Reconstrucció històrica en la inauguració del Museu Romà de Premià de Mar

Diumenge dia 15 de març es va inaugurar la planta octagonal descoberta a finals de l’any 2000, que porta el nom de Museu Romà de Premià de Mar, ubicat al barri de Can Ferrerons. A partir de les 12h del matí es van dur a terme una sèrie de tallers i ambientació romana, a càrrec de Barcino Oriens i Reconstrucció històrica de Badalona, que va aplegar un públic nombrós. A las 13h es va obrir el jaciment romà i vam poder visitar l’espai.

Camila Arigón

2n batxillerat de llatí

9 thoughts on “Reconstrucció històrica en la inauguració del Museu Romà de Premià de Mar

 1. Margalida Capellà Soler

  Gràcies, Camila, per compartir a Aracne les entrevistes que vas fer el dia de la inauguració del Museu Romà de Premià i fer-nos veure l’ambient de reconstrucció històrica que vàrem poder viure al carrer…Un bon tastet del que ens espera a la Magna Celebratio a finals d’abril a Badalona.

 2. David Álvarez

  Gràcies per la informació d’aquesta planta octogonal al Museu Romà de Premià de Mar.
  He vist que hi ha molta expectació per la inauguració, cosa que no hem sorprèn, ja que sempre agrada anar a veure una reconstrucció romana i a més un nou jaciment de fa segles.
  M’ha agradat molt el treball que ha fet Barcino Oriens. En el vídeo he observat molts tallers interessants com el de la estètica i diferents eines de treball de l’època romana. També m’ha agradat les posicions dels soldats romans, ensenyaven les tàctiques per atacar i protegir-se dels enemics.
  Intentaré anar al museu per veure aquesta nova planta octogonal ja que fa molt temps que no veig molts descobriments nous a Badalona.

 3. Martina Camps

  Salve! Em semble molt interessant aquest article, es molt curiós que tanta gent s’ajunti per poder conservar l’antigitat i ens ensenyin els oficis i com funcionaven, en el video es veu com feien el pa, les eines que feien servir per cuinar…
  És curios que el eliner que nosaltres ens posem avui en dia elles abans ja s’ho posàven però no era com ara, era un cendre que portàven des de egipe i la feien servir per això. També es veu un pentinat que el va posar de moda Libia que era l’emperatriu del moment.

 4. Biel Cussó

  Salve!!

  Crec que el montatge del video esta molt ben fet, llastima del audio, però t’ho expliquen tot molt bé, crec que hi ha un gran treball radera per part dels voluntaris, i la roba, pantinats, instruments, i tot és molt similar de com es feis en l’imperi Romà.
  Les restes arqueològiques estan en molt bon estat i jo no hi vaig ser alla pero mirant el video va ser un gran èsxit degut a la gentada que hi veig i lo content i motivada que esta la gent.
  El que més m’ha sobtat és la manera que tenia la gent per assaventar-se del pentinat de moda, tenint uns medis de divulgació tant rudimentaris.

  Vale!!

 5. Sebastián L 4rtC1

  Es fa una representació de la cultura de l’Antiga Roma al Museu Romà de Premià de Mar que té jaciments romans. El jaciment, descobert a l’any 2000 és un dels més extraordinaris trobats a Catalunya.
  Una altra representació de la cultura romana que vam veure a Cultura Clàssica va ser Augusta Raurica. Augusta Raurica és un lloc arqueològic romà i un museu a l’aire lliure a Suïssa. És el lloc de la colònia romana més antiga coneguda pel riu Rin.

 6. Teresa Devesa i Monclús

  Que bé, Camila, que has fet difusió d’aquest acte. El teu testimoni audiovisual ens anirà bé per no oblidar-ho.
  El Sebastián és l’únic que ha comparat amb Augusta Raurica, a veure si algú precisa una mica més.

 7. Maria Sorribes Sanchez

  Salve!
  He vist el vídeo amb molta atenció i he vist que un dels grups que hi està present és Barcino Oriens i el de Badalona.
  En diferència al de la nit dels museu 2016 al MHC i al de Augusta raurica és que aquí es representes aspectes més quotidians i una miqueta de legionaris , en diferència al de Raurica ,Raurica és més de lluita i entreteniment.
  Està bé el video però quina llàstima que no es vegi bé i s’escolti bé 🙁 .
  Ha estat interessant el vídeo perquè he vist els pentinats , la cura i bellesa del cos en temps dels romans.
  Avete!
  Go figure!

 8. Aitor

  hem sembla interessant aquesta manera mes didàctica de promocionar aquest nou museu perquè sempre aquest tipus
  d’ event crida l’atenció de tothom, des de els mes petits als grans. També esta bé que grups de reconstrucció d’altres ciutats com Badalona aportin el seu coneixement als altres que comencen ara. Del poc que es pot apreciar amb qualitat és la part dels pentinats, m’ha semblat curiosa la manera de difondre els pentinats, utilitzaven l’estampació de les monedes amb el pentinat de moda, i tard o d’hora arribava a qualsevol `part de l’imperi

 9. Noa Alonso

  A mi em sembla molt interessant, es molt curiós que tanta gent s’adjunti per poder conservar l’antiguitat i ens ensenyin els oficis i com funcionaven, en el video es veu com feien el pa, les eines que feien servir per cuinar.
  El que més m’ha sobtat és la manera que tenia la gent per assaventar-se del pentinat de moda, tenint uns medis de divulgació tant rudimentaris.
  M’ha agradat les posicions dels soldats romans, ensenyaven les tàctiques per atacar i protegir-se dels enemics.
  És curiós que el eliner que nosaltres ens posem avui en dia elles abans ja s’ho posàven però no era com ara, era un cendre que portàven des de egipe i la feien servir per això. També es veu un pentinat que el va posar de moda Libia que era l’emperatriu del moment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *