La recepta del pastís d’ametlles és molt senzilla i fàcil de fer. Aquest pastís porta:
- 125 grams de sucre
- 100 grams de farina
- 60 grams d’ametlla triturada
- 4 ous
- 50 grams de mantega
- Llimona ratllada
- Sucre glacé
La seva elaboració és, com la recepta en general, ràpida i molt assequible. Comencem posant en un bol els ous, el sucre i la ratlladura de llimona, es comença a batre i quan vegis que queda una mica espès s’incorpora la farina barrejada amb l’ametlla.
Una vegada barrejats tots aquests ingredients incorporem la mantega fosa freda.
Abans de ficar el “batut” al forn, preparem un motlle rodó untat de mantega i empolvorat amb farina. Després, posem el batut en el motlle i ho fiquem al forn durant uns vint o trenta minuts.
Un cop cuit es desemmotlla el pastís, empolvorem la superfície amb sucre glacé.
Aquí teniu un exemple de com fer-ho:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CGv-dX4zuaQ[/youtube]
Si proveu de fer aquesta recepta, únicament us recomano que poseu (si voleu) llevat al batut per tal que creixi una mica més el pastís i quedi més gran. Igualment, el resultat és molt bo.
Una vegada heu vist el vídeo us animeu a completar el nostre receptari de cuina romana?
Víctor Huete
Batxillerat Humanístic
Víctor, potser ens hauríem de tornar a plantejar de fer una festeta romana. L’última vegada va ser tot un èxit a la cantina de l’institut i el menú era molt semblant a aquest: http://www.buffalo.edu/news/releases/2014/04/002.html
Salve!
Felicitats pel vídeo Victor! Ara que l’he vist tinc més interés per conèixer més plats d’aquesta mena i així poder relacionar-los amb menjars que feien els nostres avantpassats.
Salve!
Gràcies per la recepta, la he probada i, tot i que se m’ha cremat una mica, estaba molt bona! Bona recepta.
Vale!
Salvete!!
Un molt bon apunt!!
Té una pinta extraordinària. Un dia provare de fer-lo a casa!!
Salve!!
Sembla mentida que aquesta recepta ja es fes en l’antiga Roma. Té molt bona pinta!! Ho provaré!!