3 thoughts on “Referents de la dea Selene

 1. Lucila Pérez

  Bonum diem,
  En la mitologia grega, Selene era una antiga deessa lunar, filla dels titans Hiperió i Teia.
  A mi m’agradava molt Selena Gómez, però no tenia ni idea que el seu nom tingués un referent clàssic, el mateix dic de la marca de roba interior. Les altres coses no les conec.

 2. Mar Cruz VIladoms

  Xaipete!!!
  Pel que fa a Selene en la mitologia grega, m’he estat informant i la conclusió que he extret és que és la deesa llunar. Selene va acabar sent reemplaçada per Àrtemis, així que els escriptors la descrivien com una filla de Zeus o de Pal·las. En l’himne a Hermes és la «brillant Selene, filla de Pal·las, fill de Megamedes.
  Per una altra part, avui en dia el nom de Selene-Selena, ens fa referència a moltíssimes coses. Com es mostra en la part superior d’aquesta pàgina, podem trobar el nom de Selene en marques de llenceria, música i cinema. O simplement, anant pel carrer pots trobarte una noia que es digui Selena, encara que dubto que sigui una dea llunar!!!!

 3. Alexia Álvarez Pàmies

  Salvete!

  Selene és la dea de la Lluna, filla dels titans Hiperió i Tia, i germana d’Helios, el Sol, i de Eos, l’Aurora. Se la solía representar com una dona jove i bella, que recorria el cel en un carruatge de plata dirigit per dos cavalls.

  Se li coneixen molts amors. De Zeus va tenir una filla, Pandia. Va ser amant del déu Pa, amb el que va tenir com a fills un ramat de bous blancs.

  No obstant això, la seva història més coneguda és la que va tenir amb Endimió, un pastor. Una nit d’estiu, després de cuidar els seus ramats, Endimió es va refugiar en una cova a la muntanya Latmos per descansar. Selene passejava en el seu carruatge. La llum de la lluna va entrar a la cova, i així Selene va poder veure al jove adormit. Des de que el va veure va enamorar-se perdudament d’ell.

  Aleshors va descendir del Cel, i Endimió va ser despertat pels llavis de Selene. Aquest en adonar-se’n de la la llum i bellesa que desprenia la deessa, va enamorar-se d’ella.

  Selene va pujar després a l’Olimp, i va pregar a Zeus que li concedís al seu estimat la realització d’un desig, i el Senyor de l’Olimp va acceptar. Endimió, després de meditar-ho, va demanar el do de l’eterna joventut, i poder dormir en un somni perpetu, del qual només despertaria per rebre a Selene. Zeus li va concedir la seva petició.

  Des de llavors, Selene visita al seu amant adormit a la caverna de la muntanya. D’aquest amor van néixer cinquanta filles.

  La veritat que m’ha semblat un mite bastant bonic, no se perquè la lluna sempre ha sigut una cosa que m’ha semblat molt preciosa i magnetica, a més a més la relaciono amb me germana, la qual cosa fa que tingui un significat especial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *