Júpiter i Cal·listo

Cada setmana a classe de llatí hem d’explicar un mite de Narracions de mites clàssics i després de posar-lo en comú, resolem els exercicis proposats a la guia de lectura, fem la feina manada en els blocs o en el Moodle per la Margalida. Quan va tocar fa un parell de setmanes resoldre l’enigma i fer després una recreació actualitzada a Ecce pictura VI, jo no vaig poder de cap de les maneres escriure res. En compensació, he fet per a tots vosaltres aquest muntatge i així els companys que no tingueu capacitat d’imaginar-vos històries, almenys podreu comentar aquí. Espero que us agradi.

Stefanny Restrepo

Llatí 1r batxillerat

20 thoughts on “Júpiter i Cal·listo

 1. Margalida Capellà Soler

  Stefanny, tot i que encara tens algunes faltes d’ortografia i de puntuació en aquest muntatge, crec que tens ben adquirida la competència audiovisual. A poc a poc, hauràs d’anar redactant millor i anar adquirint la competència literària. Aquesta vegada una cosa va per l’altra, val!

 2. Chaima Anza

  Salve!
  M’agradat molt el video( es molt original).Les imatges són molt maques i la canço m’encanta es cl“assica.
  Felicitats Stefanny per el teu treball!
  Vale!

 3. Sílvia Espinach García

  Ave!
  Stefanny, em sembla genial que hagis trobat aquest recurs perquè no trobaves la inspiració. El muntatge és genial, amb el Clar de Lluna de Bethoven, bona troballa!
  Espero que tinguis sort amb la propera recreació, anims!

 4. stefanny

  Ave ¡¡
  mercii a tots els meus companys pero comentar la meva recreació i per tot el aním que em donan amb els seus comenteris.

  Gràcies

  (K)

 5. Cristina Álvarez Barraca

  Salvete!!

  Felicitats Steffany, m’ha agradat molt el vídeo, m’agradaria tenir a mi aquesta capacitat de fer vídeos com el teu, però bé, ara n’estic aprenent.
  Com ha dit la Sílvia, molta sort en la pròxima recreació!

 6. Estefania

  Moltes felicitats stefany !!! 😀
  ho has fet molt be ames aquesta historia del amors de jupiter m’agrada molt
  espero que sigueixes aixi amor que vas molt be !
  😀

 7. Uxue Avilés

  Salve!!

  Penso que el vidio està molt bé, ja m’agradaria a mi tenir aquesta capacitat per fer vidios.
  Bon treball, felicitats.

  Vale!!

 8. Andreu Punsola

  Salve!

  Aquest treball està molt ben fet, la història de l’Óssa Major s’entén millor així. Feliciter. La música acompanya bé les imatges. Bona feina!

  Vale

 9. Ignasi D.

  Salve!
  Felicitacions pel bon treball realitzat per la Stefanny.
  La història es comprèn molt millor d’aquesta manera i ens podem imaginar com eren fisicament els personatges. Nosaltres també estem treballant amb les “Narracions de mites clàssics” i en la primera sessió varem treballar aquest mita concret i aquest treball m’ha acabat d’aclarir els dubtes que tenia.
  Júpiter té moltes històries diferents amb moltes dones i altres éssers perquè Júpiter representa el déu de tot i de tothom i ha de tocar tots els temes.
  En els mites clàssics tot té un doble sentit i els personatges represnten els valors d’algun aspecte. Els animals intervenen molt en la vida dels déus i en les narracions. Per exemple, en aquest cas, l’ossa després esdevé la constel·lació de l’ossa major i el seu fill el de l’ossa menor. Explicant, així, un altre fenomen de la vida.
  VALE!

 10. Teresa Devesa i Monclús

  Tens raó, Ignasi, que és un muntatge molt aclaridor i cal felicitar l’Stefanny pel resultat. Una imatge val més que mil paraules, oi?
  M’agrada, Ignasi, que hagis entès que els alumnes de Llatí heu fe fer un pas més, no quedar-vos en l’anècdota del mite i buscar-ne la simbologia i l’origen. Realment Júpiter és molt Júpiter!

 11. Mariona Sabanés

  Molt bona feina!! Ara ja m’ha quedat clar algún dubte que tenia sobre el significat de l’Óssa Major i l’Óssa Menor. És un molt bon video on s’enten molt bé el mite de Júpiter i Cal·listo.

 12. Chaymae Zaouaghi

  Salvee!!
  El treball explica bastant bé aquest mite, jo no sé fer vídeos així que en se molt poc però la música podia ser diferent o dinàmica no sé però els vídeos amb bona música enganxant molt però està molt bé el vídeo…
  Valeee!!!

 13. Juls París

  Salve!!
  Júpiter es va enamorar d’una caçadora anomenadaCal·listo, una dona molt bonica. Júpiter es va tenir que convertir en una dona anomenada Diana. L a dona de Júpiter (Juno) es va adonar de l’engany i de la seva gelosia va convertir a la ninfa en un ós. Cal·listo molt espantada s’en va anar corrents.Arcas (caçador i fill de la ninfa) estava apunt de llançar-li una fletxa ses adonar-se que era la seva mare. Júpiter va intervenir i va convertir a Arcas en óssa menor i el va dur al cer perque fes companyia a la seva mare (óssa menor)
  Vale

 14. Belén Cansino

  Salve!

  Molt bon treball! El vídeo explica molt bé el mite i sempre va bé assabentar-se de l’origen de coses que encara perduren com els noms de les constel·lacions.

 15. David

  Penso que el vídeo està molt bé, ja m’agradaria a mi tenir aquesta capacitat per fer vídeos. La història s’enten molt millor d’aquesta manera i així ens podem imaginar com eren fisicament els personatges
  Bon treball, felicitats.

 16. Ariadna Ruiz

  Salve!
  Molt bonic el video, m’agrada molt mirar videos d’aquesta mena i són molt interessants.

 17. Andrea Gómez

  Salve!
  Tot té un perquè i aquest video explica molt bé el mite que va donar nom a les dues constel·lacions, l’Óssa Major i l’Óssa Menor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *