Lliçons d’etimologia a “Mi gran boda griega”

L’altre dia en Carlos Rocamora de segon de batxillerat va veure Mi gran boda griega (My Big Fat Greek Wedding) de Joel Zwick (2002) i va pensar en les nostres classes de grec i, segons el grec d’aquesta pel·lícula tot el món és hel·lènic. Mireu si no us ho creieu i fixeu-vos, entre d’altres, en les etimologies i amb l’aspecte de la seva casa:

Per cert, què n’opineu de tot plegat?

10 thoughts on “Lliçons d’etimologia a “Mi gran boda griega”

 1. yousra

  XAIPETE!
  Doncs en veure aquests fragments de la pel•lícula mi gran boda grega ,una vegada més ens demostra que totes les paraules o gairebé totes provenen del grec .
  En el primer fragment en diuen que els grecs van inventar la Democràcia ,la Astronomia i filosofia .
  Surten també alguns mots com :
  -Aracnofobia :aracno-aranya , fòbia-por= Por a les aranyes .
  -Quimono :quimono-fred=Una prenda de roba
  i altres dos al segon fragment.

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  You, però, realment et creus l’explicació de quimono? Fes recerca i entendràs la ironia!
  S’ha d’escriure en grec els ètims d’aracnofòbia i així aneu pràcticant amb el teclat.

 3. stefanny

  Hola
  Aquesta peli yo le vist 😀 es molt graciosa,també explica moltes coses sobre Grècia,costums,,,etc

 4. Sílvia Espinach García

  Χαιρετε!
  Aquesta pel·lícula ja l’havia vista i és cert, el pare pretén que tota la civilització actual prové del poble grec. La llengua, les costums… tot! I fins i tot, acaba per inventar-se allò que no sap per demostrar la potència de la seva pàtria com el cognom Miller o la paraula quimono.

  Per practicar una mica el grec, m’agradaria intentar escriure el nom de la protagonista en grec:
  Μία Πορτοκάλος (Mia Portocalos)

 5. badoyan_kna

  Aquesta pel·lícula és molt bona, jo l’he vista. El pare durant tota la peli no para de dir que gràcies els grecs ara per ara tenim alfabet, política etc. En resum, els grecs i Grècia és el millor per ell 🙂 .
  I l’home té raó…

 6. llavero_jess

  Jo també he vist moltes vegades aquesta película, l’han donada mil vegadades a la televisió, però quan la donen sempre m’agrada tornar a veure-la. És una película d’humor que està molt bé i el que més em crida l’atenciósón les costums que tenen tan extranyes, com la de posar-se aquest líquid per netejar els vidres per curar tots el mals.

 7. jimenez_ar

  A la pel·lícula, el pare d’aquesta família preten donar una explicació, mitjançant la cultura grega( la seva llengua, els costums..)dona resposta a moltes qüestions de la seva vida actual, per ell tot té que veure amb el món grec.
  Per tant en aquest fragment del video apareixen paraules com aracnofobia, que és la por a les aranyes,la paraula quimono.

 8. Carlos Rocamora

  Χαιρετε!

  Aquesta pel·lìcula la vaig veure el mateix any que va ser estrenada, era petit i no entenia gaire cosa. Peró fa unes setmanes vaig enrecordarme de que em feia gràcia l’àvia de la familia i vaig decidir veure-la un altre vegada, no és una obra mestra peró té moments que fan molta gracia, ademes de que hi apareixen coses gregues molt tipificades. Va ser en el moment de Kimono quan m’en vaig enrecordar de la Margalida i vaig comentar-li aixó.

 9. Andrea martinez serrano

  Es molt bona aquesta pel·lícula, jo ja l’havia vist fa temps i del poc que m’enrecordo és que era una comédia burlesca sobre el matrimoni i no vaig trobar cap referencia del que diu l’autor de l’ article.
  La tornaré a veure amb consiencia després d’ un any fent Grec segur que trobo moltes coses que puc relacionar amb els meus coneixements.

 10. Irene Ruiz

  Xaipete!
  En aquests fragments trobem mostres d’etimologies gregues, i que això segueix vigent en la comunicació. També esmenta esdeveniments culturals grec que tenen gran importància avui dia, com la democràcia. Es una manera molt didàctica d’aprendre i enriquir-se culturalment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *