I Vinalia Rustica a la Cella Vinaria

Diumenge passat vaig anar a la Vinalia Rustica com heu vist a El Fil de les Clàssiques i m’ho vaig passar d’allò més bé amb les recreacions del món romà. Si us la vàreu perdre aquí teniu la notícia a la televisió m1.

Què us ha semblat la crònica?

Valèria
Primària

13 thoughts on “I Vinalia Rustica a la Cella Vinaria

 1. Margalida Capellà Soler

  A veure què opinen els aràcnids i aràcnides, Valèria?
  Jo, a més, recomano llegir l’apunt de El Fil, consultar els enllaços i incloure en el comentari la resposta a aquestes i altres preguntes:

  quan se celebraven les Vinalia?, en què consistien?, en honor de quins déus i què en saben d’ells? Per què encara se celebren festes així a l’inici de la verema? Les reconstruccions històriques són una manera lúdica d’aprendre història? Per què cal conèixer el passat?, Què en sabeu dels romans? T’hagués agradat diumenge anar al CAT Teià i gaudir de la festa?…

 2. Georgina Tur

  Salve!

  El vídeo ha estat molt curiós, el que m’ha sorprés és el interès que tenen en aquest acte, en canvi aquí només reconeixem el dia i ja està, ni festes ni res.

 3. victoor!

  Salve Magistra Lida!
  Ego sum Victor
  Això se celebrava 2.000 anys enrrere concretament quant els romans conquerien la Laietània, la actual zona del maresme. Consistia en una festa per a inagurar la Verema.
  Va ser en *a Jupiter i Venus, els déus de el vi i l’amor. Aquesta festa se celebra en honor dels déus Jupiter i Venus. Les reconstruccions històriques penso que si que són una manera lúdica d’apendre, perquè així podem veure com era tot abans. Penso que cal coneixer el passat per assabentar-nos més de com vivien abans els romans per exemple i per veure el gran canvi i aventatges que podem tenir ara al segle XX.
  A mi personalment no m’hagués interessat gaire anar-hi ja que no és un tema que em cridi tant l’atenció com altres així que no m’importa.
  Vale Margalida!
  Victor!
  * honor

 4. sonia seve.

  salve.
  Les Vinalia es celebraben els dies 19 d’agost i 23 d’abril. Consistia rogarli al deu del raïm que madures.
  Es feia en honor a Dionís(Bacus o Jupiter) el deu del vi, Afrodita(Venus) la deesa del amor i Pluto(Hades) el deu dels morts. Les reconstruccions historiques son una manera ludica d’apendre perque tambe ho podem viure com ells.
  Cal coneixer el passat per saber el perque de coses que fem ara.
  A mi m’hauria agradat anar-hi.

 5. Margalida Capellà Soler

  Salve, Sònia! M’ha agradat molt la frase “Cal conèixer el passat per saber el perquè de coses que fem ara”.

  Teresa, aquí sembla que tenim una bona candidata per la nostra pràctida compartida a la reconstrucció històrica de Badalona.

 6. Teresa Devesa i Monclús

  M’apunto el seu nom, Margalida, perquè també m’agrada molt la frase.

 7. marona

  Ave !
  La Vinàlia eran dos celebracions que feien els romans i n’hi havien dos: la Vinàlia urbana (o priòria),i la Vinàlia rústica (o altera).
  La Vinàlia urbana es feia el 23 d’abril i s’obrien les botes de ví de la tardor passada en honor a Júpiter al qual se li oferia a Júpiter una part, i després la probaven els homes.
  En canvi, la Vinàlia rústica es feia el 19 d’agost que marcava el principi de la collita oferint-li a Júpiter un anyell (on en el moment del sacrifici trencava amb les seves pròpies mans un ram de raïms damunt el vi); la collita no podia ser portada al poble si no s’havia fet aquest sacrifici.
  El dia era dedicat a Júpiter i en part, a Venus.

  Personalment a mi, si em feu una reconstrucció històrica s’em quedarà més ben grabat a la memòria que no si m’ho tinc que estudiar.
  Espero que hàgi sigut productiva la meva informació repescada per la xarxa!

  Vale !

 8. patricia

  Salve !

  M’assembla molt interessant aquest video, perque pots veure como encara hi ha gente que conserva algunes tradicions de fa bastants anys. Ademés també es important saber que feien en aquells temps.

 9. Estefania

  Salve Margarida!!
  A mi aquet video m’assembla interesant perque gent d’ aquesta epoca s’ha interesat per com era la cultura del abans passats d’ Espanya.
  la Vinalia era una de les feste que es celebraba fa uns 2.000 anys en hunor del Deus Jupiter i Venus.Les reconstruccions ludicas es com tornar en el temps a aquella epoca.
  El pasat del romans es molt interesant perque gracies a ells nosaltres sabem mes del mon.
  A mi si m’hagues agradat anar.

  Vale.

 10. Hadijatou Camara

  Salve Lida!,Ego Hady sum.

  Margaalida encara no surto del meu xoc,es increïble el interès que li posen i les ganes en canvi aquí …
  Es molt interessant,valdria molt la pena assistir alguna vegada!

  La Vinalia se celebrava per inaugurar la verema,consistia en pregar als deus amb un grapat de raïm que premsava amb les mans el sacerdot( Flamen Dialis) i el suc que queia es el que donava per inaugurada la festa.
  Aquesta festa es feia en honor a Júpiter, el deu del vi i venus,la deessa de l’amor.
  Sincerament crec que si,a traves d’una reconstrucció històrica s’aprèn mes,es una bona forma d’aprendre,divertida i entretinguda. Conèixer el passat es Fundamentals per entendre la vida que portem ara.
  Si,hagués estat be anar-hi.

 11. Rabab

  Salve lida!!!
  Estic d’acord amb la hadi, és increible les ganes i l’interes que hi posa la gent.
  LA Vinàlia eren unes celebracions que feien els romans, s’obrien les botes de ví de la tardor passada en honor a Júpiter.
  La veritat m’agradaria haver anat perque sembla molt interessant i tambè hauria après molt, i a més a més m’ho hauria passat molt bé.

 12. Hugo Xavier

  Salve!!!

  Buen video…!!! porque asi se aprende como era la Historia pasada y como vivian en aquellos tiempos y esta bien q haga cada año la tradicion asi las personas miraran la historia de nuestros antepasados

 13. Pingback: Vinalia Rustica a la cella vinaria | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *