14 thoughts on “Referents del déu Mercuri

 1. Raül Àlvarez

  Χαιρετε,
  Sempre que escolto la paraula “mercuri” penso en Freddy Mercury, no sé per quin motiu ja que la pronunciació de l’anglés al català canvia bastant, però a mi ja m’està bé. És diu que Mercuri era el déu missatger.

 2. Marc Arquillo

  Χαιρετε!
  La relació entre el déu Mercuri i els diaris és força evident ja que aquest era el missatger dels déus de la mateixa manera que els diaris són un dels nostres medis d’informació.

 3. Iria

  Xaipe!
  Del deu Mercuri se que era un déu important del comerç, però , també mercuri era el missatger dels déus i el cap dels viatgers, dels pastors i dels oradors . Estava encarregat de conduir als inferns les ànimes dels morts. Fill de Júpiter i de Maia. El seu nom està relacionat amb la paraula llatina merx ( ‘ mercaderia ‘ ) . En les seves formes més primitives sembla haver estat relacionat amb la deïtat etrusca Turms , però la majoria de les seves característiques i mitologia va ser presa prestada del déu grec anàleg Hermes.
  Veig una relació entre ell i els diaris, ja que ell era el missatge.

 4. Carlos Thiriet

  Χαιρετε,
  El déu Mercuri (Hermes en grec) té molta pervivència, sobretot en l’àmbit del comerç, els negocis i els missatges. Per exemple, ho podem veure en forma d’estàtua en l’entrada de molts bancs i oficines de correus.
  Freddie Mercury no es deia així quan va nèixer, es deia Farrokh Bulsara, ja que era d’origen tanzanès. Es va canviar el nom per Freddie Mercury perquè deia que el seu nom no era digne d’una estrella com ell, i per tant podem deduir que un dels millors cantants de la història considerava a Mercuri un déu important.

 5. lauraredondo

  Mercuri (en llatí Mercurius), déu de la mitologia romana, era el missatger dels déus, protector del comerç, fill de Júpiter i Maia Maiestas. Era un déu important dels negocis, els beneficis i el comerç.

 6. Pingback: Els mots provinents de la mitologia | L'univers clàssic dels nostres mots

 7. clara.serra

  Enhorabona per l’apunt! Com ja has dit, Mercuri és un mineral líquid a temperatura ambient, molt àgil, movible, com el déu que li dóna nom, Mercuri, que és el que corre més, el que va d’un lloc a l’altre, el missatger dels déus.

 8. Pingback: El perquè mitològic dels noms del sistema solar | L'univers clàssic dels nostres mots

 9. Noelia Nistal

  XV—IV—MMXV
  Bonum diem!
  No sabia que Mercury, el cognom de Freddie venia del déu. I mira que es veu clarament que la seva procedència és aquella, però ni tan sols m’havia parat a pensar-ho, com pasa sempre.
  M’encanta que els planetes tinguin noms clàssics perquè és una manera de tenir-los presents tota l’estona i de recordar-los, que sempre està bé. També, el fet dels minerals i les pedres precioses. Sóc una aficionada a les pedres, tic un llibre a casa que la meva mare em va regalar al nadal de fa dos anys titulat “La Biblia de los cristales” on t’explica tot sobre la majoria dels vidres del món: el seu orígen, on es troben en més quantitat, que fan a la persona propietaria… I fixa’t que no coneixia cap anomenada mercuri! Molt bon artícle!
  Salve!

 10. Mar Gómez

  Bonum diem!
  Et felicito per el teu apunt.
  Avui havia d’escollir 4 de totes les pàgines de referents i com es dimecres m’he decidit a agafar aquesta.
  Sabia que dimecres ve de Mercuri, però no sabia que estava tant representat en diferents objectes.
  L’únic que se d’aquest mite es que era el missatgers dels deus. Per aixó puc dir que té molt sentit que l’utilitzin per un diari, ja que les noticies la gent les pot rebre.
  Salve!

 11. Lucila Pérez

  Bonum diem,
  Com la meva companya Noelia, jo no sabia que el cognom d’en Freddy venia del déu Mercuri.
  Lo del dia de la setmana si que ho sabia, ja que vam estar parlant sobre els dies de la setmana i en que tenien a veure els déus en una classe de llatí.
  Salve!

 12. alexia.alvarez

  Xaipete!
  És curiós que el cantant tinguès aquest cognom provenía del deu, sempre que he escoltat aquest cognom he pensat en el mercuri com a material.
  – Què sabeu del déu Mercuri (Hermes, en grec) i de la seva pervivència?
  He estat cercant informació sobre aquest deu perquè no el coneixia molt, tot i que he sentit a parlar.. Aquí us deixo una mica d’informació:
  Hermes era fill de Zeus i de la nimfa Maia, filla d’Atlas, un dels 12 déus de l’Olimp. Tenia múltiples funcions, ja que era missatger del seu pare, guia de les ànimes dels morts a l’Avern, símbol de la prosperitat entre els humans i protector dels viatgers, els mercaders i els lladres. Era enginyós, destre i astut, com un jove sense problemes a l’hora de fer bromes o mentir sense que li descobrissin. El seu aspecte era el d’un jove atractiu amb un barret alat i unes sandàlies també alades que li donaven mobilitat. A la mà portava una vara que li servia per fer màgia o per hipnotitzar a la gent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *