Les Danaides o la frustració

Del mite de les Danaides no en sabia res, tret que donaven origen a l’expressió castellana “el tonel de las Danaides” o la catalana “un pou sense fons” (sabeu què signifiquen i quan s’apliquen?) i que, segons la Margalida Antoni Saliere en va fer una òpera.

Què en sabeu vosaltres? Creieu que encara les Danaides simbolitzen la decepció, la frustració actual?

Lina Velasco
1r batx. Grec i llatí

11 thoughts on “Les Danaides o la frustració

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Per no saber-ne res, Lina, realment t’ha quedat un muntatge molt interessant. Gràcies per acompanyar-lo d’un fragment de Les Danaides de Salieri!
  Ara és qüestió de no frustrar-nos i d’omplir la pica de mica en mica en comptes d’esdevenir “un pou sense fons” com les pobres Danaides, per això cal no cometre actes d’ hybris!

 2. lina

  Ave Margalida!
  Primer gràcies per pujar el meu treball a Aracne.
  He fet aquest muntatge perquè el mite de les Danaides em sembla interessant i a més és un mite que té molt a veure en la actualitat,ja que el sentiment de frustració ho tenim tots en qualsevol moment de la nostra vida.
  vale! 🙂

 3. Coty

  Ave Lina! Un treball molt interessant, sempre està bé descobrir nous mites i refrescar-nos una mica!
  Us he sentit a tu i a la Margalida uns quants cops parlant sobre el tema i la veritat és que estic d’acord en aquesta història representa la frustració actual.
  Crec que sempre el més important és sentar bé les bases i un cop així podem omplir tot del que volguem, per exemple si som feliços ja les altres coses ens aniran omplint més i més o si comencem un curs ben atents segur que al final alguna cosa haurem après i entendrem tot. El que passa en aquest cas representa quan un no fa bé les coses des d’el principi, si les Danaides no haguéssin fet cas al seu pare, com Hipermnestra, potser després no haguessin passat per aquest càstig tant estressant.
  Felicitats Lina, per la troballa!
  Vale 🙂

 4. Irena

  Ave Lidaa:D
  oohhh les famoses Danaides, bon artícle a escollir Lina:D
  Aquí mirant l’artícle em vaig enrecordad que al camping romà de l’arc de Barà hi havien unes estatues de Danaide als lababos on també hi hanvien les dutxes y l’altre dia veient les fotos en vaig trobar dues que sortim la meva amiga i jo al costat de les estàtues. Vaig pensar en tu eh lidaa jajaj, per cret les he pujat a la carpeta de “Lina” al Photobucket;) le spodrien incluir o bé en aquest artícle o al del camping que vaig fer:D gràcies.
  Aquesta història com molt bé ens explica la Lina al power point explica el mite de Les Danaides, que van ser 50 filles de Dànao les quals es van tenir que casar amb els seus cosins, els 50 fills de Egipte.Totes menys Hipermnestra, ho van complir i al mateix temps el dia de bodes van assassinar als seus marits.
  La veritat es que és una tragèdia molt salvatge i violent, i el càstig que han de cumplir és una mica és difícil i inútil intentar omplir un tonel sense fons, però de totes maneres és el que toca.

  vale:D

 5. Margalida Capellà Soler Post author

  A veure, Ire, si puges aquestes fotos a photobucket a l’àlbum corresponent i les enllacem al muntatge publicat. Per cert, enllaça aquest article amb el teu per anar fent més grossa la teranyina!

 6. Margalida Capellà Soler Post author

  Ire, és preciosa! No la coneixíem. A mi Rodin m’encanta i la seva història amorosa també! La Marta Gallart m’ha passat aquest enllaç que us pot ajudar a entendre millor aquesta obra.

 7. lina

  ohh que interessant, m’agrada molt l’escultura i quina pena no haver vingut ahir. Gràcies Irena per fer l’enllaç.

 8. Margalida Capellà Soler Post author

  Creieu que l’expressió catalana “ser com la bóta de sant Ferriol” n’és equivalent?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *