Repte… amb dibuix

La Carla Asensio de 4t de l’Albéniz ha recollit la proposta llençada per la Margalida al seu article Una portada il·lustrada i ha fet un nou dibuix. Reconeixeu el mite, inclòs a Narracions de mites clàssics, en què s’inspira?

perseu-i-medusa-2.jpg

 A més a més, vol llençar-vos un repte!

“Avete amici et amicae! Ego Carla sum. He pogut observar diferents obres d’art penjades aquí, com la culina de la Marta Gijón, i vull llançar una proposta:

VOSALTRES, AMANTS DE LES LLENGÜES CLÀSSIQUES, DE LES CULTURES ANTIGUES I DE LA SEVA LITERATURA… LA SEVA LITERATURA! COM LES METAMORFOSIS D’OVIDI, PER EXEMPLE. QUÈ US SEMBLA DIR QUIN ÉS EL VOSTRE MITE PREFERIT AMB LES VOSTRES HABILITATS ARTÍSTIQUES (DIBUIX, FOTOGRAFIA, VÍDEO, ESCULTURA, ESCULTURA DE PLASTILINA… )?

Sento dir que no tinc premis per als millors, però el que puc assegurar és una bona estona.
(premi de 50.000 EXCEL·LENTS per a qui sigui capaç de penjar a Internet la foto d’una escultura de plastilina)”

23 thoughts on “Repte… amb dibuix

 1. Sara Pèrez

  Aquest és el mite de Perseu que mata a la Medusa. Perseu que es engendrat per Zeus (pluja d’or ) i Dànae va decapitar a Medusa amb l’ajuda d’Atena i d’Hermes i amb l’ajut del cavall màgic Pegas va alliberar a Andròmeda.

 2. Carla A.

  Merci beaucoup, però el mèrit és de totes aquelles persones que han participat en aquest bloc. Ara les seves idees podran ser compartides pels altres.

 3. laia

  ave!
  Com ja han dit aqui a dalt aquest és el mite de Perseu i la Medusa.
  El seu avi era Acrisi rei d’Argos. Acrisi, temia l’oracle perquè un nét seu el mataria,i el va abandonar amb Dànae al mig del mar en una barqueta, però els corrents els van portar a Sérifos, illa de les Cíclades. El pastor Dictis, germà del rei Polidectes, els va trobar i els va acullir a casa seva. Més tard, Polidectes es va enamorar de Dànae i, per mantenir allunyat a Perseu o desfer-se’n per sempre mentre intentava seduir a Dànae, el va enviar a buscar el cap de Medusa, una de les Gòrgones. Per a aquesta missió el va ajudar, Atena i Hades .Primer el van adreçar a les Grees, germanes de les Gòrgones, perquè li indiquessin el camí. Després va aconseguir de les Grees el que volia, va arribar a l’estatge de les Gòrgones. Les va trovar adormides i, caminant d’esquenes i usant l’escut com a mirall per esquivar la mirada petrificadora dels monstres, es va acostar a Medusa, la va degollar, va ficar el seu cap en una bossa màgica, que li van regalar les nimfes, i va fugir cobert amb el casquet d’Hades.Pel camí de tornada va anar al regne d’Atles, però no li va deixar cadar-se per si li robava les pomes d’or de les Hespèrides. Perseu va treure el cap de Medusa i el va transformar en una serralada ,la serralada de l’Atles.A les costes d’Etiòpia va trobar a Andròmeda, filla de Cefeu, encadenada a una roca i a punt de ser devorada per un monstre marí. Perseu va lluitar contra el monstre i el va guanyar, en recompensa, Cefeu li va donar Andròmeda per esposa. Però també va tindre que lluitar amb Fineu, oncle i antic pretendent d’Andròmeda, que reclamava els seus drets. I va fer servir el cap de la Medusa per convertir en estàtua el seu rival.Va tornar a Sérifos, on es va donar conte que Polidectes havia maltractat i repudiat a Dànae, i va aprofitar la Medusa per venjar-se’n. Va voler reconciliar-se amb el seu avi, però aquest, en saber que venia Perseu, havia marxat d’Argos. Al cap de poc temps, a Làrissa, Perseu en uns joc atlètics, va llençar el disc i va matar a Acrisi. Va renunciar al tron d’Argos i el va canviar amb Megapentes pel de Tirint.

  Molt bonic el dibuix 😀
  vaale!

 4. Carla A.

  Ostres laia, quin currele… Sóc jo o sempre estàs buscant informació i escrivint? De totes formes em sembla molt bé, així no quedarà ningun dubte (SMILE).

 5. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » El repte continua. Qui sunt?

 6. lina

  ave lidaa!!! el mite és el de Perseu i la Medusa…… i per cert está molt bé el dibuix!!
  vale!!!:D

 7. Saraa.C

  Que maco!

  Jo accepto el repte! M’encanta dibuixar! Ja l’he començat espero penjar-lo aviat i que agradi! 🙂

  Vale!

 8. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » La Sara s’afegeix al repte

 9. Paula i Amar

  Salve!!
  Moltes felictats per la portada, ens a agradat molt.
  El personatge de la portada es Perseu que esta agafant el cap de Medusa.
  La mitologia diu que Medusa avanç de transformar-se en monstre era una bella doncella i sacerdotisa del temple d’Atenea. Però quan va ser violada per Poseidó, Atena va transformar-li el seu cabell en serps.
  El rei volia la mort de Medusa, per tant va enviar a Perseu, encara que pensava que fracassaria. Però amb l’ajuda d’Hermes i d’Atenea, Perseu la va matar.

  Vale!

  Paula Almeida i Amar Astudillo

 10. Sònia Juan

  Salve!!
  Felicitats per la portada m’agrada molt ies veu tot l’esforç.
  El personatge de la portada es Perseu que porta en una mà el cap de la Medusa quan acaba de matar-la.
  En la mitologia es diu que la Medusa avans de transformar-se en aquest que és ara era una doncella molt boicai sacerdotisa del temple d’Atenea. Però va ser violada per Poseidó i Atena el va transformar tot el seu cabell en serps.
  El rei com volia veura morta a la Medusa li va dir a Perseuque la matés encara que pensava que no ho aconseguiria. Però amb l’ajuda d’Ateneai d’Hermes, Perseu la va matar i es va omplir d’ogull per haver-ho aconseguit.
  Vale!

 11. sergio

  Aquet mite és Perseo, un semidéu, ja que va néixer d’una dona humana (Dànae), pero el seu pare era Zeus. Aqui apareix Perseo amb el cap de Medusa, una de les tres gorgónes, de les cuals, ella era la única mortal. Els seus cabells eren serps, els cuals abans, eren normals. Els seus pares eren les divinitats marines Forcis i Ceto

 12. sergio

  Un dels meus mites preferits, és Heracles (Hercules), lluitant contra la Hydra, ami també m’agrada dibuixar, així que espero que us agradi quan l’hagi acabat.

 13. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Sergio, m’alegra que t’hagis animat a passar pel bloc fora d’hores de classe i, fins i tot, hagis llençat la promesa d’un dibuix. A la fitxa inicial ja m’ho deixs, que t’agradava dibuixar, i m’imaginava una portada de dossier amb una creació teva. Si aleshores no va ser possible, espero el resultat amb moltes ganes, com la Margalida. A més, com que estem més acostumats a dibuixos provinents de mans femenines, l’entrada de la sensibilitat masculina segur que aportarà coses noves al bloc.

 14. sergio

  Moltes gràcies Teresa, i a tu també Margalida, lo que va passar Teresa es que no sabia quin dibuix fer, i qua ho vaig decidir ja no hem quedava temps, per aixó no ho vaig poder fer. Per al próxim dossier ja m’estic pensant quin dibuix fer, i espero que sigui del tema, perque sino em baixes la nota si no era del tema no?

 15. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Molt bé, Sergio, doncs a la propera va la vençuda. Pel que fa al tema de la il·lustració de la portada, pensa que en els temes tractats incloc tota la feina realitzada al bloc. Recordes la Pomona de l’Ainhoa? No tenia relació amb les unitats del llibre o els apunts, sinó amb la feina en xarxa, tan important és l’una com l’altra. El que no vull és que us baixeu de la xarxa qualsevol foto de romans i la hi afegiu sense solta ni volta.
  Apa doncs, mentre esperem el teu Hèracles, mira quin un me n’ha arribat a través del Facebook d’El Fil de les Clàssiques; és sens dubte una caricatura d’Steve Reeves, l’Hèracles cinematogràfic per excel·lència. En aquest cas, es tracta d’una altra de les seves dotze proves, ¿qui em pot dir el nom del monstre que havia d’eliminar en aquesta ocasió i com ho va fer?

 16. sergio

  El monstre que tenia que eliminar era el Lleó de Nemea, que era molt ferotge perquè causava el terror en la ciutat de Nemea. A Heracles li van donar la feina de matar-lo i treure-li la pell.

 17. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Perfecte, Sergio, veig que estàs ben documentat sobre aquest personatge… Això vol dir que en el teu dibuix cuidaràs tots els detallls i seràs fidel a les fonts. No estaria de més que, per inspirar-te, miressis diferents pictòriques d’Hèrcules i la hidrà. Un bon dibuixant parteix de l’original per crear alguna cosa nova, fixa’t, si no en el que fa JOMA amb l’Odissea d’Homer.

 18. Melani Castillo

  Salve!!

  M’agrada molt el dibuix, es nota que en saps molt d’això!

  El mite és Perseu i Medusa. Perseu porta a la mà el cap de Medusa, era una bonica doncella, l’unica mortal de les tres gorgones i filla de divinitats marines amb cabells de serps, mans de bronze, i ales d’or, va ser violada per Poseidó i va ser transformada per Atena. Finalment Perseu va aconseguir matarla.

  Valete!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *