Aracne estrena aparença en el seu cinquè aniversari

Χαίρετε, ὦ μαθηταί! Salvete omnes!

Natalem diem felicem!
Natalem diem felicem!
Desideramus tibi omnes
Natalem diem felicem!

Per molts anys, Aracne fila i fila! Per molts anys, aràcnids i aràcnides d’arreu! Aracne fila i fila amb aquest inici de curs fa cinc anys i de vosaltres, alumnes del curs 2013-2014, depèn que continuï filant i fent a la xarxa una teranyina clàssica ben grossa i ben espessa.

Aracne amb les últimes actualitzacions de Xteblocs ha perdut la seva hel·lènica aparença. Entre tots i totes, crec que podrem acabar de teixir la que jo he començat!

Aracne fila i fila va néixer el setembre del 2008 per tal que fos el bloc dels alumnes de clàssiques d’ESO i de batxillerat, la part més col·laborativa del bloc d’aula El Fil de les Clàssiques. Ha aconseguit amb escreix aquesta fita i fins i tot més, ja que exposa públicament els treballs gestats en les diferents aules virtuals del Moodle Fil (des de 1r de l’ESO fins a 2n de Batxillerat), tota una Experiència TAC reconeguda pel Departament d’Ensenyament. Gairebé des del principi fa pràctica compartida, considerada Bona pràctica pel Departament d’Ensenyament, amb els alumnes de la Teresa de l’institut Albéniz de Badalona. És obert a la col·laboració d’altres centres públics i concertats de Barcelona, de Cornellà, de Sant Hilari Sacalm, de Roda de Ter, d’Amposta, de Mallorca… i estudiosos i entusiastes del món clàssic a la xarxa. Forma part de la blogosfera Chiron i té una presència activa al Facebook i altres xarxes socials. Participa presencialment en la Magna Celebratio de Badalona. Ha guanyat diferents guardons: Centaure d’or de Chiron 2009, La Mostra 2010, Blog Finalista Edublogs 2010, Primer premi Edublogs 2011 en la categoria d’alumnes de batxillerat, semifinalista a Educared 2012 i Premi Bloc Catalunya 2012. En més d’una ocasió, ha estat bloc destacat a Xtecblocs i ha rebut el reconeixement de Buena prácTICa 2.0 per INTEF 2013. Es caracteritza per tenir diferents editors (alumnes i exalumnes, professors, estudiosos, pares i mares, infants i jubilats… ) que escriuen al voltant de l´única temàtica del bloc: l’actualitat i la pervivència del món clàssic. En aquests moments té 1.354 articles publicats i 18.595 comentaris.

Aracne fila i fila, entre tots i totes, ha filat, fila i continuarà filant aquesta teranyina clàssica digital amb una aparença ara molt més aràcnida.

Que tingueu, aràcnids i aràcnides, un molt bon curs! Feliciter! Χαίρετε!

71 thoughts on “Aracne estrena aparença en el seu cinquè aniversari

 1. Cristina i Paula

  Salve!
  És el nostre primer any al blog i a l’assignatura de Llatí. Primer us volem felicitar per aquests 5 anys de blog. Esperem apendre molt aquest any amb l’ajuda d’aquest blog, de la vostra informació, poder continuar l’any que ve i poder contribuïr i treballar molt amb vosaltres.
  Vale!:)

 2. Marina i Mabel

  Moltes felicitats per aquest 5 anys!!
  Ens fa molta il·lusió participar aquests curs en el “Aracne fila i fila”, esperem apendra molt aquests curs, sobre el llati i la seva historia.

 3. Ariadna i Maria

  Salve Teresa, i salve companys i companyes!!

  Tenim moltes ganes de començar el nostre primer any de Llatí, ens agrada la idea de fer algunes classes virtuals, i fer que aquest blog sigui possible.
  Esperem aprendre molt, i poder tenir un bon nivell de Llatí i a la vegada divertir-nos aprenent!
  Que tingueu un bon curs!!
  Companyes de 4rt d’ESO.
  Vale 🙂

 4. Jennifer

  Salvete!
  Trobo que aquest bloc és molt interesant, ja que mai he participat a un projecte com aquest perquè és el meu primer any de llatí.
  Espero que pugui arribar a penjar el meu propi article i poder col·laborar en aquest bloc i seguir filant aquesta teranyina clàssica.
  Vull felicitar-vos per el vostre cinquè aniversari i estic molt satisfeta de poder participar-hi!

  Valete.

 5. Elena Garriga i Laia Ferrer

  Salve!
  Ja en van cinc! I estem molt il·lusionades per poder formar part d’aquesta gran teranyina i seguir filant com els nostres companys. Ens sentim afortunades de tenir aquesta oportunitat a l’institut de publicar els nostres comentaris i pensaments en aquest espai web que ha tingut tant èxit. Feliciter!

 6. Paula Cortés i Gabriela Hidalgo

  Salvete!

  Qui diria que fa cinc anys es crearia un espai dedicat exclusivament als amants de la cultura clàssica? Volem felicitar al creador d’aquest bloc per compartir tots els seus coneixements per tal de fomentar el creixement personal i per la dedicació i il·lusió que hi ha posat durant tots aquests cinc anys. Estem molt interessades en aquest tema i per tant estem orgulloses de poder participar en aquest projecte que amb les nostres petites aportacions, segurament creixerà amb el pas del temps.
  Esperem aprendre dels coneixements dels demés i viceversa.
  I amb això ens despedim.

  Salve!

 7. Pau Molar Vilà

  Estic molt content de fer el meu primer curs de llatí. Espero escriure molts més comentaris sobre temes clàssics. A mi m’interessa molt el món clàsic i espero acabar aquest curs de 4rt d’ESO havent après molt del la llengua llatina i del món romà. Sí que és veritat que l’Aracne Fila i Fila té una aparença més moderna. Aquest any m’he quedat sense llegir el “De Itinere” de la Teresa.

 8. Mónica Martínez

  Χαιρετε!
  Felicitats a tots els aràcnids i aràcnides per tot el que hem aconseguit amb aquest bloc! Ara toca començar un altre any i com sempre, els alumnes de clàssiques hi participarem activament comentant i editant el bloc per a no perdre mai el fil! Bon començament de curs a tots i esperem que l’Aracne segueixi com fins ara 🙂

 9. victorsanchez

  Moltíssimes felicitats! És fantàstic que un bloc com aquest dedicat íntegrament a la cultura clàssica continui tan o més implicat en el llatí i en el grec que el primer dia amb una infinitat d’articles tots molt interessants. Moltíssimes gràcies a tots els que feu possible que aquest bloc estigui com està i per molts anys! Per a mi és un plaer haver participat en aquest bloc escrivint alguns articles. Enhorabona!

 10. Marc Cecilia i Marçal Garcia

  Salvete!

  És un orgull per nosaltres ser dos aràcnids més a la colla! Felicitats per els cinc anys d’aquest bloc tan interessant de llengua i cultura clàssica i llatina. Creiem que aquest espai web és una gran font d’informació del món clàssic i ens pot aportar un gran ajut pels nostres estudis de Llatí de 4t ESO. Seguirem en contacte a través de comentaris i publicacions!
  Valete!

 11. Marisol Marro Redondo

  Sóc nova a l’Aracne, però per el poquet que he pogut veure tots heu aconsseguit construïr un gran blog, amb apartats mol interessants i jo intentaré afegir el meu gra de sorra.
  Χαιρετε!

 12. Teresa Devesa i Monclús

  Nois i noies de quart, espero que l’empenta amb què comenceu aquest curs continuï i ben aviat comencin a aparèixer al bloc els fruits del vostre treball digital. La gran quantitat d’alumnat ens obliga a treballar per parelles, per tant, espero comentaris encara més elaborats, ja que sou dues ments per idear-los. Per això mateix, us demano que poseu nom i cognom dels autors, ja que som unes quantes Paules, Cristines… i tinc dificultats a l’hora d’assignar l’avaluació.
  De moment, m’agrada que a partir dels comentaris anteriors hagueu après les beceroles de la salutació i la fórmula de comiat llatines, especialment aquells que les heu posat en plural com la Jennifer, que, a més ho ha fet en cursiva.
  La Laia i l’Elena han anat més enllà i han après com es felicita.
  Ariadna i Paula, el bloc no es va crear a l’Albéniz, sinó que va començar a Premià i nosaltres ens vam afegir al carro des del principi. És per això que a hores d’ara hi podem trobar un munt d’articles d’aràcnids badalonins.
  Pau, aquest estiu no he tingut temps de publicar un article “De itinere”, però si mires la capçalera del meu EWC podràs comprovar on he estat i veuràs que el món clàssic també m’ha sortit a l’encontre.
  Valete, discipuli et descipulae

 13. Marina Salas

  Χαίρετε! Salve!

  Felicitats a tots els aràcnidsi aràcnides que van filant a poc a poc aquest blog! I és clar, felicitar també als seus creadors i creadores per tota la feina que ha fet possible la seva existència.
  Amb il·lusió, escric el meu primer comentari com a aràcnida, i que millor que començar per una celebració. Aquest és el meu primer any en el món de les clàssiques, tot i que a casa, la mare ja m’hi havia deixat fer un tastet. Començo primer de batxillerat i amb ell una nova etapa que em permetrà descobrir tota una llengua, una cultura, una civilització…, ben nova però a la vegada tan propera a nosaltres. Tan en la matèria de llatí com de grec, serà un plaer poder treballar en línia amb altres alumnes, professors, curiosos…, i tot aquell que vulgui deixar petjada al blog “Aracne fila i fila”.
  Ens anem veient companys!

  Salut des de l’Institut Albéniz, Badalona!

  MARINA

 14. Teresa Devesa i Monclús

  Χαίρε, Marina, estic segura que serà un batxillerat molt i molt profitós, especialment per aquesta empenta que t’ha dut a llençar-te a l’edició d’un article gairebé des del primer dia. Esperem amb molt d’interès a comprovar-ne el resultat a l’Empremta d’Orfeu.

 15. Pingback: Fem verema de poesia? | Aracne fila i fila

 16. Ana Mª Falcón Durán

  Salve!

  L’any passat vaig conèixer aquest blog i és el més interessant i productiu que conec. L’aspecte ha canviat respecte al de l’any passat, ara està millor. Moltes felicitats i espero que segueixi complint anys aquest blog i que les generacions que vinguin després el continuïn visitant.

  Valete 🙂

 17. Anna Ferrón

  Χαιρετε!
  Durant aquest mes que portem de curs he tingut l’oportunitat de poder visitar alguns articles d’aquest blog. Espero que dins de poc pugui aportar algun que altre article i formar part d’aquest blog tan interessant que entre tots heu format.

 18. Chaima Anzaoui

  Moltes felciitats aràcnids i aràcnides!

  Me n’alegro formar aquest bloc, en el que podem gaudir dela historia d’introducció de cultura a les notres vides.Fa quatre anys que formo aquest bloc , i estic orgullosa de poder esment de les meves idees i poder introduïr coses noves.Sobre tot, s’ha de felicitar la promotora i la editora d’aqeust bloc, per l’esforç de portar-ho endavant juntament amb els alumnes del seu centre.Un bloc que té una existència molt gran en el moón grec i roma.

 19. Rebeca Barroso

  Salvee 🙂

  És el primer any que visito aquest bloc, crec que ens pot aportar moltes coses productives .
  Felicito a l’editora d’aquest bloc, ja que està molt bé treballat i amb molta informació interessant!!!
  Espero que aquest any a llatí encara que m’hagi incorporat tard en vagi molt bé!!

  Valee!!

 20. Andrea Muñoz

  Felicitats 🙂
  Sempre he pensat que aquest blog li queden la tira d’anys per complir. Estic orgullosa de formar part de L’Aracne i també em satisfà veure com cada vegada hi han més persones que s’uneixen a les llengües clàssiques. També voldria dir que he après coses que mai m’hagués imaginat i que encara em queden moltes més
  Un salut Margalida i Teresa

 21. Teresa Devesa i Monclús

  I tant que te’n queden, Andrea, especialment si treballes amb ganes com fins ara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *