Els referents clàssics a la publicitat

Avui dia, tot i que no ens ho sembli, el món de la publicitat està impregnat de símbols i referents provinents de la cultura grecorromana. Si no us ho creieu, podeu comprovar-ho en un dels Google Maps de referents clàssics als establiments, que estem portant a terme entre tots, i també us deixo amb aquestes dues grans marques que ens parlen sobre els nostres avantpassats als seus anuncis.

El primer me’l vaig trobar fa un mes a un bar, i es tracta d’una llauna de Coca-Cola, mireu. Interessant, oi? He vist d’altres amb imatges de la Casa Batlló per exemple. Quin significat creieu que té?

Un altre anunci el vaig veure just abans de la meva exposició del Treball de Recerca i, tot i que no té un referent molt explícit, sí que el vaig relacionar amb aquesta importància, actualment en decadència, que li donaven els antics al nom. És una propaganda de Jeep que parla sobre la importància i el prestigi que pot comportar tenir un nom.

“Siente orgullo de tu nombre.

Porque tu nombre es lo que te define.

Porque tu nombre te hace ser quien eres,

Te hace ser único,

Y nadie puede quitártelo.

No hay nadie cómo tú.

Al igual que no hay nadie como nosotros.”


Què en penseu de tot plegat? Col·laboreu afegint més imatges  a Photobucket, a l’àlbum d’El Grec i la publicitat i afegiu-les a l’Slideshow!

Coty Ledesma,

Grec i Llatí de 2n Batxillerat.

5 thoughts on “Els referents clàssics a la publicitat

 1. Margalida Capellà Soler

  Precisament ara que estudiem Empúries tant a grec com a llatí has trobat, Coty, un referent emporità que jo desconeixia.

  Si els referents clàssics que trobeu són de lletres gregues us recordo que ja tenim obert un àlbum i un apunt.

 2. Ana Rosa

  Es curiós però desde que faig llatí, moltes vegades vaig pel carrer mirant coses per veure si tenen relació amb el món classic i penso que a la publicitat és un dels llocs on més es demostra la influència d’avui dia en aquesta època.

 3. Laia Sánchez Puerto i Rocio Molina

  Salve!

  és curiós com la cultura antiga roma i grega segueiz estan tan present en una cosa tan important per a nosaltres com és la publicitat. Gràcies a aquesta els empresaris poden vendre els seus productes i els facilita les vendes.
  Ens sembla perfecte que algu que té tanta insistència a la nostra vida quotidiana utilitzi tots els referent clàssics que hem estta estudiant tot aquest curs.

  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *