El llatí fins i tot en les aplicacions dels mòbils

Actualment molts joves tenen mòbils de sistema Android amb internet i amb aquests es poden descarregar aplicacions. Una d’aquestes, molt popular i coneguda entre els adolescents, s’anomena Invenio Carmen que s’utilitza per descarregar música gratuïtament i aquesta queda directament guardada a la memòria del mòbil o on tu decideixis guardar-la. Abans només era possible descarregar-la en els smartphones, ara també està disponible per a Iphones, Ipads

Va ser inventada i desenvolupada per Evgeniy Zadko i la aplicació es deia Invenio Carmen, però se li va haver de canviar el nom ja que aquest nom va ser bloquejat per Google i es va passar a dir Invenio Music. Funciona de manera bastant fluida i permet descarregar una quantitat indefinida de cançons i de tots els cantants més famosos a nivell internacional. Simplement amb posar el nom de la cançó o de l’artista en el buscador de l’aplicació es troba la cançó i apareixen diferents opcions i et permet escoltar-la abans de descarregar-te-la. Apareixen diverses opcions de la mateixa cançó per tal de poder comparar entre les altres la qualitat del so, alguns errors en interferències…

Jo em vaig descarregar aquesta aplicació i vaig arribar a veure que el nom de l’aplicació estava en llatí. Al principi, només em vaig fixar en què carmen estava en llatí ja que en una de les tasques del moodle tractava sobre cançons i es deia Carmen Circense, aleshores vaig relacionar el nom de la tasca amb el de l’aplicació i vaig adonar-me’n que l’aplicació tenia una paraula en llatí. Més tard, per practicar traducció buscant una paraula vaig trobar el mot invenio i aleshores, de sobte, em va venir al cap el nom de l’aplicació. Invenio que en català és trobar i carmen que és cançó.

Coneixíeu aquesta aplicació? Us havíeu adonat que era en llatí? Per què creieu que estava escrit en llatí? Està ben escrita?

 

Uxue Avilés

2n Batxillerat.

Llatí

5 thoughts on “El llatí fins i tot en les aplicacions dels mòbils

 1. Margalida Capellà Soler

  Uxue, jo no coneixia aquesta aplicació! No sé si l’Elisa la coneix, li anirà bé per al seu treball!

 2. munyoz.andrea

  Aquest programa el tinc instal•lat al meu mòbil i va molt bé Pots buscar qualsevol tipus de música i la troba pots escoltar-la i ala vegada en dos segons o així ja esta descarregada i guardada en el teu mòbil. La recomano
  No sabia el seu significat i m’ho heu aclarit. Es veu molt bé que cada vegada més s’utilitzen referències clàssiques tant en marques comercials i en programes de mòbil o via Internet.
  Vale!

 3. Maryam Alaoui

  Salve!

  Jo no coneixia aquesta aplicació!! Crec que està molt bé que estigui escrita en llatí, jo no sabia el significat d’aquestes dues paraules però ara ja se que volen dir.

  Vale!

 4. Soukaina Anzaoui Anzaoui

  Jo no coneixia aquesta aplicació, gràcies a la tasca de comentaris extres , perquè he consultat aquests apunt interessants, està molt bé que estigui escrita en llatí l’aplicació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *