En què dels homes les noies no s’han de fixar?

 Sed uitate uiros cultum formamque professos
 quique suas ponunt in statione comas.
 Quae uobis dicunt, dixerunt mille puellis;
 errat et in nulla sede moratur Amor.
 Femina quid faciat, cum sit uir leuior ipsa,
 forsitan et plures possit habere viros?

                                   OVIDI, Art amatòria

Però, eviteu els homes que ostentin d’elegància i bellesa i els que posen els seus cabells al seu lloc. Les coses que us diguin, ho han dit a mil donzelles; i el seu amor va d’un lloc a l’altre i no s’atura. Què farà una dona ja que l’home és més efeminat que ella mateixa, i potser pugui tenir més homes?

Què opineu d’aquests consells ovidians?
Valoreu, noies, la bellesa i l’elegància dels homes? Us deixeu seduir per les seves floretes?

Bouchra Samadi 2n batx. llatí

16 thoughts on “En què dels homes les noies no s’han de fixar?

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Bouchra, et felicito per fer un article amb un text llatí i amb la teva traducció. A veure, si algú més s’anima!

 2. laia

  avee!
  Els consells que dona Ovidi jo crec que són verdaders perquè, no tots els homes, però hi ha alguns que tot el que diuen a una noia ja s’ho han dit a moltes altres i ho seguirán dient. I que el seu amor va d’un lloc a l’altre, també crec que en alguns homes és veritat perquè van de flor en flor. Crec que totes les noies en un principi ens fixem en la bellesa dels homes, però encara que et tiri moltes floretes i sigui molt guapo si no és bona persona crec que no ens deixem seduir.
  Sort que hi havia la traducció del text en llatí perquè sino no m’hauria enterat de res,jaja.

  vaalee!

 3. Margalida Capellà Soler Post author

  La traducció, Laia, l’ha feta ad hoc Bouchra de segon de batxillerat de llatí. Si segueixes amb el llatí, tu també la podràs fer ben aviat.

 4. Carla

  Ai! M’encanta aquest article m’ha fet moltíssima gràcia.
  La meva opinió sobre els consells Ovidians es que si molts dels homes el que et diuen ja ho han dit anteriorment i això els delata i esl fa quedar malament, però també tenim que reconèixer les noies.. que a vegades també diem en un home el que ja li hem dit anteriorment a un d’altre.. siguem sinceres per petita que sigui la cosa dita.. jajaj
  Sempre va bé que un home a simple vista sigui maco, et tiri floretes i sobretot i el mes important es que sigui bona persona, comprensiu,sincer i fidel.

 5. Camila

  M’agrada molt l’article, sembla que jo m’hagi copiat el discurs d’Ovidi perquè el repeteixo molt sovint. Crec que inconcientment totes sabem que moltes coses que ens estan dient ja se les han dit a altre abans, però en el fons ens segueix agradant. Respecte a això de que tinguin molta cura de la seva imatge, jo penso que amb un límit, jo no podria estar amb un noi que pasés més temps davant el mirall que jo; suposo que això es deu en part a que sempre ens han dit que el que és correcte és que els homes no es cuidin massa, però tot té un punt intermig!
  Si si Carla jo també vull aquell home perfecte, però és que realment la dóna perfecta tampoc existeix!
  Per cert Bouchra molt bon article i molt bona traducció!!

 6. Bouchra

  Moltes gràcies! No sabia que tenia tantes fans.
  Ja sabeu, a fer llatí i articles com el meu a aracne. 🙂

 7. Marina, Sara i Vero V

  Nosaltres tambè volem aquest home perfecte, però noies siguem realistes: no existeix ( o és gay o casat). Encara que hagin pasat 2000 anys, els consells d’Ovidi, continuen servint en l’actualitat. I és que el tema de l’amor platónic és etern.

 8. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Ens dóna Ovidi bons consells a Ars amatoria I?

 9. alarioxtecblocs

  Avete!
  Tot i no ser una dona entenc perfectament el que diu Ovidi, i es pot aplicar el mateix en el cas contrari, de manera que és molt important saber amb qui tindràs alguna cosa seriosa i amb qui només tindràs una efímera història d’un dia…

 10. Xènia Sánchez Hernández

  Salve!
  Com podem veure els consells d’Ovidi encara són útils a l’actualitat. Tot i que no m’hi fixo massa en la bellesa externa, trobo que els modals i l’educació si que són molt importants. Un home bast i sense cap mena d’educació no li agrada a ningú.
  Vale!

 11. Roser

  Salue!
  Aquest fragment de l’amars amandi va destinat principalment al sexe femení fent una reflexió perquè les dones no ens deixem seduir per homes que no tenen educació ni respecte davant del sexe oposat. En aquest cas el consell que es menciona si que seria útil en els temps actuals.

 12. barroso.rebeca

  Salve!!

  Els consells que ens dóna Ovidi en aquest fragment és que no hem de deixar-nos seduir pels homes, que evitem els homes que ostentin d’elegància i bellesa.

 13. Maryam Alaoui

  Salve!!
  El que Ovidi ens vol dir, és que no hem de creure tot el que ens diuen, ja que ens ho diuen a nosaltres i moltes més. A part crec que la bellesa i l’elegància d’un home també s’ha de valorar, el que no pot ser és que el noi tingui més cura de la seva bellesa que una noia.

  Vale.

 14. Alina Roman

  Salve!

  És veritat que igual que abans , avui en dia els homes es fixen en la bellesa exterior però trobo què no només el fisic compte sinó també l’interior d’una persona perque amb el pas del temps la bellesa canvia o desapareix però en canvi l’interior queda sempre el mateix. Personalment no em fixo en el físic d’una persona sinó en valors que tenen importància com és el caràcter trobo que és més interessant i admirable que el físic.

 15. gimenez.judit

  Sona raonable això que diu Ovidi de que els mes refinats i que mes s’arreglen son dels que menys hem de confiar però no té perquè perquè hi ha homes que son presumits que son bones persones per dins, que al cap i a la fi és el més important tot i que el físic és el primer que coneixem d’una persona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *