Rapto de las sabinas, de Moonster en Modular

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/TB6BZuOnJ-w" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Què us sembla? A quin episodi mític de la història de Roma fa referència?  

11 thoughts on “Rapto de las sabinas, de Moonster en Modular

 1. lina

  lida! no hem puc creure que fins i tot el rapte de les sabines surti en canços.

 2. Pingback: L’EMPREMTA D’ORFEU » Rapte de les Sabines

 3. Rebeca Sánchez

  Lida!

  En fi, com ja deus saber, a mi aquest tipus de musica no m’acaba d’agradar però tot i això és original que parli de la història del Rapte de les Sabines. Com quasi no puc entendre el que canten i la lletra de la cançó no apareix per Google explicaré la història:

  Quan Roma era encara als primers anys de la seva creació, era una població eminentment masculina. Per solucionar-ho, Ròmul, primer rei i fundador de Roma, organitzà unes proves deportives a les quals convidaren gent d’altres llocs en honor del déu Neptú. Els Sabins foren el que més varen participar.
  Quan va començar l’espectacle dels jocs, tal i com van acordar, cada romà va raptar una dona i van fer fora als homes. Els romans van intentar convèncer a les dones dient-ho que viurien en una ciutat escollida pels deus.
  Els homes sabins, enfadats, van atacar contra els romans i en mig de les batalla les dones sabines s’interposaren explicant que, si uns mataven als altres perdien, o bé, als seus pares i germans, o bé,m als seus marits i fills.
  Les sabines van acabar fent-los entrar en raó i es va celebrar un banquet de reconciliament.
  Desprès d’això el rei de Sabínia, Titus Taci, i Ròmul van formar una diarquia a Roma que va durar fins la mort del Ròmul.

  Vale!

 4. lina

  Ave Lida!
  Aquest tipus de música mai m’ha agradat, però tampoc dic que sigui dolenta ni res. Pot ser que aquesta cançó s’anomeni el rapte de les sabines, però es fa una mica difícil entendre als cantants.
  En quant l’episodi de l’historia de Roma que correspon amb la cançó és el rapte de les Sabines. Com ja ho ha descrit molt bé la Rebeca, només puc dir que els romans varen ser molt astuts.

 5. Margalida Capellà Soler Post author

  Com et trobes, Lina? Espero veure’t divendres. Salut!

 6. Ariadna Jiménez

  La veritat es que no sóc molt partidaria d’aquest tipus de música, per no dir que quan vaig escoltar la cançó no vaig entendre re, per tant no sabria dir perque han posat aquest nom a la cançó.
  Tot i així, si que podria dir coses sobre la història del rapte de les sabines.
  El rapte de les sabines és un episodi mitològic de la historia de Roma, que esta molt ben explicat al llibre de “Ab Urbe Condita Liber I”.

 7. Oriol Garia

  Hola! Com ja saps bé, Margalida, aquest tipus de música no és el meu estil, però això no treu que la cançó tingui un gran privilegi, sobretot per el significat que té.
  Aquesta cançó correspon a l’episodi de l’història de Roma, el Repte de les Sabines.
  La Rebeca, adalt ja ha fet molt bé la feina i penso que no cal dir gaire cosa més.

 8. Teresa Devesa i Monclús

  Tens raó, Oriol, la Rebeca ha fet molt bona feina al principi. També està bé, Ariadna, que citis la font més important d’aquest mite, que a més, heu llegit recentment.

 9. Thaïs

  ave!
  quina tela de música jaj si diu alguna cosa del rapte de les sabines que m’ho expliquin, perqu`em sorprendria molt!
  I res, he buscat la lletra al music.com però no l’he trobada! Quin llàstima!
  vale!!

 10. Teresa Devesa i Monclús

  Com a mínim ho has intentat, Thaïs. Si algú la troba, estaria bé saber si diuen alguna cosa del mite.

 11. Ana Rosa

  Ave!
  M’agradaria entendre que diuen però no es el cas. L’única relació que hi puc trobar és la violencia que demostren els cantants i la violencia amb la que es van raptar a les sabines en el seu moment. Per lo demés no se com relacionar-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *