Jornada de Portes Obertes 2020 a l’institut Premià de Mar

El passat dissabte 7 de març, uns dies abans del nostre llarg confinament per l’amenaça de la Covid_19, l’IPM va obrir les seves portes per acollir, d’una manera dinàmica i propera, futurs estudiants i les seves famílies. Alguns alumnes de Grec de l’institut Premià de Mar vam decidir mostrar a les persones que van assistir a la jornada de portes obertes els nostres itineraris sobre poesia, mitologia i el món antic que trobem al nostre jardí.

En el meu cas, em vaig interessar per l’itinerari de les dones i la poesia i el de l’Hortus Conclusus. Al final, amb l’ajuda de l’Ivan (un company de classe), que es va preparar molt bé l’itinerari de l’Hortus, el vam explicar a tots aquells visitants que tenien curiositat. Alguns dels que van venir eren pares i d’altres alumnes interessats pel centre, i a tots ells els hi va agradar molt l’itinerari per la varietat de plantes aromàtiques que encara utilitzem avui en dia i que s’utilitzen des de l’època clàssica. Des del romaní fins a la mata i des de la farigola a la camamilla groga. Va ser maco veure com encara hi ha gent que s’interessa pel món antic i fa preguntes sobre ell.

També vàrem explicar als pares i futurs alumnes IPM les nostres sortides fora de l’aula i precisament acabàvem d’anar a la representació de la tragèdia de Sòfocles Antígona a l’Hospitalet de Llobregat en el marc del XXV Festival Juvenil de Teatre Grecollatí.

L’institut era ple d’ornaments fets pels propis alumnes: els alumnes de jardineria varen adornar el pati amb flors plantades per ells mateixos, els de màrqueting i finances decoraren l’interior del centre amb diferents maquetes…A part els alumnes de batxillerat varen col·laborar realçant el paper de la dona en la literatura i exposant treballs sobre aquelles que van haver d’exiliar-se del seu país per diferents motius.

Durant tot el matí els propis professors que treballen a l’IPM varen oferir-se voluntaris per guiar les famílies i mostrar-los les instal·lacions. A les 11h, les famílies estaven convocades a una xerrada a la sala d’actes, on el director del centre, Salva Redón, els va donar la benvinguda. Alumnes de 1r i 2n de Batxillerat van intervenir en l’acte per tal d’explicar la seva experiència en el centre: professors, classes, companys, ambient, etc.

A més, a la part de la xerrada, els alumnes vam poder parlar des de la nostra experiència i donar visibilitat al batxillerat humanístic i filològic, que queda molt invisibilitzat a l’ombra del cientificotecnològic. Sempre plau saber que és l’únic batxillerat del nostre centre sense matemàtiques.

Marina, Ainara i Julia de Grec 2 explicant el projecte El Fil de les clàssiques

Tot i no haver realitzat l’itinerari mitològic pels arbres de l’institut, vaig tenir l’oportunitat de parlar amb pares i mares a que van mostrar un gran interès per la activitat multidisciplinar.

Les portes obertes 2020 de l’IPM van ser tot un èxit.

Míriam Tomás
1r de batxillerat Filològic (però vaig començar el curs fent el Social) amb les aportacions d’Ainara González 2n Batxillerat Filològic

3 thoughts on “Jornada de Portes Obertes 2020 a l’institut Premià de Mar

  1. Margalida Capellà Soler

    Moltes gràcies, Míriam i Ainara, per deixar constància de la Jornada de Portes obertes IPM 2020 i molt agraïda per haver-hi participat i defensat el batxillerat filològic i tota la feina que fèiem abans al nostre institut i ara la continuem “online”. Sou un orgull d’alumnes. Endavant!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *