21 thoughts on “El reconeixeu?

 1. Margalida Capellà Soler

  Moltes gràcies, Valèria! A veure si els aràcnids el reconeixen i et responen!

 2. Margalida Capellà Soler

  Eulàlia, ho dius per El metge d’Atenes? No és Hipòcrates el del dibuix.

 3. Margalida Capellà Soler

  L’has encertada, Cris! Doncs, ara és el moment d’estirar el fil i explicar amb els nostres mots i amb enllaços a pàgines representatives què en sabem…

 4. Eulàlia

  Era l’autor de l’Odisseu i de l’Íliada. I va viure durant el màxim esplendor cultural grec.

 5. Margalida Capellà Soler

  Eulàlia, vols dir més aviat que de l’Odissea? És realment l’autor de la Ilíada i de l’Odissea? Què més en sabeu? Quan va viure? On? Què veien els grecs en Homer? Què és la qüestió homèrica?….

 6. Zicora

  Si que es veritat que es Homer, s’en deia que era cec i era originari d’Esmirna, crec que per el Mar Negre, i s’ha li atribueix las 2 obras mes importants que s’han trasmes oralment: l’Ilíada i l’Odissea. La questió Homérica es el debat en el que es planteja si de veritat va existir l’autor.

  Valeee.

 7. lourdes caparros

  És l’autor de l’illiada i l’odisea. Va viure a Esmira.Els grecs es plantejaven si realment Homer va existir o no.

  Valee

 8. Eulàlia

  Homer va viure en el segle VIII aC (Èpocà Clàssica) a l’Antiga Grècia. Suposadament és l’autor de les cèlebres obres “Odissea” i “La Ilíada”.
  La seva poesia tractava temes èpics.
  Hi han investigadors que es plantegen que el personatge d’Homer hagi existit de veritat.
  En algunes poblacions, Homer va esdevenir un heroi i fins i tot hi va haver culte dedicat cap a ell.

  La poesia èpica grega es comença amb “l’Odissea” i la Ilíada” d’Homer. Homer també és autor d’altres obres menors (els trenta-tres himnes). Homer sovint explica que la seva poesia prové de la inspiració que li coincideix la Musa.
  Alguns artistes han reproduit la imatge de l’escriptor com a un ancià i cec.
  El seu lloc de naixement es troba a Esmirna o a l’illa de Quios, no es sap del cert.
  També es diu que el poeta visqué durant la llegendària guerra de Troia.

 9. Zicora

  Salveee.

  Des de l’antigor, la tradició atribueix a Homer el creador de l’Ilíada i l’Odissea. També va ser autor dels anomenats 33 Himnes, dedicats a las 12 divinitats. Una cosa molt curiosa es que mai parla d’ell mateix en les obres, sino la Musa, que relate las seves histories. El seu nom en grec es “Ομηροσ”, i principalment significa ” ostatge “, i amb aixó ens fa pensar que potser era un pobre vagabund que anaba de casa en casa. S’el consideraria originari d’Esmirna, per Quios, on van viure cap al segle VI aC, els Homèrides, familia de rapsodes dels que creien erene descendents d’Homer.

  Fins aviaaat. 🙂

 10. gimenez_tha

  Salve!

  El quadre és increible, m’encanta, la veritat és que s’assembla moltíssim als bustos d’Homer que hi ha, així que t’he de felicitar pel teu dibux!
  Bueno ara explicaré una mica el que se sobre Homer.

  Tot el que sabem d’Homer provè d’una elaboració llegendària, ja que el poeta no parla d’ell mateix, la Musa li dóna la inspiració i canta per la seva boca. També ens han arribat moltes versions d’època romana en què Homer és un ràpsode cec, ambulant i pobre, que se li atribueix pel seu nom, Ὅμηρος, que significa <> però també pot ser: ὁ μή ὁρῶν, <>, com a explicació per relacionar el seu nom amb la seva ceguesa. Tots els escultors han representat Homer com un home cec d’edat avançada.
  El seu lloc de naixment mai ha estat clar, però diuen que podria ser d’Esmirna, per Quios, una illa de les Espòrades al mar Egeu, on van viure cap al segle VI aC una família de rapsodes que es consideraven descendents d’Homer i es deien els Homèrides.

  La qüestió homèrica és la pol·lèmica filològica sobre l’existència d’Homer com a autor de la Ilíada i l’Odissea que enfronta els ulitaristes, els quals defensen la unitat de l’autor, i els analistes, que neguen l’existència d’un autor personal. En un principi la tradició atribueix a Homer l’Odissea i la Ilíada, però hi ha crítics que posen en dubte l’existència d’Homer a partir de treballs de l’abat d’Aubignac i el filòleg alemany Wolf, que deien:

  1.- Que no havia existit un Homer autor de la Ilíada i l’Odissea.
  2.- Que els dos poemes no podien ser escrits pel mateix autor ni en la mateixa època.
  3.- Que no eren obra d’un autor personal i únic.

  Bueno aquí està tot, diria jo.

  Adeu! 😀

 11. Marina Garcia

  Aquest dibuix, que està molt ben fet, és Homer, com ja molts heu dit.
  Homer sembla que va néixer a Esmira o a Quios, a les Esporades, durant els segle IV aC.
  El nom d’Homer pordria venir de “Ὅμηρος” que vol dir “Ostatge” o de “ὁ μή ὁρῶν” que vol dir, “el que no hi veu”.
  Es deia que aquest autor, era ceg, i que segurament era rapsode.
  A Homer, se li atribueixen la “Ilíada” i la “Odissea”. Tot i això, hi ha la qüestió homèrica, que és la polèmica filològica sobre l’existència d’Homer com a autor de la Ilíada i l’Odissea que enfronta els unitaristes, que són tots aquells que creuen el qué és ell el veritable autor, i els analistes, que són els que neguen que fós una única persona la que va escriure aquestes obres.
  Els que no creuen que Homer sigui l’autor d’aquestes obres, defensen que han d’haver estat escrits en époques diferents , i per persones diferents, ja que segurament podria ser diferents cants independents, de tradició oral, que posteriorment van ser units.
  Actualment es creu que Homer no ha pogut escriure la Ilíada i la Odissea, ja que són molt diferents. La Ilíada és una obra molt més monotona, i en canvi la Odissea és molt dinàmica i va seguint moltes aventures diferents. A la Ilíada apareixen escenaris reals, i a la Odissea, apareixen tant reals, com fantàstics. Els déus es comporten diferent, a la Ilíada són molt més arbitraris. Per això sembla que no va ser Homer, qui va escriure les dues obres.

 12. Teresa Devesa i Monclús

  Felicitats Valèria, la nostra artista de primària (aviat ja d’ESO, com passa el temps!). Les teves col·laboracions, cada vegada més madura sempre són ben rebudes. Ja veus que l’han encertat a la segona, això deu voler dir que ho has fet molt bé!
  Gràcies, Cristina, per haver donat la clau per als comentaris posteriors.
  Marina i Thaïs, heu devigilar amb l’ortografia i qüestions tipogràfiques que no em canso de repetir com la utilització de la cursiva en els títols; la Marina n’ha posat alguns entre cometes, però després ja ha s’ha relaxat i n’ha deixat alguns sense marcar. Pel que fa a l’estil del comentari, em quedaria amb la redacció més personalitzada de la Marina i no tan esclava de la disposició de la informació del llibre. Thaïs, no sé per què no ha sortit les possibles traduccions de l’antropònim de l’autor.
  En els dos casos, hi trobo a faltar la referència a la poesiva viva, sense recolzament escrit, com a motiu d’aquesta incertesa en l’autoria.
  Bona sort demà a l’examen!

 13. Cristina Berjano

  Homer, és el suposat autor de les obres literàries més antigues conegudes a Europa: els poemes orals la Ilíada i L’odissea. També se li atribueixen un seguit d’obres menors que són conegudes com els Himnes menors.
  Segons Heròdot, Homer, va néixer al voltant del 850 aC però altres fonts antigues va donar dades molt més a prop de la suposada època de la guerra de Troia.[4] La data de la Guerra de Troia va ser determinat el 1194-1184 aC per Eratòstenes, que es va esforçar per establir una cronologia dels esdeveniments científics i d’aquesta data, perquè està guanyant el suport de les recents investigacions arqueològiques.
  Els antics grecs creien, en general, que Homer va ser un personatge històric
  El problema Homeric, vol dir que és algo inmens.

 14. Laia Bagà

  És Homer, l’autor de l’Ilíada i l’Odissea.
  No es sap res d’ell en persona

  La Ilíada se situa en l’últim any de la guerra de Troia, que constitueix el teló de fons de la seva trama. Narra la història de la còlera de l’heroi grec Aquil · les. Insultat pel seu comandant en cap, Agamèmnon, el jove guerrer Aquil · les es retira de la batalla, abandonant a la seva sort als seus compatriotes grecs, que pateixen terribles derrotes a mans dels troians.

  L’Odissea narra el retorn de l’heroi grec Odisseu (Ulisses en la tradició llatina) de la guerra de Troia. En les escenes inicials es relata el desordre en què ha quedat sumida la casa d’Odisseu després de la seva llarga absència. Un grup de pretendents de la seva esposa Penélope està acabant amb les seves propietats.
  El relat abasta seus deu anys de viatges, en el curs dels quals s’enfronta a diversos perills, com el gegant devorador d’homes, Polifem, ja amenaces tan subtils com la que representa la deessa Calipso, que li promet la immortalitat si renúncia a tornar a casa.
  Els antics grecs creien que Homer va ser un personatge històric.

 15. Miriam pelegrina

  Homer és el suposat autor de les obres literàries més antigues conegudes a Europa: els poemes orals la Ilíada i L’odissea. També se li atribueixen un seguit d’obres menors que són conegudes com els Himnes menors. Avui els himnes es consideren obres posteriors, però molts segueixen considerant Homer com l’autor o compilador de les epopeies.
  Es deia que Homer era cec.

 16. lourdes caparros

  Homer és autor de les obres literàries: la Ilíada i L’odissea. També se li atribueixen un seguit d’obres menors que són conegudes com els Himnes menors.

 17. noelia caballero

  El dibuix está molt ben fet.
  Homer és autor de les obres literàries: la Ilíada i L’odissea.Va néixer al voltant del 850 aC.
  La seva poesia tractava temes èpics.

  Vale!

 18. Eric Andreu

  És Homer, és l’autor de les obres literàries més antigues conegudes a Europa: l’Odissea i els poemes orals de la Ilíada. També se li atribueixen un seguit d’obres menors que són conegudes com els Himnes menors.

  Els antics grecs creien, en general, que Homer va ser un personatge històric, però alguns erudits moderns no ho creuen així.

  I no molt menys Valèria, dibuixes molt bé i el dibuix és plenament reconeixible.

 19. Chaima Anza

  M’agradat motl aquest dibuix Valeria, moltes felicictatss!!

  Ets una gran artista!

  Aquest dibuix representa, Homer que va ser és el suposat autor de les obres literàries més antigues conegudes a Europa: els poemes orals la Ilíada i L’odissea. També se li atribueixen un seguit d’obres menors que són conegudes com els Himnes menors. Avui els himnes es consideren obres posteriors, però molts segueixen considerant Homer com l’autor o compilador de les epopeies.

  Dit això, espero que ús serveixi de alguna cosa! 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *