5 thoughts on “Quae fabula ovidiana est?

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Andrea, Marta, FELICITER! M’ha agradat molt que hàgiu tingut la iniciativa de fer soles aquest apunt a partir d’una de les Propostes de lectura de Narracions de mites Clàssics però recitant el text llatí d’Ovidi per celebrar el 12 del 12 del 12 a les 12. També m’ha agradat que hàgiu fet un apunt de diferents nivells: quart d’ESO i primer de batxillerat.

  No sabia que fossis unes amazones tan excel·lents! M’han encantat els vostres cavalls! Per cert, com es diuen els de veritat? A veure si aviat els companys endevinen i expliquen el mite i saben quin nom té allí l’equí! Quina altra recreació d’aquest mite tenim publicada al bloc? Per acabar, quina referència clàssica s’amaga en el mot amazona?

 2. Andrea Balart

  Salve!

  Abans que res m’agrada molt les fotos dels vostres caballs, és una sort poder-ne tenir un. Crec que el mite que heu fet és Ocíroe la filla del centaure Quiró que al revelar el futut d’Esculapi, fill d’Apol·lo i també el futur tràgic del seu pare els déus la van convertir en euga.
  El que preguntes Lida sobre el mot amazona no sé ben bé si es refereix a les dones guerreres que vivien sense els homes.

  Vale!

 3. irina

  Que bonics els cavalls Marta! J’ha m’agradaria a mi tenir un cavall.
  No n’estic segura però crec que és el mite de Ociroe. Ociroe era la filla d’un centaure i tenia el do de veure le futur, i tot i ser-li prohibit ella li va rebelar el futur al seu pare i a Asclepi i per això va ser transformada en un cavall. Crec que al bloc hi havia un apunt sobre una història de ocírroe que estava en un power point però no mk’enrecordo de com es deia. El prefix hipo ve de hipòdrom.

 4. Margalida Capellà Soler Post author

  Efectivament, Andrea, em referia a les guerreres mítiques. Sabeu per què rebien aquest nom?

 5. Marta Bautista

  Salve!!!

  Molts bonics els cavalls Marta, a mi també m’agradaria tenir-ne un. No estic segura però crec que es el mite d’Ociroe. Ocire era filla d’un centaure i tenia el poder de veure el futur, ella li va rebelar el futur al seu pare i llavors es va transformar en un cavall.
  Crec que el mite era aquest.

  Vale!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *