Monedes a l’Antiga Grècia

Sabeu que les monedes van ser inventades pels grecs? Al regne de Lídia, aproximadament el 620 a.C. Poc a poc les monedes es van anar expandint per totes les ciutats dels voltants. La història de les monedes de l’antiga Grècia es poden dividir en tres períodes, l’arcaic, el clàssic i l’hel·lenístic.

Responeu aquestes preguntes!

-Sabeu algun altre tipus de moneda de l’Antiga Grècia? Què us ha semblat el meu Prezi? Què faríem nosaltres sense monedes? Què té l’euro de l’antiga dracma atenesa? Creieu que els grecs han de tornar al dracma?

Ens ajudeu a acabar de completar aquest Google map de El Fil de les Clàssiques:


Ver Monedes gregues antigues en un mapa más grande

Marina Cañas 1r Batxillerat Grec

7 thoughts on “Monedes a l’Antiga Grècia

 1. Margalida Capellà Soler

  Un apunt que fa temps que esperava a l’obrador, però que ara amb l’amenaça que plana damunt Grècia sobre sortir o no de l’eurozona és d’allò més escaient la seva publicació, a més estem a punt de començar el tema d’economia i treball a Grècia amb els de grec 1. Grècia ens necessita, l’hauríem d’ajudar però si no ho fem, esperem que almenys puguin tenir els grecs llibertat d’expressió i triar el que més els convingui o creguin que els convé.

 2. Raül Àlvarez

  La veritat és que no era conscient de totes les variants de moneda grega que han existit al llarg del temps. És un apunt bastant interessant i buscat, hi ha treball darrere. Bona feina!

 3. Abril Ramos i Aran

  Sincerament penso que és una gran feina! Jo no en se de variants de moneda grega.
  A nosaltres se’ns faria molt dificil tirar endavant el comerç sense una moneda.

 4. Iria Rael

  Xaipe!
  Molt bon treball, no tenía ni idea de que hi había tanta varietat de monedas a Grècia, jo en conec la Tetradacma entre poques més

 5. Abigail.dina

  Molt bon treball Marina!!la veriata és que jo tempoc sabia que hi havia tanta varietat de monedes a Grècia,Grècia em sorprent cada vegada més!
  Les monedes tenien diversos usos al món Grec:
  Servien com a diners, per realitzar intercanvis comercials, i sent utilitzats per les ciutats-estat sobretot per a la contractació de mercenaris i per al pagament als ciutadans pels seus serveis.
  Eren una font d’ingressos. Els estrangers havien d’intercanviar la seva moneda per la local amb un tipus de canvi favorable a la ciutat-estat.
  Servien com una forma d’emmagatzemar metalls preciosos i així poder traslladar-los com bé de consum. Això explica els descobriments de monedes ateneses amb altes concentracions de plata a grans distàncies de la ciutat.
  Finalment, la producció de moneda pròpia suposava per a la ciutat-estat que la duia a terme un cert prestigi enfront de la qual no era capaç de fer-ho.

 6. Irene Ruiz

  Molt bon treball Marina! El teu prezi explica clarament i de forma molt definida els tipus de monedes i les seves característiques. També és molt interessant que ens mostris l’origen i el procediment de creació d’aquestes.
  Per altra banda, la moneda d’un euro és molt semblant a la dracma, és pot veure el mussol, tal i com l’anomenaven els grecs, l’òliba al revers i la branca d’olivera, tots símbols característics de la deessa Atena i també trobem les inicials de la ciutat d’Atenes gravades.
  Finalment, si els grecs abandonessin l’euro, això només portaria conseqüències negatives i acabaria provocant una crisi social i econòmica molt pitjor. Provocaria el tancament de tots els bancs grecs i la creació d’uns de secundaris i haurien de crear lleis prohibint retirar els diners. Tot i així, continuarien formant part de la Unió Europea i, malgrat una solució seria reintegrar la dracma, la quantitat de temps que comportaria podria fer que el remei sigués pitjor encara que la malaltia.

 7. Teresa Devesa i Monclús

  Té raó la Irene, Marina, és un bon treball que aclareix moltes coses i que pot ajudar els companys que estudien el tema d’economia i treball.
  És interessant, Irene, el raonament que fas sobre una possible sortida de l’euro per part de Grècia. Es nota que estàs al cas de l’actualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *