Referents del déu preolímpic Cronos

DÉU PREOLÍMPIC GREC PERSONIFICACIÓ DEL TEMPS, PERSONATGE AL FILM PERCY JACKSON Y EL LADRÓN DEL RAYO (Chris Columbus)
(2010), MARCA DE RELLOTGES, FILM DE GUILLERMO DEL TORO (1993),  SERVEI DE PAQUETERIA URGENT DEL GRUP CORREOS I MARCA DE PERFUM MASCULÍ

Francesc Franquet Yerro

One thought on “Referents del déu preolímpic Cronos

 1. Maria Popovich

  χαιρετε!

  Es un dels deus principals i més antics de la mitologia grega.
  És fill d’Urà i Gea que van tenir quatre fills tipus de fills diferents.
  Cronos cansat de totes les baralles que ha tingut amb els seus germans ja que aquests eren incontrolables volien destronar al seu pare que era també igual de tirant. Juntament amb la seva mare van acordar el fill que s’enfrontes amb el seu pare serà el rei d’aquests.

  Al aconseguir això va governar el regnat que tenien.
  Es va casar amb Rea que en realitat es la seva germana. Abans de que Rea tingues el primer fill del matrimoni, Cronos va tenir una visió o un oracle en que el seu fill el destronava i per que no succeeixi això, el primer fill que han tingut el va tragar i així successivament fins que la Rea es va cansar i quan es va quedar embarassada, se’l va ocultar a Cronos i quan estava per tenir un fill es va marxar de vacances per a que Cronos no el sapigueu de que té un fill més. Rea al tenir el fill el va deixar al cuidat de unes nimfes de la muntanya.
  Fins el que el fill no ha sigut gran no li van contar la historia del seu naixement i de la seva família. Va fabricar una poció i quan va arribar al palau on vivien, se’l va barrejar amb una beguda sense que el Cronos s’assabenti. Aquesta beguda li va provocar el vomit amb el qual van sortit tots els fills de Cronos majors en ordén: Hestia, Deméter, Hera, Hades i Poseidó i el seu ultim fill que va ajudar a guanyar a Cronos es Zeus; tots junts van matar a Cronos.
  Van anomenar a Zeus rei de Olimp al ser el salvador de tots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *