L'”estranya” relació, o no…

Quants cops hem vist alguna imatge, un objecte, una cançó, etc, i ràpidament ho relacionem amb amb la cultura clàssica ?
A mi això em passa sovint. Per exemple, tothom sap que són les muses? Doncs, hi ha moltes obres que hi fan referència, per exemple, La cançó de la noia de l’altre cantó del bar, de Sau.

L’altre dia vaig engegar el televisor i com que la variabilitat de sèries actualment és exquisida, vaig acabar triant un pel·lícula de dibuixos titulada Astèrix i Obèlix en les dotze proves. Us sona? Potser he de continuar explicant. Doncs, l’argument d’aquesta pel·lícula és molt senzill. Astèrix i Obèlix havien de passar dotze proves diferents per derrotar Cèsar, i així aconseguir el poder absolut de Roma. I ara, ho podeu lligar amb alguna llegenda? És clar que sí! Amb la llegenda d’Hèrcules, l’heroi que va haver de superar dotze proves diferents per Euristeu.

La relació entre la mitologia i l’actualitat és el que m’agrada més de la cultura clàssica ja que és fascinant lligar-ho tot. Potser la més senzilla de les coses té alguna cosa relacionada amb les arrels del passat. Una senzilla relació, o una estranya relació ?

Anna Solà

4T ESO Llatí

Sant Hilari Sacalm

38 thoughts on “L'”estranya” relació, o no…

 1. Iván Zapico Fernandez

  Salve!!!
  Crec que en tots els dibuixos animats han estat inspirats per mites classics ja siguin coneguts o no.
  Per una altre part, la cançó no l’havia escoltat mai també es que aquest estil no m’agrada molt.
  Vale!!!

 2. Yasmina Berkane Pais

  Salve! 🙂

  Aquesta cançó hem sonava molt i és molt bonica, els referent els el trobat amb la pista que ens ha donat l’Anna de que està relacionat amb les muses, crec que és pot veure quan parla de la noia perfecte, amb totes les seves virtuds.
  I en la pel·lícula d’Astèrix i Obèlix el referent el trobem en les 12 trobes que han de fer igual que en el mite de Hèrcules.
  VALE!

 3. arcos.carla2011

  Saalveee!!!

  És per mi el primer any fent llati i la veritat esque no havia recapacitat sobre aquesta relació entre la actualitat i els mites clàssics. És una cosa que m’agrada ja que considero que és bo pels infants veure una mica de dibuixos amb influència d’aquests mites clàssic ja que penso que els aporta moltes coses.
  Valleee!

 4. gomez.luque2011

  Salve!
  Doncs jo la veritat es que tampoc havia escoltat aquesta cançó. Jo també he vist y llegit histories de astèrix i obèlix, crec que la meva mare te uns còmics de cuan ella era petita, que els llegía.
  El referen que porta aquesta pel.licula, és la relació que tenen amb l’Hèrcules, que han de fer les 12 probes.

  vale!

 5. Mireia Moral

  SALEVE!
  La canço o l’habia escoltat mai. Crec que els referents, estè relacionat amb alguna cosa de les dones perfectes, com les musses.
  I del dibuixos d’Astèrix i Obèlix, jo la relació que tenen amb el mite de Hercules ja l’habia trobat fa temps, peruqe de petita els veia.
  VALEE! =D

 6. Margalida Capellà Soler

  Per què no cliqueu damunt l’enllaç i així us resultarà més fàcil d’establir els referents clàssics de La noia de l’altre cantó del bar!

 7. Laia Sánchez Puerto

  Salve!!

  No havia escoltat mai aquesta cançó, jo tampoc.
  He vist l’artícle m’he adonat que hi ha bastantes coses que tenen relació amb la cultura clàssica, com les muses, o en la pel·lícula d’Asterix i Obèlix les proves que va haver de superar Hèrcules per derrotar Euristeu.

  Vale!

 8. Margalida Capellà Soler

  Laia, però no has clicat damunt l’enllaç; per tant, continuem com abans, sense saber quina relació té la cançó amb una obra de la literatura grega i amb un personatge de llarga tradició literària!

 9. aida.alvarez1220

  Salve!!
  La cançó ja l’havia escoltat altres cops, y respecte al tros de Asterix i Obèlix, jo ja m’havia adonat de que tratava sobre Hercules, ja que bueno.. de petita era una petita fan d’aquesta serie de dibuixos animats.

  valeee

 10. Eva Perez

  salve!
  la cançó no l´havia escoltat mai, y el tros d\’Asterix i Obèlix, ja s´havia qyue era sobre Hercules, ja que aquesta serie sempre a tractat sobre temes mitologics i aixo..

 11. lourdes caparros

  Salve!

  Tens tota la raó,hi han moltes coses que tenen relació amb les coses classiques,jo la pel.licula d’asterix ja l’havia vist pero la canço no l’havia escoltat..

  VALE

 12. ihssan

  salve!
  crec que hi ha relació entre els dibuixos i la mitologia, crec que els dibuixos són inspirats majoritàriament per la mitologia i intenten semblar-s\’hi el més que poden

 13. serna.marta2010

  Salve!!!
  Quin gran article, es força interessant. No havia escoltat mai la cançó pero he de reconèixer que m’ha agradat. Respecte a la pel·licula d’Asterix i Obelix si que la havia vist. Realment si que es veuen les relacions. Respecte a la cançó es veu la relació amb els temes clàssics com el tema de les muses. I respecte a la pel·licula he de dir que està plena de referències clàssiques principalment perque està ambientada a aquella època i parla de temes de la mitologia com la llegenda d’Hercules.

  Vale!!!

 14. Pingback: La cinta de Νίκη » Astèrix i Obèlix: missió Cleopatra</em<

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *