que també feia servir les seves “chuletillas”. Aquí, es quan Camilo diu la mateixa frase que un dictador de Roma va dir quan el seu fill adoptiu li va clavar l’última punyalada.
Capítol 37, part 2 minut 04:55

Quina és l’expressiva llatina?

Carla Domingo Luengo Llatí

16 thoughts on “¿Brutus, tú también?

 1. Coty

  Ave!
  Jajaj, jo també vaig pensar en la Lida!
  “Et tu, Brute?” és l’expressió llatina que va sortir de la boca del Juli César quan el seu fill el traicionà (a l’igual que l’ex-alumne li ha fet al professor de llatí).
  Aquesta frase surt de la tragèdia escrita per Shakespeare, amb el mateix nom del dictador romà.
  Vale:-)

 2. laiia

  ave!!
  😮 és veritat jo estava mirant també el internado i quan el profe de llatí ho va dir em vaig enrrecordar de la lida, jajaj.
  L’expressió llatina que diu és: brutus tu també? que en llatí és “tu quoque, brutus?”.
  Molt bon article Carla i molt ràpida en fer-lo ehh jajaj 🙂

  vale!!

 3. haja

  lidaaaaaaaaaa!
  ahir no vaig poder verure el internado en vaig oblida llastima pero avui o buscare hi o mirare, i tornare a comentar.
  un petonas.

 4. Irena

  Avee!
  ahir també vaig estar veure el interado, per cert està molt interessant, i vaig escoltar aquesta expressió que se la va dir el professor de llatí Camilo a un professor.El que vol dir es que Brutus era el fill adoptat de Cesar, el que li va donar l’última puñalada.
  valee!:)

 5. Raquel

  Quin gran article Carla!
  doncs si que som unes viciades a l’internado!
  jajaja

 6. Albaa!

  Jo també ho vaig veure!!
  l’expressió llatina es: tu quoque,Brutus?
  ho va dir quan ell el va assasinar.

  valee!

 7. erica

  lidaa:D
  En la obra de William Shakespeare Juli César, el dictador dirigeix les seves últimes paraules a Bruto: Tu quoque, Brute, fili mi (Tú també, Bruto, fill meu) o també, Et tu, Brute (¿Y tú també, Bruto?). Suetonio afirma que César va dir, en grec, Kai su, teknon? (¿I tú també, fill meu?) (De Vita Caesarum, Liber I Divus Iulius, LXXXII).
  Aquestes van ser les últimes paraules que va exclamar l’emperador Juli César, -“Et tu, Brute?”- al ser traicionat y asessinat per el seu fill adoptiu a qui había estimat i qui va ser secundat per Cassius i els Senadors Romans.L’emperador va tenir que veure els ulls d’odi de Brutus.

  FELICIITATS CARLA PER L’ARTICLE!
  VALE LIDAA:D

 8. Marta Peña

  ave lida…

  jo no veig El internado, jo veig unes altres series. presisament aquesta no la veig.

  vale lida…

 9. Marta Gijón

  Aue^^
  Jo, també vaig vuere el internado, i quan diu que feia chuletillas el profesor de llatí li diu tu quoque, brutus?
  Com dient-li tu també m’has traicionat.
  Vale

 10. Marina Caimel

  És una seria bonissima i també una de les meves preferides. Aquest professor sempre útilitza frases de llatí per expresar-se i aquest cas utilitza – Tu tambien Brutus? Perquè quan el senat conspira contra Cèsar i l’apunyala el que més mal li fa que el traicioni és Brutus, el seu fill adobtiu i és una frase que va passar a l’história.
  Vale Carla, un 10 per l’artícle.

 11. Rosó

  Avee lida!
  sempre miro el internado pero no hi havia trobat relació,
  ara si qe pots dir qe tens unes bones alumnes de llatí eh lida? que tot ho relacionem amb roma,amb llati amb menjar jajaja

  Esta moltbe l’article de la Carla,:)

 12. karen

  ave lida!!!
  mira per, tens uns alumnes que és fixen en la mina cosa ,fin i tot quan ya estan a casa i solviden de les classes jejej,i mira que jo miro aquesta serie pero mai maiguesi donat conta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *