Fotomuntatges de déus grecs

angela.jpg

Quin déu sóc? Quin nom tinc en llatí? Per quins atributs m’heu reconegut? Què simbolitzen? Quins em falten? De qui sóc fill? En quines aventures mitològiques em podeu trobar? Què sabeu de Psique? Qui s’anima a fer un fotomuntatge amb un altre déu o personatge mitològic?

Àngela Díaz, Cultura Clàssica 3r ESO

6 thoughts on “Fotomuntatges de déus grecs

 1. Ana Rosa

  ·No se, potser vols representar a Eros que en llatí es diu Cupido.
  ·Penso que pot ser Eros per les ales. per aquesta mena de venda als ulla i perque en les preguntes has mencionat a Psique.
  ·Es fill de Venus i Mart.
  ·El podem trobar a Dafne i Apol·lo que s’encarrega de que Dafne ignori a Apol·lo amb una fletxa de desamor.
  ·Psique era una divinitat grega que era la personificacio de l’alma. Va ser inmortalitzada per Apoleu en una metamorfosi que no la se perque no la hem estudiat crec.

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Molt bé, Ana Rosa!
  Qui s’anima a llegir Psique i Cupido, d’Apuleu. El podeu trobar en català a Clàssics de La Magrana. Potser, hi trobereu l’origen de molts contes populars i una bella història d’amor.

 3. Irena

  Avee:D
  M’encanta l’entrda Angela, quina idea més ideal això de adivinar, jeje
  Primerament ets el Déu Cupido en llatí i en grec Eros.
  t’he reconegut per les ales, el cor al cendre, el “antifaç” que significa lo ayunllat de la raó perquè és el déu dels enamorats i la flama.
  Els elements que et faltarien seria les fletxes, la coroneta al cap i obviament el arc.”sembla un angelet”
  És fill de Venus i de Marte.
  Cupido surt en el mite de Apol·lo i Dfne,el de Cupido i Psique, que era una princesa a la que VEnus la mare de Cupido l’envidiava per la seva enorme bellesa. Venus celosa volia acabar amb la princesa, llavors va demanar a Cupido que s’encarreguès del asumpte. Però el seu fill quan la va veure es va enamorar a primera vista i per tant no va poder cumplir amb lo demanat. Més ben dit es van acabar casant.
  un mite preciòs:p
  avera si m’animo:D
  ejje
  valee lida(K)

 4. Angela

  Pues faltaban cosas en el collage lo que pasa que no quedaban muy bien las cosas que faltaban,pero creo que ha quedado muy bien…gracias por los comentarios…un beso adios

 5. Sara Perez

  Hi ha una escultura d’Eros i Psique que esta molt bé, el seu autor és Rodin us la recomano és molt maca.

 6. yousra

  Que maca ANGELAAAAAAAAAAAAAAA be donca angelet esta el deu cupido per les ales el arc , les flames be doncs les ales be pero la veritat i falten coses pero esta molt be en llatí et dius Eros be deu Angelaaaa¡¡¡¡¡¡¡¡¡

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *