Qui és Atalanta?

atalanta_1_1280×1024.jpg

Hi ha un Club de futbol que es diu Atalanta Bergamasca Calcio. Aquest equip va ser creat l’any 1907. És de la ciutat de Bergamo que es troba a Itàlia. Els seus colors són el blau i el negre. Si no us ho creieu, entreu a la web oficial del club Atalanta en italià.

Què en sabeu d’Atalanta? Expliqueu la seva història. Surt a Narracions de mites clàssics, ed. Teide!

Sara Pèrez Hernandez 2n Batx. A grec i llatí

6 thoughts on “Qui és Atalanta?

 1. laia

  avee:)
  En la mitologia grega, Atalanta va ser una heroïna vinculada al cicle arcaic, consagrada a Artemisa i reconeguda per les seves immillorables habilitats per a la caça. El seu pare volia únicament fills barons i per això, al néixer Atalanta, la va abandonar en la muntanya Partenio a la seva sort. Va Poder sobreviure gràcies a que una óssa la va cuidar i la va alletar, fins que uns caçadors la van trobar i van decidir criar-la.
  Com que estava consegrada a Artemisa tenía que mantenir-se verge fins que es cassés.Llavors Atalanta va anar a l’oracle i li va preguntar si es tenia que casar i l’oracle li va dir que no llavors es va anar a viure als boscos però com que molts homes la assetjaven ella va decidir que es casaría amb un d’ells si la guanyaven en una cursa i si no la guanyaven els mataría.Hi van haver molts pretendentrs en la cursa i els va gunyar llavors Hipomenes, mentre Atalanta li posaven la corona de guanyadora, va dir que ell també competiria , llavors ho va fer però amb una estrategia, portava unes pomes d’or que li havia regalat Venus, amb elles va enganyar a Atalanta, cada com que ella l’alcançava ell llençava una poma i Atalanta les recollia llavors Hipomenes tenia més avantatge, i d’aquesta manera la va guanyar.Però es va oblidar de cremar encens en honor de Venus i aquesta el va fer escarmentar. Un dia en un temple segrat Hipomenes i Atalanta van fer l’amor i llavors Cíbele els va transformar en lleons, els va domesticar i els va posar en el seu carro.

  Els lleons son els que hi ha la plaza Cibeles de Madrid.;)

  vale! 😀

 2. Bouchra

  Atlanta va ser una jove que va destacar en les compiticions de cursa perquè superva els homes més ràpids però un dia Hipòmenes la va superar gàracies a l’ajut de venus, sinó no podria, després ella es va enamorar d’ell però no hi va haver res entre ells ja que l’oracle l’havia enunciat que a ell no li cal cap marit
  Val a dir que Hiponòmedes va tenir un final tràgic.

 3. lina

  ave lida! Atalanta va ser una heroïna vinculada al cicle arcaic que va participar en curses per la seva ràpidesa..

 4. Oriol García

  Atalanta! jo vaig fer el power point d’ Atalanta i Hipòmenes. Per si algú no ho sap, l’historia va de que hipòmenes es vol casar amb atalanta, pero atalanta no vol. El dèu els proposa fer una cursa, i qui guanyés aquella cursa decidiría si al final es casaren o no. Entre la cursa, el dèu va tirar una poma a Atalanta, per distreure-la i donar-li ventatge a Hipòmenes, que per fí podria guanyar la cursa, ja que el dèu li mana a Atalanta que agafi la poma d’or que li ha tirat. Després de tot aixó, el Dèu s’entera que fan l’amor en un lloc sagrat on no es pot fer res sexual, i els castiga convertin-los als dos en lleons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *