2 thoughts on “Referents de la deessa Juno

 1. Maria Popovich

  χαίρετε!

  En la mitologia grega, Hera era una deessa, equivalent a Juno en llatí, era la deessa de matrimoni i reina dels deus. Filla de Cronos i Gea, germana i esposa de Zeus, con que ha tingut dos fills, Ares i Hefest, i una filla Ilitia. Hera forma part de la triada Capitolina ( Zeus, Atena, Hera ). En la mitologia grega Hera representa a la maternitat.

  Com tots els seus germans, ha sigut empassada per Cronos, però ha sigut retornada a la vida per la astúcia de Metis i a la força de Zeus, l’únic fill que no havia sigut empassat.
  Com a esposa de Zeus, se la presentava como una dona gelosa, violenta i vengativa. A menut es irritava contra Zeus, ja que es sentia insultada con cada una de las infidelitats del seu esposo. Amb el seu odi, persegueix a les amants, inclòs els fills d’aquestes. Un exemple clar es de Hercules, al que li atribueix a la deessa la idea inicial dels ”dotze treballs” i al qual va perseguir sense treva fins al resultat final. Però, la seva actitud el va costar car, ja que Zeus la va castigar a vegades cruelment.

  Hera també va formar part en el concurs de la bellesa, en el que es va enfrontar amb Afrodita, Atenea, tomant a Paris com àrbitre. Al no ser elegida, va tomar part en contra dels troians per venjar se de Paris que no havia acceptat la seva recompensa si elegia a ella com a guanyadora: La sobirania del univers.

  El atribut ordinari de Hera es el Paó, en el qual les plomes eren la imatge dels ulls d’Argo, el ” vigilant ” que havia col·locat junt a ella, les seves plantes, la granada i el lliri.

 2. Teresa Devesa i Monclús

  Bé, Maria, veig que heu treballat a fons la mitologia. Et serà de gran utilitat en tots els àmbits, especialment en el literari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *