Kylie Minogue recrea Afrodita i l’Olimp

Kylie Minogue va fer parada aquest  dissabte a Barcelona, en la gira mundial que està fent per presentar el seu últim treball “Aphrodite” del qual en Deka ja en va parlar en el seu treball de recerca L’emprenta d’Orfeu. La cantant australiana va recrear al públic del Palau Sant Jordi  la seva particular visió de l’Olimp i la destresa de la dea de l’amor. Aquí teniu la crònica de la notícia que en feien a Tv3:

Gaby

21 thoughts on “Kylie Minogue recrea Afrodita i l’Olimp

 1. Margalida Capellà Soler

  Moltes gràcies, Gaby, per pensar tant en nosaltres i fer-nos partíceps d’aquesta qualitat teva d’estar sempre atent a les notícies televisives curulles de referents clàssics i passar-nos ràpidament la crònica visual, que no sempre és fàcil!

 2. Francesc Franquet

  Els referents clàssics ens els trobem cada dia i en aquesta ocasió la cantant Kylie Minogue ha buscat la inspiració en la mitologia grega.
  Seria interessant que qui hagi pogut assistir a aquest concert de dissabte fes un comentari sobre quins elements de la mitologia clàssica ha observat tant pel que fa a l’escenografia i al vestuari.

 3. Núria Valls

  Em fa il·lusió comprovar com els alumnes estan amatents a les novetats relacionades amb el món clàssic. Quan he vist la notícia aquest migdia a TV3 he pensat quan trigaria a aparèixer un article a l’Aracne amb aquesta informació. És fantàstic l’eficàcia que demostreu! Gràcies Gaby per fer-ho.

 4. Teresa Devesa i Monclús

  A mi m’ha passat el mateix, Núria, tot llegint el diari aquest matí i precisament he pensat en el Gabi, que ens té acostumats apenjarels vídeos tan bon punt apareixen a televisió.

 5. Edgar Baena

  Quina sorpresa! No sóc fan d’aquesta cantant peró si que he escoltat alguna cançó seva, i es nota que té molt de talent.

  Ha fet un concert (pel que es pot veure) amb molts referents clàssics, tal com:

  -El partenó: Una representació molt visual i molt treballada d’aquest temple, encara que ella és Afrodita no?
  -La petxina: de la qual la Kylie “surt” i balla com si fos la propia Afrodita.
  -Soldats grecs: una representació molt bona d’uns soldats grecs molt i molt animats.
  -“Els Apol·lo”: Les dues representacions del déu de la mùsica amb les seves harpes o lires, encara que si no m’equivoco aixó són harpes.

  Tot aixó, sumant les vestimentes perfectament representades (de la cantant i els seus acompanyants) són tots els referents que he pogut trobar.

 6. Andrea Martínez Serrano

  Ja havia vist la notícia per la televisió.
  M’agrada que les arts estiguin relacionades d’aquesta manera, per temas tan especials com els clàssics, els quals personalment trobo d’allò més encantadors. Tot i que haig de dir que realment quan vaig escoltar el nom del disc i vaig veure els atributs els vaig trobar una mica equivocats, no us sembla? tot i que estan molt traballats, com tambè el escenari, que sembla impresionant des del sofà de casa meva.

 7. Ariadna Jiménez

  Un cop més, apareix un referent clàssic de la mitologia a l’actualitat. En aquest cas Kylie Minogue,una cantant, cantautora i actriu australiana, ens ofereix en el seu concert molts referents de la mitologia.
  Quan Kylie Minogue apariex de la petxina ens podem recordar de seguida de la deessa Afrodita, en grec Ἀφροδίτη, deessa de l’amor, la bellesa i el matrimoni.
  A més de la representació d’Afrodita els dos nois que es troben als costats porten una arpa, així doncs, podrien representar Apol·lo, en grec Απόλλων, déu de la medicina, de la bellesa masculina, de la música i de la poesia, tot i que l’atribut d’aquest és la lira no l’arpa.
  Per últim, també vull comentar la resta de ballarins, que van vestits de soldats.

 8. Jessica Llavero

  M’haguès agradat molt visionar el concert, no sóc fan directament de la Kylie, però és veritat que algunes cançons m’agraden, i més si el concert és amb temes clàssics! He de dir, que els referents són evidents, tot i que no gaire fidels. El vestit de la cantant simula la indumentària grega, però en aqust cas una mica curt. Tot i això, el muntatge és molt original i m’agrada.
  Aquest, és un altre article de referències clàssiques a l’actualitat, cosa normal ja que els nostres avantpassats van ser prou importants com per avui dia, tenir-los en compte.

 9. Carla A.

  Com sol passar, “els clàssics sempre tornen” (mai millor dit). Hauria d’escoltar les seves cançons noves, més que res perquè cada àlbum és d’una temàtica diferent.
  A nivell d’escena, a l’escenari es veu de fons la rèplica del Partenó, té les seves 8 columnes sense la part de dalt quadrada perfectament amb la part de les columnes. És una bona referència a la mitologia grega amb la seva religió, però no per representar amb Afrodita ja que la dea que hi resideix és Atena, en forma d’estàtua criselefantina.
  El vestuari no està gens malament: destaquen els colors blanc i daurat i tenen la seva part sensual, juntament amb les sandàlies d’inspiració grega, però no em quadra el fet que porti una espècie de cotilla que no existia, deu ser una incorporació actual (podria portar un peple o quitó, no?). Les joves del costat no em queda clar si són ninfes o qui són, amb els vels al cap semblen sacerdotesses encara que van massa provocatives com perquè en siguin. Probablement seran seguidores de la dea. Els homes situats abaix de l’escenari vestits de guerrers lluitant tenen uns vestits molt ben confeccionats i adients amb les batalles dels grecs com la de Troia, en la qual Afrodita intervé (els cascs amb la decoració, les proteccions a les cames o tòrax i l’escut en color daurat brillant dónen molt de joc, tot simulant els metalls utilitzats per la indumentària).

 10. Oriol Garcia

  Molt bon article! Aquesta es una gran artista, que com bé es diu adalt, vaig parlar-hi molt d’ella en el meu treball de recerca, i vaig comentar una mica la seva trajectòria musical i els punts mes importants d’aquesta artista. És normal, que en la seva gira tingui una recreació tan gran i tanta repercusió en la gent, on segurament hi van haver milers i milers de persones que van acudir per veure-la en directe.

 11. Teresa Devesa i Monclús

  Heu fet algunes precisions interessants, sobretot sobre el vestuari i l’escenografia. Està bé, Carla, que hagis concretat i implementat alguns detalls, perquè en els altres casos els comentaris són massa generals.

 12. Francesc Franquet

  Està molt bé la tasca d’observació que heu fet sobre els referents clàssics. La cantant més bé llueix atributs propis d’Hermes que no pas d’Afrodita. El fons de l’escenari és una reproducció d’un temple grec(no és una còpia del Partenó). També durant el concert hi ha un moment que la Kylie apareix a sobre d’un cavall alat daurat.
  Per tant podem comprovar que la cultura clàssica està present a la música actual.

 13. Margalida Capellà Soler

  Esteu atents perquè aviat publicarem les fotografies que l’amiga d’una alumna va fer del concert. Potser encara en trobarem més!

 14. Estefania

  Ave! lidaa
  molt interesant aquesta noticia lida =)
  i cantant amb el disfras de Afrodiita la aclavat molt =)

 15. Patricia

  Salve!
  Esta molt bé que una cantant, faigi servir cosas de la mitologia grega en els seus concerts. El vestuari esta molt bé i m’ha agaradat molt. Adamés Kylie salia molt guapa (:

 16. Thaïs Jiménez

  El video és genial i l’escenografia també.
  Es veu molt clar que aquest és el Partenó,amb les seves 8 columnes, però m’hauria agradat més una altra decoració en ser Afrodita la representada per la cançó i no Atena.
  El vestuaria m’ha encantat, els colors blanc i daurat són els millors per representar el vestuari grec i la forma sensual que tenen està molt bé per representar a Afrodita.

 17. sara

  Hola!
  Aquesta artista m’agrada molt, i el tema d’aquest ultim CD és molt interessant. A la part del video representa Afrodita com una deessa sensual i ens fa entrendre que era considerada la deessa més bella.

 18. Marina García

  Jo també vaig veure el reportatge per TV3.
  A mi m’ha agradat molt que una cantant com la Kylie Minogue hagui utilitzat un tema tant interesant com la mitologia clàssica. El moment en que surt de la petxina, representant el neixement d’Afrodita és molt maco, recordem que Afrodita neix dels testicles de Cronos, que li van tallar i tirar al mar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *