Ad Tarraconem cum Germanis

Ja fa unes setmanes, van estar aquí els alemanys amb els que vam fer l’intercanvi, i, a part de visitar Barcelona (imperdonable no fer-ho!) també vam anar a Tarragona. Una guia ens va duur per una banda de la ciutat observant les restes romanes, encara que ens van separar en dos grups: els alemanys per una banda, i nosaltres per l’altra. Primer vam observar la maqueta de la ciutat romana, després vam reseguir la muralla i vam acabar observant el circ i l’amfiteatre. L’excursió i la guia en general van estar prou bé, encara que el millor és l’estat en el que es conserven aquestes restes després de 2.000 anys. Realment val la pena anar-hi, perquè no només està ben conservat, sinó que també l’entorn està molt i molt ben cuidat!
Espero que a les fotos es pugui apreciar mínimament com està cuidat l’entorn romà de Tarragona!

Toni Moreno
1r batx. de llatí

11 thoughts on “Ad Tarraconem cum Germanis

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Toni, per deixar constància aquí d’aquesta sortida a Tàrraco amb les teves meravelloses fotografies. Ara m’agradaria que comentéssiu a més del teu apunt, l’experiència de conèixer Tàrraco amb els companys alemanys de l’intercanvi, què recodeu, què us va impressionar, què us va decebre si és el cas,que possésiu els enllaços als diferents articles que hem publicat sobre Tàrraco als dos blocs. Us recordo que els alumnes de la Teresa varen fer una pila d’entrades interessants quan ells hi varen anar.

 2. Ana Rosa

  Ave!

  Les fotografies son molt maques!
  A mi, personalment, em va agradar molt anar a Tarragona. Va ser una sortida molt interessant i més si vam veure moltes coses. I pensar que fa molts anys allà va haver-hi gent visquen de la manera que ens van explicar les professores es increible.

 3. sasha kokina

  Que maco!! Pues la veritat es que si que valdria la pena anar-ho a veure!! Lida podríem visitar-ho.

 4. Margalida Capellà Soler Post author

  Sasha, si el curs vinent fas llatí a primer de batxillerat també hi aniràs! Tot i que acostumem a sortir per matèries i no per cursos, a Tarragona només hi varen anar els alumnes de llatí de primer perquè amb els alemanys ja eren una bona colla, més de setanta persones.

 5. Irena

  Avee Toni!:)
  Si,la veritat es que va ser un dia molt maco quan vam estar visitant Tàrraco, encara que hi va haver com sempre els piques entre les alemanes, enfi.
  I tant que si es poden apreciar, es que ets ja un fotògraf professional nen!
  Crec que va valdre la pena fer l’excursió, ja que vam veure totes les restes que van deixar els antics romans, i a més com podem veure a les fotos hi han molts de referents.
  valee

 6. sere eloisa velasquez

  M’agraden molt les fotos i les maqueta es veu molt realiste.Jo penso que val molt la pena ana-ri perque es una esperiencia increible y val la pena torna al pasat amb una mica de imaginació.jeje.

  Molt bon treball Toni Moreno.

 7. Rebeca Sánchez

  Tonii!xD Pf encara hi ha el problema amb les fotos? Be, igualment, si son fotografies fetes amb la camara i la mà del Toni son genials:)
  Realment va ser una sortida profitosa, tot i que jo ja havia anat l’any passat (havia fet el mateix recorregut fins i tot) va estar be fer-ho un altre cop:)
  Vale!

 8. lina

  Ave Lida! primer de tot bon article Toni, les teves fotos son molt bones!
  Si mal no recordo la sortida de Tarraco la varem fer fa un un mes o dos!
  El Conjunt arqueològic de Tàrraco, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 30 de novembre de l’any 2000. Comprèn 14 monuments, 11 dels quals estan situats dins del municipi.
  Un dels tants monuments que vam visitar i que més em va agradar, va ser l’Amfiteatre, construït pels romans aproximadament en la segona meitat del segle I dC.Lloc on van ser martiritzats sant Fructuós i els seus diaques Auguri i Eulogi.Sobre aquesta basílica s’hi superposà al segle XII l’església romànica de Santa Maria del Miracle.
  A part d’aquesta construcció em va agradar tot, però per llastima no vam visitar tots el monuments,ja que uns com per exemple el circ i el teatre no quedava gaire per veure, perquè estaven deteriorats i es conservava molt poc.
  En definitiva,és un lloc maravellos per veure, perquè és molt curiós veure com dintre de la mateixa ciutat es veu el contrast de les coses modernes amb monuments antics impressionants.
  vale!

 9. Coty

  Ave!
  Doncs jo també tinc unes quantes fotos de Tàrraco, pot ser es poden pujar al Photo Bucket no? Després m’ho miraré!
  Com hem parlat amb la Lida, justament aquesta ciutat que hem anat a visitar aquest any amb els companys de l’interncavi és la que ha sortit a la Selectivitat i, tot llegint l’exercici 4 de l’examen de llatí (exercici d’exposició d’un tema de literatura o de civilització romanes), he fet aquesta redacció:

  Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco
  Tàrraco, abans de transformar-se en una colònia més de l’Imperi romà, va estar habitada per un poble íber, possiblement els Cissis.
  Va servir d’allotjament d’hivern a les tropes d’Escipió l’Africà durant els anys 211 i 210 a.C (Escipió va arribar a l’any 217) i els habitants de Tàrraco, per l’ajuda i lleialtat als romans, van ser declarats com a socis i amics d’aquests. La conquesta va durar uns 200 anys.
  No queda gaire clar qui va atorgar la categoria de colònia a Tàrraco, doncs durant les lluites de Cèsar contra els partidaris de Pompeius (49 a.C), aquest va ser ajudat pels habitants de Tàrraco, però també August es va establir durant un temps a la ciutat, va batejar l’antiga via Herculea com a Augusta i després de morir va ser deïficat. Tot i així, la victòria de Cèsar a Munda sembla ser la causa del canvi de status de la ciutat catalana, i aquesta seria la raó del nom “Iulia Urbs Triumphalis Tarraco”.
  Durant l’època imperial es van edificar l’amfiteatre, l’àrea del temple i el fòrum provincial. La província coneguda com Tarraconensis, de la qual era capital, ocupava les actuals Galícia, nord de Portugal, Astúries, Cantàbria, La Rioja, Navarra, País Basc, Madrid, Castilla i Lleó, Castilla i La Mancha, Múrcia, Aragó, València, Catalunya i les Balears.
  La ciutat ha estat anomenada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, degut a la bona conservació de les restes d’aquella època. Encara avui dia podem observar l’amfiteatre a peu de mar, construït sobre del circ, trobem les muralles romanes que delimiten l’estructura de l’antiga ciutat, el fòrum provincial i el colonial, un aqüeducte a uns 4 km de Tarragona, la Torre dels Escipions, l’Arc de Triomf de Barà, etc.
  Al fòrum romà de Tàrraco es concentraven els principals edificis administratius (el Consell Provincial, l’Arxiu i el Tresor de l’Estat…), religiosos (Temple de Culte Imperial) i culturals (el Circ).

  Vale 🙂

 10. Francesc Martínez Sanchez

  AVE, Demà ens toca a nosaltres visitar Tàrraco, espero que sigui tant bonic com es veu en les fotografies, per cert les fotografies estan molt ben fetes.

 11. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » T

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *