XVII Mercat romà de Iesso a Guissona

 

“Guissona està impregnada de vestigis romans, testimoni de l’antiga ciutat de IESSO (segle II aC al segle VII dC). Cada any recuperem el nostre passat romà el tercer cap de setmana de juliol, durant la celebració del MERCAT ROMÀ DE IESSO.
El mercat implica un treball escenogràfic important que queda plenament vestit gràcies a la creixent participació popular. Guissona s’omple de patricis i plebeus. Els ciutadans de Iesso es vesteixen de romans, els comerciants engalanen les parades, les entitats prenen protagonisme i algunes colles d’espontanis ens diverteixen d’allò més.

Junts configuren un entramat d’escenes i creen un conjunt d’espais temàtics que ens ajuden a viure l’esperit de la Iesso romana.

El mercat també ofereix una extensa mostra de productes artesans. El Museu de Guissona i el Parc Arqueològic obren les portes als visitants de l’antiga Ciutat de Iesso”.

Més fotografies a Facebook Mercat romà Iesso

(Guissona està a la comarca de La Segarra).
Bones vacances!
Ester Falip

Professora de Llengua i Literatura Castellana
Institut Castellar del Vallès

3 thoughts on “XVII Mercat romà de Iesso a Guissona

  1. Margalida Capellà Soler

    Moltes gràcies, Ester! Sens dubte una reportera d’excepció a les terres lleidatanes! Dia 20 és el dia de Santa Margalida i tots els anys estic fora de Catalunya! A veure si l’any vinent no em perdo aquest formidable mercat romà i podem coincidir a Iesso! Ens veiem abans a II Paideia! Bones vacances!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *