Gimcana geogràfica: ΕΛΛΑΣ

Χαίρετε,

Com que sé que us agraden tant els exercicis d’identificar imatges…, us en proposo un de nou, aquesta vegada per posar en pràctica els vostres coneixements de geografia de l’antiga Grècia, Ἑλλάς, -άδος (ἡ) per als grecs antics i Ελλάδα per als actuals.

Tal com en les altres gimcanes, us demano que identifiqueu els indrets corresponents a cada número i n’expliqueu tot el que pogueu. No oblideu també de comentar els títols dels subapartats.

Καλὴ τύχη!

TERESA

26 thoughts on “Gimcana geogràfica: ΕΛΛΑΣ

 1. Mercedes Pacheco

  Bon dia!
  Grèca Continental: als territoris de Grècia situats a la península balcànica, rodejada pels mars Egeu, Mediterrani i Jònic. Aquesta es pot dividir en Grècia septentrional, central i meridional.
  Diapositiva 1. Olimp: és la muntanya més gran de tota Grècia, esta caracteritzat perquè el seu cim sempre esta rodejat per núvols, era on els antics déus
  Diapositiva 2. Delfos: és una illa del Cicle de les Fòcides, té un temple dedicat a Apol·lo, aquí anaven a consultar els oracles per saber el seu futur.
  Diapositiva 3. Cap Sunión: és una illa molt famosa per les seves postes de sol, té un temple dedicat a Posidó.
  Diapositiva 4. Atenes: és la capital de Grècia, apareix l’acròpolis, que era la ciutat més alta, al cim hi ha el Partenó un dels principals temples dòrics que es conserven, era dedicat a la deessa Atena , deessa de l’estratègia militar.
  Diapositiva 5. Canal de Isma de Corint: era un isma, un tros de terra que uneix la península del Peloponès amb la Grècia Central. Ara en canvi es un canal per on passen els vaixells.
  Diapositiva 6. Epidaure: concretament l’amfiteatre.

 2. Albert Muñoz

  Grècia Continental:

  1. Mont Olimp: és la montanya més alta de Grècia, i és on residien els déus olímpics. Està situada en la regió de Tessàlia.
  2. Delfos: situat a la Grècia central situat a la ciutat de la Fòcida, i té un temple dedicat Apol·lo, que és el déu de les arts i la bellesa.
  3. Cap Súnion: el podem trobar a la regió de l’Àtica, és una illa famosa per les postes de sol que es creen, i hi ha un temple dedicat a Posidó.
  4. Atenes: capital de Grècia, en aquesta imatge surt l’acròpolis, i al cim està el partenó, que un temple dòric que s’ha pogut conservar en bones condicions, i està dedicat a la deessa Atena, que és la deessa de l’estratègia militar.
  5. Istme de Corint: és una part de terra que uneix la península del Peloponès amb la resta de Grècia.
  6. Amfiteatre d’Epidaure: ciutat de la costa de la península del Peloponès. En aquest lloc es feien les Epidàures que són activitats dedicades al déu Asclepi.

  Grècia insular:

  7. Ítaca: és una illa que pertany a les illes del Mar Jònic, es desenvolupen una part dels fets d’Homer que narra en l’Odissea.
  8. Delos: illa que pertany a les Cíclades, on van néixer Apol·lo i Àrtemis, la deessa dels boscos i la caça.

  Grècia asiàtica:

  9. Cavall de Troia: representació del cavall de fusta que van fer servir els grecs per vencer als troians en la guerra.

  Magna Grècia:

  10. Siracussa: ciutat més important de Sicília.
  11. Empúries: colònia grega on els grecs van arribar des de Focea, que es troba a Catalunya. A dias d’ara, encara podem trobar restes de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *