Referents del déu Bacus

DÉU ROMÀ DEL VI, LA GRESCA I LES ORGIES, IMATGE D’UNA BACANAL (TIZIANO), MARCA DE CAVA CATALÀ, ATRACCIÓ DE PORT AVENTURA, EMPRESA DE CATERING DE GIRONA I EMPRESA D’ESDEVENIMENTS DE BARCELONA

Quins altres referents de Bacus coneixes?

Francesc Franquet Yerro

3 thoughts on “Referents del déu Bacus

 1. Maria Popovich

  καλό απόγευμα!

  En la mitologia clàssica, Dionís ( en grec antic Διώνυσος, Diônysos o Διόνυσος ).
  Dionís, es el famós deu del vi, sobre tot en la vegetació i del extasiïs, Dionís ha sigut un dels deus mes importants en el Panteó durant el període Hel·lenístic ( 325 – 30 a.C ).
  Dionís ha sigut concebut per Zeus y Semele, filla de Cadmo, fundador de Tebes. Zeus li va fer el amor en forma humà, però després de sofrir el engany de la gelosa Hera, ha volgut veure veure el deu en la seva forma però Zeus sabia las conseqüències que podria comportar. Quan Semele va veure a ell en tot el seu esplendor va quedar abrasada dins del estomac del Zeus, podent el deu salvar a la mare del seu fill i creixerà de una forma segura dins del estomac del pare. En el moment que Dionís tenia que néixer, Zeus va fer un tall en la seva perna per sacar el seu fill.
  Dionís ha sigut creat per nimfes i per Sileno, un ancià robust; a pesar de estar la major part de les vegades begut era un home savi.

  Dionís es va casar amb Ariadna, filla del rei Minos, que havia ajudat abans a Teseo a acabar amb Minotaure, Ariadna va quedar se abandonada en la illa Naxos al marxar se Teseo, amb el qui ha huit de Creta, i Dionís es m’apiado de ella.

  El culte a Dionís es va ex tendre gradualment per tota Grècia i més allà, pues durant els mesos d’hivern en Atenes es celebraven diversos festivals florals en el que es consumia el vi nou. Durant els festivals dionisíacs en març havien comèdies, tragèdies i diferents jocs satírics. Així, el cult a Dionís ha donat origen a un gènere literari que es llegeix i es representa no tan sols en el seu format original si no que ha sigut modernitzat fins ara a ser el que són avui les tragèdies dels autors contemporanis.

  Dionís representava un aspecte peculiar de la civilització grega que contrastava amb la personificació sensible , intel·lectual , artística i controlada del déu Apol·lo.

 2. Ariadna

  Ave
  M’ha critat l’atenciío aquest títol, perquè bacus és un mite que ja hem treballat, i perque m’agrada com agafa els referents com el Furios Baco, una atració que a mi personalment mencanta, i que mai m’auria parat a pensar que tingués alguna relació amb el mite.
  Vale

 3. Maryama

  Bonum diem!
  El mite de Bacus el vam llegir a classe en el llibre de “Narracions de mites clàssic”, és un dels meu mites preferits perquè trobo molt interessant tota la història que gira envolta d’ell i Ariadna.

  Salve!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *