El projecte El fil de les clàssiques: Moodle, blocs i xarxes socials, nominat al VII Premi Impuls!

La Fundació Impuls, que pretén la promoció social del professorat tot premiant des de l’any 2005 amb els Premis TIC les propostes més innovadores del col·lectiu docent per tal de promoure el bon ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a l’aula, acaba de publicar els finalistes del VII Premi Impuls, entre els quals hi ha el nostre projecte: El fil de les Clàssiques, un entreteixit clàssic digital de Moodle, blocs i xarxes socials.

En primer lloc, tot el meu agraïment a la Fundació Impuls i sobretot als  membres del jurat per haver nominat un projecte de clàssiques en un moment difícil per a les humanitats ja que la nova reforma educativa, la LOMCE, ens arracona encara més, tot i que els alumnes de Grec i de Llatí tenen molt clar per què cal estudiar per se aquestes llengües, i si pot ser amb la integració de les TIC, molt millor.

En segon lloc, i no pas el menys important, l’enhorabona a tothom que ho ha fet possible i sou ben molts: a totes les promocions d’alumnes des del curs 2007 fins a l’actualitat sense interrupcions (primera i última generació digital del Cristòfol Ferrer, primera del nou institut fusionat IPM, la del 2014, la del 2015, la que tot just comença); als directors dels tres equips directius (Wolfgang Simón, Bernat Ancochea i Salvador Redón); a l’instigador del primer dels molts blocs, el professor de Català i cap de departament, Joan Marc Ramos; als pares, avis i amants del món clàssic col·laboradors aràcnids; al claustre de l’institut Premià de Mar i als professors (en actiu i jubilats) i alumnes dels centres que col·laboren amb el projecte, amb especial agraïment a la coordinadora pedagògica de l’institut Isaac Albéniz de Badalona, Teresa Devesa, ja que des de les beceroles del projecte som Bona pràctica compartida a Aracne fila i fila.  No puc esmentar tothom que forma el meu PLE (Entorn Personal d’Aprenentatge), però voldria tenir un record per a Juanvi de Los sueños de Hermes i molta gratitud per als companys de Culturaclasica.com  i de  Chiron i, d’una manera molt especial per al magister Lluís Inclán, que tot i estar jubilat de l’aula, continua ben actiu i és ell qui precisament em va animar a presentar el projecte al VII Premi Impuls.

Arribar a ser nominats al VII Premi Impuls  ja és un gran reconeixement, i per això l’agraïment, tanmateix, esperarem amb candeletes el veredicte del jurat que es farà públic dia 20 d’octubre i, sigui quin sigui, no perdrem la il·lusió per renovar l’educació i lluitar per la defensa de les humanitats i els estudis clàssics en particular, tot demostrant que la nostra herència cultural perviu i s’adapta completament a les necessitats digitals del segle XXI.

Moltes gràcies a tothom, l’enhorabona als altres finalistes i a tots els 240 professors participants. Avant!

P.D. El projecte  Fil de les Clàssiques, TERCER PREMI IMPULS!:  “el tercer proyecto mejor valorado por el jurado ha sido el trabajo presentado por Margalida Capellà del Institut Premia de Mar, El fil de les Clàssiques, un entreteixit clàssic digital de Moodle, blocs i xarxes socials. Los dos representantes de los Institutos Ronda y Premià de Mar recibirán una Tablet como premio”.

Acte de lliurament del premi, dins la V Jornada d’Innovació Educativa organitzada per la Fundació Impuls a l’aula magna de l’IESE dissabte 21 de novembre, després de la conferència “Tomorrow belongs to those who prepare for it!” de Richard Gerver, referent mundial en innovació educativa i autor de dos aclamats best-sellers: “Crear hoy la escuela del mañana” (Ediciones SM) i “El Cambio: aprende a quererlo, aprende a liderarlo” (Editorial Conecta).

Conferència de @richardgerver en el @iesebs de Barcelona #VIIPremisImpuls

Round Table: “Ask the expert: Education o innovation” Richard Gerver. VII Premi Impuls

6 thoughts on “El projecte El fil de les clàssiques: Moodle, blocs i xarxes socials, nominat al VII Premi Impuls!

 1. Lluís Inclan

  Moltes gràcies, Margalida, per l’al·lusió: precisament perquè estic jubilat, em puc assabentar més fàcilment d’aquestes coses.
  No cal que t’ho digui: us heu fet creditors, durant tots aquests anys, a molts premis (i més que vindran), gràcies a la vostra tasca ben feta, perseverant i engrescadora.
  No sé si guanyareu aquest premi -si el jurat té cara i ulls, segur que sí-, però us ho mereixeu, com els altres que heu collit.
  L’enhorabona a tu i a tots el aràcnids i aràcnides!

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  LLiurament VII Premi Impuls

  “La V Jornada d’Innovació Educativa organitzada per la Fundació Impuls va tenir lloc a l’aula magna de l’IESE el passat dissabte 21 de novembre. L’acte, al qual van assistir més de 600 persones entre professionals de l’educació, autoritats, premiats i finalistes, es va inaugurar amb la conferència de Richard Gerver, referent mundial en innovació educativa i autor de dos aclamats best-sellers: “Crear hoy la escuela del mañana” (Ediciones SM) i “El Cambio: aprende a quererlo, aprende a liderarlo” (Editorial Conecta).
  Les seves idees sobre innovació, lideratge i educació són úniques i han inspirat milers de persones arreu del món. A més, ha treballat assessorant diferents governs i corporacions a nivell internacional com Google, UK Sport, Microsoft o Telefónica, entre d’altres.”.
  – See more at: http://fundacioimpuls.org/lliurament-del-vii-premi-impuls-dins-del-marc-duna-jornada-dinnovacio-i-educacio/#sthash.pDP8QgTQ.dpuf

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *