Referents del déu Vulcà

DÉU ROMÀ DEL FOC I ELS METALLS, VOLCÀ ETNA (SICÍLIA), FILM DE MICK JACKSON (1997), ORQUESTRA CATALANA, EMPRESA DE FABRICACIÓ DE PRODUCTES DEL CAUTXÚ i MR. SPOCK.

Coneixeu algun mite relacionat amb el déu del foc i els metalls?

Francesc Franquet Yerro

7 thoughts on “Referents del déu Vulcà

 1. Pedro Sanchez

  Bonum diem!!
  Referents de Déu Vulca, no sabia que era el déu romà del foc. La orquestra catalana. No tenia entès aquesta informació, es molt interessant.
  Vale!!

 2. Aaron Romero

  Bonum diem,
  En la mitologia romana, déu del foc i dels metalls, fill de Juno sense intervenció masculina i marit de Venus. Era déu del foc i dels volcans, forjador del ferro i creador d’art, armes i armadures per a déus i herois. Es correspon amb Hefest a la mitologia grega. Altres noms que rep són: Mulciber (“el que fa tou”) en la Mitologia romana i Sethlas en la Mitologia etrusca.
  Vale

 3. Chaymae Zaouaghi

  Salve!!
  Coneixia aquest deu però no els referents clàssics que encara perduren. Un dels mites més coneguts sobre aquest deu és la FARGA DE VULCÀ.
  Venus, la més bella de les deesses, havia rebut com espòs per disposició de Júpiter el menys agraciat dels déus, Vulcà, el déu de la forja, que era coix i sempre caminava ensutjat i suós a causa del seu treball.
  Era previsible que la bella deessa de l’amor enganyés al seu espòs amb joves divinitats de trobades dels dos amants tenen lloc de nit, d’amagat de l’espòs, però en una d’elles es van demorar més previst i van donar lloc al fet que Helis, el déu Sol, identificat posteriorment amb Apol·lo, els sorprengués.
  Helis va acudir a la farga per assabentar a Vulcà de l’adulteri de la seva esposa amb Mart. L’enganyat déu va tramar una venjança afrontosa. Valent-se de la seva gran habilitat com a orfebre, els va tendir un parany que va consistir en fabricar una finíssima xarxa que només ell podia manejar i que va instal·lar en el jaç on els amants es trobaven.
  Després va anunciar a Venus que partia per a un viatge. La deessa, confiada més que mai, es va citar amb Mart. Quan tots dos amants estaven al llit, Vulcà, que aguaitava, va tancar la xarxa encadenant-los i immobilitzant-los en ella.
  A continuació, va avisar els altres déus de l’Olimp perquè presenciessin el festeig i vergonyós espectacle. Quan Vulcà va consentir a retirar la xarxa, la deessa Venus va escapar avergonyida cap a les seves possessions de Xipre mentre que Mart es va dirigir a la seva terra de Tràcia.

 4. elazouan24

  Xaipe!
  En la mitologia romana, Vulcà era el déu del foc i la forja. Equivalia a l’Hefest grec, de qui emprà la iconografia. Se li atribuí la paternitat de Cècul, Cacus, Caca i del rei Servi Tul·li.
  Vulcà té molts referents clàssics!

 5. Abril Ramos

  Ja que han explicat qui era Vulcà, jo explicaré qui era Hefest.
  En la mitologia grega, Hefest és fill de Zeus i d’Hera. És el déu equivalent a Vulcà en la mitologia romana. Hefest és representat com un home lleig, suat, amb la barba nuada, el pit descobert, sempre treballant en la farga. Zeus el va nomenar ‘déu del foc i de la tekne’, la intel·ligència manual.

 6. aircepe23

  El deu Vulcà és un dels deus menys agraciats i sense cap dubte es el que mes penca, qualsevol heroi amb sobrenom compta amb armadures i armes fetes pel gran Vulcà. Tambe hi ha moltes histories relacionades amb el seu neixament i sobre la seva filla Pandora.

 7. Maryama

  Bonum diem!

  Aquest no el coneixia, encara que m’ha cridat l’atenció, no sabia que el “vulcà” tingues tants referents clàssics.

  Salve!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *