Colloquium: Salutatio

Part dels alumnes de l’optativa 3 de 4t de l’ESO de llatí, hem optat per fer un vídeo, inspirant-nos en el treball d’anys anteriors, i ensenyar a la resta d’aràcnides el nostre Colloquium. D’aquesta manera, hem ensenyat el nostre do d’editar vídeos i ser els millors actors/actrius. És interessant saber com els romans començaven a parlar amb gent nova. Després d’haver fet aquesta activitat, ens podem sentir romans de veritat.  Ha sigut tot un repte per a nosaltres, ja que a pocs dies de començar a estudiar la llengua llatina hem hagut de descobrir noves paraules, noves frases i noves pronunciacions.

Per tant, l’activitat m’ha semblat un gran èxit per part de tota la classe. Crec que ha estat entretinguda, divertida, hem après molt i hem ensenyat a tothom de què som capaços. Dos grups hem volgut fer públics a la web els nostres Colloquia. Ecce:

Imatge de previsualització de YouTube

Imatge de previsualització de YouTube

30 thoughts on “Colloquium: Salutatio

 1. Abril Ramos

  Salutatio!

  M’han agradat molt els dos videos, ja que en els dos s’enten bé el que están dient.
  El de la Laura i en Guillem em sembla molt original, ja que s’han vestit per l’ocasió i han fet diferents plans.
  El de la Judith, Sara, Paula i en Luca, m’ha agradat com parlen ja que pronuncien força bé i ràpid i els he pogut seguir amb facilitat.

  Feliciter!

 2. Sara Martín

  Salve!
  M’agrada molt la idea d’utilitzar un vídeo per aprendre llatí i representar-lo, ja que a més d’aprendre l’idioma hem utilitzat eines molt pràctiques com són l’editor de vídeo, el youtube…
  Trobo que els dos vídeos estan ben representats i fets amb ganes. M’ha agradat molt l’experiència i espero que les classes de llatí segueixin sent tan divertides!
  Valete!

 3. Luca Fernàndez Farto

  Salutatio!

  El video dels nostres companys, la Laura i en Guillem, ha estat molt ben realitzat, ja que la idea de fer un viedeo es molt original, i també bastant costosa, a més de requerir molta imaginació i originalitat. El video està molt ben fet, ja que intenten adaptar l’escenari d’avui en dia, amb el de l’edad romana. Un clar exemple està en que, en el principi surten els dos participants, en un terrat ple de columnes, que semblen un temple o els indrets d’aquest. També ha sigut molt original la idea de portar togues de vestimenta. Reuneix totes les caraterístiques d’un diàleg de llatí bàsic, i està molt ben fet.

  Salvete!
  Capere Momentum

 4. Luca Fernàndez Farto

  Salve!

  La veritat es que sent sincers, la nostra presentació de video està molt ben realitzada, ja que em parlat en llatí amb molta agilitat, em combinat diferentes característiques d’un diàleg de principinats, amb diferents prersentacions, comiats, preguntes i respostes, a més de bastant de vocabulari. El nostre grup em estat a un gran nivell. Però em de tindre en comte que tots els companys em realitzat un gran, gran treball amb el treball del Colloquium, per ser principiants en una llengua mare de les romàniques com és el llatí.
  Ha estat una experiència divertida, ja que entre nosaltres (Sara Martín, Paula Contreras i Judith Caballero) hem pasat una bona estona, amb les tomes falses dels videos, no podiem parar-nos de riure, tan en la grabació, com en la grabació d’audio. Ha sigut una molt bona experiència, i proposaria que pogussijm fer més videos en altres treballs que anem realotzant al llarg del curs.

  Capere Momentum

 5. Ariadna Zarcos

  M’han agradat molt els videos. El de la Laura i el Guillem està molt bé ambientat, ella amb el vestit blanc i les sandalies, i ell amb la sabana. La pronunicació es molt bona! Després, el de la Judith, Sara, Paula i en Luca, està molt bé pensat, i la pronunciació es super bona!

 6. Júlia Calvo

  Bonum diem!!

  Personalment m’han agradat molt els diferents treballs dels meus companys, ja que són molt originals i entre tots han sorgit idees molt originals.
  Està molt bé el·laborar aquests treballs perquè aprenem noves coses i aprenem a treballar en equip. Molt ben fets!

  vale!!

 7. Guillem Tur

  Bonum diem!

  Personalment, el segon vídeo m’ha agradat molt perquè està ambientat en un ambient quotidià i s’entén amb facilitat. Si que és veritat, que utilitzen un vocabulari molt bo i d’un nivell alt, posant també preguntes quotidianes del llatí bàsic.

  Vale!

 8. Pau Torrente Quiles

  Salve!
  Penso que els dos videos estan, realment, molt treballats. En tots dos el llatí és molt fluit, s’enten amb claritat i no es tartamudeja. En referència al muntatge dels videos, estan ben editats, les escenes són originals i en general tot està en ordre.
  Enhorabona companys!

  Vale!

 9. Mar Acien Xivillé

  Bonum diem!
  Personalment, penso que les dos idees són molt originals, i se’ls enten força bé. També estan molt ben elaborats.
  El del Guillem i la Laura es caracteritza per com van vestits i amb la naturalitat que interpreten, en canvi l’altre, pronuncien amb facilitat i rapidesa, encara que portem relativament poc fent llatí.
  Salve!

 10. Andrea Torrente

  Salve!

  Sincerament m’han ageradat molt els videos que han fet els meus companys, els trobo molt originals i fets amb moltes ganes. Penso que s’ha pogut entendre gairebé tot i que, especificant amb el treball del Guillem i la Laura, crec que ha sigut molt bona idea que es vestissin com a l’època.

  Ave!

 11. Natàlia Rubio

  Salve!
  Trobo que els dos videos han estat molt bé, ja que la idea principal (que era fer un diàleg) surt molt ben representada. A més a més, no només s’enten força bé tot el que diuen, sinó que també han tingut en compte factors com la decoració i la vestimenta (sobretot en el primer) que, encara que siguin petits detalls, fan que sigui de major agrat.
  Felicito als dos grups pel seu gran treball.
  Ave!

 12. Miquel Saborit

  Salve!

  Trobo que els dos videos estan treballats, en ambdós casos el llatí s’enten molt bé, la qualitat de video és bona i es nota que s’ha pensat en refèrencia al transcurs d’aquest mateix, fent que el video es fagi entretingut. Es nota que s’hi han esforçat. Molt ben treballat en els dos videos.

  Valete!

 13. Raül Àlvarez

  Salvete,
  Els dos vídeos estan molt ben fets i pronuncien el llatí bastant bé i ràpid.

 14. Mireia Abelaira

  Salve!
  Els videos son fantàstics! Es nota que tenim talent els de 4t d’ESO que fem llatí. Ara de debó, els videos estàn molt bé, m’han agradat molt, la pronunciació es perfecta, enhorabona.
  Vale.

 15. Sandra Moya

  Salve,
  Em semblen idees molt originals tant un com l’altre, estan molt ben fets. Una de les cosas que em crida l’atenció és la manera en la que pronuncien el llatí ràpid i clarament, a més, ho pronuncien bastant bé pel temps que portem aprenent.
  Felicitats companys!

  Ave!

 16. adama

  They worked very well and hard , I like the video.
  i find interesting that tey talk in latin.
  In my opinion it sounds strange.

 17. Alejandro

  The first is original but gustdo me more because the second best because it understands what you want to tell.

 18. Arnau Bach

  The first video is very original but I more like the second video because understand they say.

 19. Claudia

  I like these videos because the students show a very good latin pronunciations. It’s a good idea that they were disguised as Romans. They worked hard because the video is very long

 20. Fatou Camara

  The videos seem quite interesting because it is based on time to make the video much more realistic , and thus also have shown that very matter Interested

 21. Claudia

  I like these videos because the students show a very good latin pronunciations. It’s a good idea that they were disguised as Romans. They worked hard because the video is very long.

 22. Libby

  I think those videos i’ve seen in Latín were so good and quite interesting , because they’ve got a good pronunciation in Latín when they were talking and also i liked one of the videos that they were wearing costumes from that time.

 23. Alba Guerrero

  Both videos are quite elaborate , they are very original and what has surprised me most was the pronunciation when they are speaking so quickly .
  I really liked it!

 24. Pau

  Pau. Salve, Nerea! Ut vales?

  Nerea. Optime! Et tu, Pau?

  Pau. Bene mihi est. Ut mater tua valet? Salva est?

  Nerea. Valet melior quam numquam, gratias!

  Pau. Et familia tua, ut valet?

  Nerea. Familia mea bona est.

  Pau. Nunc abeundum mihi est. In proximum!

  Nerea. In proximum diem. Cura ut valeas.

  N.B: Per cert, m’han agradat molt les vostres praesentationes. M’ha fet gràcia veure coneguts fent aquestes activitats.
  In proximum!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *