Grècia revolucionada

Des de fa ja 5 dies s’han produït uns enfrontaments entre les forces de seguretat del país i els propis habitants.

grecia-violencia.jpg
Tot va començar amb la mort d’un jove de 15 anys que es deia Alexandro Grigoropoulus a causa d’un tret de la policia. En conseqüència els habitants del país s’han revolucionat, estan fent manifestacions, saquejant tendes i comerços, destruint hotels.
El líder de l’oposició socialista va exigir una convocatòria d’eleccions anticipades després de dir que el govern del primer ministre, Costas Karamanlis, és incapaç de defensar la societat dels qui comenten desastres.
Ja hi ha dos policies detinguts un per assasinat. Avui s’ha convocat una vaga general a causa del descontentament de la gent amb la política econòmica i el cost de la vida al país.

Què opineu de tot el que està passant? Al principi pensàveu que podrien arribar a aquest punt de violència? Creieu que si aquí passés arribaríem a aquest punt?

Sara Pérez Hernandez Llatí i Grec 2n

7 thoughts on “Grècia revolucionada

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Com sempre, Sara, estàs al corrent de les notícies! En comptes del caos al cosmos, més aviat és tot el contrari. Una gota d’aigua pot fer vessar un got i desmanegar tot un país. Esperem que a Grècia es recuperi aviat el seny i l’ordre.

 2. Sara Pérez

  A Barcelona i a Madrid hi ha hagut manifestacions amb alguns alderulls per recolzar als habitants descontents de Grecia.

 3. Verónica Vega

  Sara tu sempre al dia!! Estic d’acord amb la Margalida. És una pena tot el que està pasant a Grècia i la mort d’aquest noi.

 4. Omaima

  Hola!
  Donc yo em vaig quedar flipant quan vaig veure a les notícies aquell caos! Per que t’en recordes quan ens vas ensenyar el video de Grecia? Donc yo em vaig quedar am la imatge de que Grecia era super neta, tranquila,… i aixo pero quan vaig veure aqueia ciutat de Grecia per la tele gaire bé no m’ho creia, pobre noi!

 5. Camila

  és impressionant, desagradable, sorprenent, patètic…i se’m queden curts tots els adjecius per a descriure tot això que està passant a Grècia. Com pot ser que una ciutat del primer món, amb cultura, amb anys i anys d’història, de guerres…sembla que estiguin buscant una altre? alguna cosa important deu estar passant al món perquè es formi aquest desequilibri, aquest Caos.

 6. Pingback: El fil de les clàssiques » Blog Archive » Bon Nadal en grec modern

 7. Albaaa

  Jo crec que s’estan pasan
  Que els policies s’han pasat amb el nen
  Pero jo eh vist les noticies i els nens tampoc
  estan bé del cap.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *