En Guàrdia!: Calígula

Enric Calpena parla de Calígula, en el capítol 713 del programa radiofònic de Catalunya Ràdio En Guàrdia!, amb l’historiador Josep M. Solé i Sabaté i amb el dr. Oriol Olesti, professor titular d’Història Antiga de la UAB.

Els seus contemporanis ja el van veure com un monstre cruel i histriònic, depravat i megalòman, un governant absolutista i tendent als excessos en públic i en privat. D’altres van al·legar bogeria per explicar-ne el comportament, tot i que aquesta bogeria potser va ser la coartada política per justificar la seva fi. En tot cas el seu regnat breu, situat entre els de Tiberi i Claudi, entre els anys 37 i 41 després de Crist, va deixar un rastre indeleble en la història de l’imperi romà: estem parlant de Gai Juli Cèsar August Germànic, conegut per la posteritat pel sobrenom de “Calígula”.

Gaby

One thought on “En Guàrdia!: Calígula

  1. Margalida Capellà Soler

    Moltes gràcies, Gaby, per tornar-nos a donar a conèixer a Aracne fila i fila un episodi del món clàssic, l’emperador Calígula, del bon programa radiofònic, En Guàrdia!, de l’Enric Calpena a Catalunya Ràdio.

    Ja has fet bé, Gaby, d’escriure Calígula (com mana La transcripció dels noms propis grecs i llatins de J.Alberich i M.Ros) perquè és un diminutiu de caliga i en llatí és
    Caligula. D’on surt l’el·la geminada del títol de l’episodi 713?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *