15 thoughts on “Qui és i què vol ser?

 1. Cristina Berjano

  A mi hem recorda a la Barbie! No m’agrada ja que les noies no han de ser així de primes, es a dir, la forma fisica no ha de ser un model a seguir per a les nenes petites. De petita m’enrecordo quan volia ser com la Barbie i tenir una figura espectacular com ella, i no vaig acabar molt bé.. però bueno és passat!
  No m’agrada que les nenes es centrin en les formes fisiques i deixin de banda com es una persona realment al món.

 2. pardo_fernan

  Estic segura que és una Barbie i, per com està representada, crec que intenta imitar a Afrodita.

  Anna.

 3. Zicora

  Salve!!!.

  Es una nina Barbie, i crec que imita a la Venus de Melo.
  La veritat es que esta molt ben representada.

  Valeee.

 4. Alícia Roure

  Salve 🙂 !
  He reconegut ràpidament a la Barbie! Deu ser que m’ha vingut un aire de la meva infància. I penso que imita a Venus. A mi la Barbie de petita m’agradava bastant, i és veritat que no està gaire bé centrar-se només en el físic, però si sóc sincera m’agrada aquesta estètica, és a dir, noia prima, etc, tot i que entenc que no tothom pot ser així.
  VALE 😀

 5. Teresa Devesa i Monclús

  Quina peça més maca, Valèria! Us proposo que busqueu d’altres representacions d’Afrodita i les poseu en comentari. Si se n’hafet algun article, poseu l’enllaç. Els de l’Albéniz en teniu una molt a prop!

 6. baga.laia2012

  Em recorda a una Barbie! I vol imitar a la Venus de Melo.
  Està bent feta, m’agrada, i s’assembla bastant, menys per la cara, la de vritat sembla més vella.

 7. Jordi Berdún Pérez

  Salve!!

  Doncs jo diria que té tota la cara a la Barbie i vol representar a una venus. I sincerament, m’agrada per què fa ús de una nina relativament moderna amb una figuració pròpia clàssica. A més , duu un paral·lelisme de bellesa entre la nina i el que vol representar. A més , es força original!

  Vale !

 8. Júila

  Hola!

  Efectivament, jo també diría que és la barbie imitant la Venus de Melo.Per si algú no ho sap,l’afrodita de Milos (“Αφροδίτη της Μήλου”), més coneguda com Venus de Milo, és una de les estàtues més representatives del període hel·lenístic de l’escultura grega, i una de les més famoses escultures de l’antiga Grècia.
  Personalment, no m’agrada aquesta imitació degut a que odio les barbies, són nines que ha fet una empresa per vendre i per culpa seva moltes nenes s’obsesionen només en el físic i es volen assemblar a elles amb menys d’acceptar-se perquè és el prototip de bellesa.
  A més a més, portar-les a sobre es feia cansat, m’enrecordo que jo sempre les portava pel cabell arrosengant-les jajaj.

  Bueno fins un altre, Adeu!

 9. Carla Pallach Ros

  Hola!!
  Com ha dit molt bé la Júlia, aquesta barbie representa la Venus de Milo. Actualment la Venus de Milo original està exposada al museu Louvre de Paris.
  La Venus de Milo ha influit a d’altres obres d’art posteriors, com per exemple a Les Menottes de cuivre (1931) del pintor René Magritte o a Vénus de Milo aux tiroirs i Le torero hallucinogène (1970), dues pintures de Dalí. I ara, a més, ha influït a la barbie.
  Venus, Afrodita en grec, és filla de Zeus i és la deessa de l’amor i la bellesa. Els seus atributs són la petxina, el colom i la poma d’or, l’origen de la qual el trobem en l’episodi mític anomenat “El judici de Paris”.
  Jo crec que es una rèplica bastant fidel a l’original tot i que la veritable Venus de Milo no somriu i té una mica més de formes al cos, tot al contrari que la barbie que es mostra somrient i amb una figura de passarel·la. Aquesta nina no crec que influeixi massa a les nenes més que res, perquè deu ser tan cara que la tindrà alguna persona amb més diners i amb una afició a col·leccionar-les.
  A Badalona també tenim una Venus al museu de Badalona de qui va parlar la nostra companya Núria en aquest article.

  Adéu!!

 10. Teresa Devesa i Monclús

  Interessant la reflexió de la Júlia sobre els interessos comercials i la manipulació. Ara bé, et felicito, Carla, per haver definit la divinitat de manera completa i haver-la relacionat amb l’article de la Venus de Badalona. Per saber si realment aquesta és una peça de museu molt cara, podem preguntar-li a l’autora de l’article, la Valèria, on es troba la figura. Jo tinc la meva teoria…

 11. Cristina Ortiz

  Hola!
  Està molt clar que és una representació de Venus, amb el cos i la cara de Barbie.
  A Badalona hi ha una altra representació de Venus. És una estàtua de marbre de mida molt petita,i aquesta significava la prosperitat de la ciutat de Baetulo.(Badalona) Durant l’hel·lenització, Venus va ser identificada com a l’equivalent de la deessa grega Afrodita.
  L’enllaç d’aquest article l’ha deixat la Carla.
  Respecte a el que s’ha comentat sobre si la Barbie es bona o no, a mi m’encantava i pense comprar-la a les meves filles jajaja. Gairebé totes les altres nines que hi ha son igual de primes, amb la diferència que la barbie és mes guapa. Jo en tenia moltes i no m’he obsessionat mai amb el físic.
  Adéu

 12. Teresa Devesa i Monclús

  Si no és que et dones molta pressa a tenir descendència, Cris, potser aleshoes ja no hi harurà Barbies o l’ideal de bellesa haurà tornar a canviar cap a formes més generoses. Mai se sap…
  Valèria, gràcies per l’enllaç, ja has has vist que el teu apunt ha donat per molt. La verita és que jo pensava ue l’havies fet tu. Com que ets una artista…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *